Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

świnkaPIGGY

Wątróbka drobiowa - pomóżcie!!!!

Polecane posty

hej dziewczyny pomózcie mi, ostatni raz robilam watrobke pod okiem mamy, a teraqz chcialam zrobic niespodzianke mojemu. Powiedzcie mi, mam juz uprozona cebulke i umyta watrobke, teraz nie wiem czy mam ja rzucic na duzy ogien i potem zmniejszyc i przykryc zeby sie prozyla, czy na wolny ogien w rzucic i od razu przykryc. Poradzcie mi, bo utknelam w martwym punkcie licze na was :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość 1234567.......
a to ma być wątróbka taka na tłuszczu czy coś w rodzaju gulaszu ? jak na samym tłuszczu to podgrzej tłuszcz i wrzuć wątróbkę i ją podsmażaj z każdej strony na koniec dopraw i dołóż cebulkę można też kapnąć ciut wody ja nie przykrywam wątróbki owszem troszkę czasem pryśnie ale nie jest tak źle

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
nie wiem jak powinno się robić poprawnie, ale ja przeważnie każde mięsko itp. wrzucam na trochę na duży ogień, a potem zmniejszam

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ghjkl
ja smaże z każdej strony na dosyć duzym gazie ale nie za dlugo,później na wierzch kłade na każdy kawałek wiórki masła i tak dochodzi na malutkim gazie po przkryciem

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość 1234567.......
ta woda po to żeby wątróbka stała się bardziej miękka i wtedy możesz pod przykryciem chwilkę smażyć

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość r3reee
prozyc? nie wiem co to znaczy... jak masz usmażoną cebulkę, to zdejmujesz ją z patelni. wątróbkę obtaczasz w mące, wkładasz na patelnię na większy gaz, smażysz, pod koniec dodajesz cebulkę, doprawiasz.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość sfsdffsfd
Nie sól na początku smażenia tylko na koniec- bęzie bardziej miękka. Ja rzucam na dość ostry ogień a potem zmniejszam. Podaję z kwaśnymi jabłkami podsmażonymi na maśle - pychotaaaaa!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Burza na Warszawa
Drobiowa watrubka strasznie pryska ,wiec smaze pod przykryciem.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Burza na Warszawa
*wątróbka :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość tulipanek...
ja wrzucam watrobke z cebula i z jablkiem (polecam!) dusze to poki mieso nie bedzie miekkie a na koniec sol i pieprz. osobiscie lubie ze swiezym pieczywem:)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×