Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kaśkawaśka

jakie przyjmujecie witaminy?

Polecane posty

Gość edddl2
Mysle ze to jest bardzo dobry pomysł. Zwłaszcza ze tutaj mamy duzo korzyści bo i działanie od wewnatrz i podwójna moc suplementu.

Gość elllizka89
Ja planując dziecko- kiedy w ogole juz o tym pomyslałam od razu zaczełam przyjmowac kwas foliowy. My kobiety nie powinnysmy o tym zapominać, zwłaszcza ze jest to bardzo ważne dla naszego dziecka.

Gość ania.doradca.ladeevit
elllizka89, dobrze zrobiłaś, już w okresie przedkoncepcyjnym powinno się przygotowywać do ciąży.

Gość agggneska
Tak ja przyjmuje teraz przed wiosną na oczyszczenie organizmu Double Detox Noble Health. Trzeba przeciez po zimie oczyścic organizm z wszelkich zalegających toksyn.

Gość agatanogazamiata
Czasami sie zastanawiam czy te suplementy coś daja ale jak widze po mojej kolezance po Collagenie to jak wygląda jej twarzy i jak doskonale ujędrniła sie jej skóra uwazam ze jest to jak najbardziej mozliwe.

Gość amelkowa333
Ja też przyjmuje te suplementy, ja z kolei kupiłam w Rossmannie. Ja po prostu oprócz stosowania odpowiednich kremów chce jeszcze wzmacniam organizm od środka.

do 18-19 tygodnia bralam tylko kwas foliowy teraz zamiast niego biore vita-miner. 60 tabletek za ok 15-16 zł, a sklad niemalze identyczny jak w prenatalu za ok 50 zl :)

Moja Pani doktor wyznawała zasadę, że suplementację wprowadza si ę na podstawie wyników krwi. Jeśli matka jest podatna na anemie, dużo wymiotuje itd. wówczas można wprowadzać suplementy. Ale jeśli odżywia się dobrze, i nic się do tego z krwią nie dzieje, to po co ładować chemię? To w dużej mierze nabijanie portfela koncernom farmaceutycznym. Ja brałam tylko folik. A teraz jak karmię, biorę Vita-miner, bo jak podpowiedziała przedmówczyni, skład ma równie bogaty jak preparaty za 50 zł, a kosztuje 16 zł za 60 sztuk. Odżywiaj się dobrze, trafiłaś na dobry czas, bo już niedługo pojawi się zatrzęsienie warzyw i owoców.

Gość vvvakusia
Ja narazie tylko Double Detox na oczyszczenie organizmu, ale jestem pół roku po ciązy. Postanowiłam teraz zrzucic troszkę kilogramów.

Gość amadeuszkowa99
Teraz jestem na etapie przyjmowania kwasu foliowego, a to dlatego ze staram sie o dziecko. Wiec codziennie 1 tabletka folika :)

Gość ania.doradca.ladeevit
ZaklopotanaNieznajoma, różnica jest taka, że suplementy przeznaczone dla kobiet ciężarnych mają przeprowadzone odpowiednie badania, które potwierdzają ich bezpieczeństwo. Dla wielu kobiet to kluczowa informacja.

Gość KiniaM9894
Korzystaliscie z preparatu co sie nazywa Bio-Kwas Foliowy? No bo szukalam informacji dotyczacych tego preparatu i postanowilam Was zapytac. Mozecie cos opowiedziec mi o tym produkcie? Jest sens go kupowac, slyszeliscie o zamiennikach? Na tej stronie zanalazlam troche recencji o Bio-Kwas Foliowy: http://www.listalekow.pl/bio-kwas-foliowy/ - uwazacie, ze warto sie tym zasugerowac? Nie chcialabym sie naciac i wydac bezsensownie kaske, dlatego pytam Was. Z gory dziekuje za wszystkie informacje.

Pregna plus. Biorę mniej wiecej od 3 miesiąca ciąży. Ale to lekarz zaleca, a nie że sama sobie wybierasz... Mogę powiedziec że są ok. Male, latwe do przelknięcia. Nie miałam po nich dodatkowych mdłości. W aptece internetowej melissa kosztują chyba 23 zł/30 tabletek. Kupowałam przez net, bo w aptekach strasznie są drogie: 40-45 zł za opakowanie.

Zapomniałam dodać, że kwas foliowy brałam na miesiąc przed zajsciem w ciąże do 3 miesiaca. A na pregne przeszłam ze względu na gorsze wyniki krwi. Odżywiałam się b.dobrze - ogromne ilosci owoców i warzyw, a mimo to wyniki się pogorszyły...

Gość Viola303
A ja tylko Femibion Natal 1. Pani doktor powiedziała, że więcej nie trzeba. Mam tylko dużo spać i zdrowo jeść. :)

A mówiła dlaczego akurat Femibion natal 1? mnie pamiętam gin mówił, że zawierają właśnie metafolinę a ona jest o wiele bardziej przyswajana niż zwykły folik.

Gość gość
A własnie ze sam kwas foliowy jest tutaj całkowicie wystarczający. Moim zdaniem nie ma też co przesadzac jesli chodzi o suplementacje.

No widocznie nie do końca jest, skoro lekarze uczulają nas na jakość i postać kwasu foliowego właśnie z uwagi na niewystarczającą przyswajalność. Co druga z nas ma problemy z przyswajaniem kwasu foliowego i nawet nie wie o tym! Czy wiesz jakie mogą być następstwa jego nidoborów w ciąży?

Gość gość
Wady cewy nerwowej są bardzo poważne. Niedobór z tego co wiem może też prowadzić do poronień we wczesnym okresie ciąży. Zaburzenia przyszłego ukłądu nerwowego mogą mieć bardzo duże konsekwencje na rozwój dziecka. Rozszczep rdzenia kręgosłupowego również jest jednym z zagrożeń. Kobiety w 'wieku rozrodczym' powinny codziennie przyjmować kwas foliowy.

W Polsce odsetek zgonów noworodków z powodu wad cewy nerwowej jest bardzo wysoki, dlatego suplementacja kwasem foliowym powinna być dla nas szczególnie ważna. Mój lekarz nawet mówi, ze każda kobieta w wieku rozrodczym powinna łykać kwas foliowy, bo w diecie nigdy nie dostarczy się go we właściwej ilości.

Gość gość
A zdarzyło sie Wam, albo spotkałyscie sie z tym ze lekarz sam powiedział ze trzeba koniecznie przyjmowac kwas foliowy ?

Gość pammmelka23
No rzeczywiscie - ten suplement Noble Health jest świetny, oczywiscie pod warunkiem ze nasza kuracja trwa minimum 3mc.

Gość zoskaa88
Ja w trakcie ciąży, jak i podczas karmienia brałam Fembion Natal2, zawiera lepiej przyswajalną niż sam kwas Metafolinę, a także kwasy DHA, które wspomagają rozwój mózgu i wzroku dziecka. Odnośnie Metafoliny i przyswajalności kwasu polecam artykuł: http://www.przyszlamama.pl/metafolina

Gość gość
W takiej sytuacji przyjmuje sie kolejną dawkę jesli zapomni sie danego dnia. Czy tez tak miałyscie?

Gość gość
Jajka. Zawierają mnóstwo kwasu foliowego. Z preparatów większość się i tak kompletnie nie przyswaja. Jedz dużo jarzyn.

Gość Maria348
Ja proponuje magnez