Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nurtujące_pytania

Wierzycie w...

Polecane posty

Gość nurtujące_pytania

Gość nurtujące_pytania
Wierzycie w te wszelakie przepowiednie związane z rokiem 2012-2014??? Do tej pory byłam sceptycznie nastawiona do tych wszelkich nowinek, ale ostatnio w szkole na fizyce poruszaliśmy ten temat... mój nauczyciel, bardzo szanowany profesor w dziedzinie fizykii w tym roku był na jakiejś konferencji międzynarodowej w Stanach i opowiadał nam o owej Planecie X (Nibiru) uznaną za 10 planetę US (tzw. Kometa Sedna), która w niektórych rejonach świata widziana jest gołym okiem (czerwona kula, przed pojawieniem ukazują się nie wielkie czerwone smugi). Ponoć NASA i Watykan skrupulatnie ukrywa prawdę aby nie wzbudzić paniki. Jakoś mi się w to wierzyć nie chciało, ale czytałam wiele książek a także zagraniczne arykuły m.in. o trzeciej tajemnicy fatimskiej, która jak wiemy została ujawniona przez JPII w 26 czerwca 2000, w której była mowa o zamachu na polskiego papieża w 1981 i tyle zostało powiedziane, bo ponoć papież nie chciał ujawniać całej prawdy i wzbudzać paniki, ale wspominał coś o ogniu, zagładzie i tsunami... W Biblii też jest mowa, że przed końcem świata na niebie ukaże się smuga w postaci krzyża (owe smugi planety X). I jeszcze jedno.. dlaczego tak wiele państw buduje podziemny bunkier (przykład Norwegia, Izrael i nne kraje). Nie wiem czy ta opowieść, jakieś informacje o New World Order i itp. to masowa histeria, czy jednak prawda?? Co o tym myślicie, może wiecie coś na ten temat, a jeśli uwarzacie, że to bujda to dlaczego???

Mnie się wydaje, że to jest jakaś bajeczka wymyślona po to, żeby było o czym gadać. Być może ktoś ją wymyślił także w celach politycznych, ekonomicznych. Na przykład Ci, co w to wierzą, masowo przed 2012 rokiem zaczną brać kredyty, bo będą chcieli wykorzystać w pełni swoje życie (wycieczki, nowe samochody, domy), a pieniądze nie będą grały roli.

Gość nurtujące-pytania
riddle__, ale przecież władze, NASA, Watykan właśnie to ukrywają, to co napisałam to jakieś przecieki, skrawki informacji (niesprawdzonych zresztą). Ponoć rząd skupia uwagę ludzi na sprawach ekonomicznych, wojny na wschodzie, epidemie --- to wszystko ludzki wytwór, na który mają wpływ władze. A te wszystkie spekulacje na temat zbliżającego się końca nikt ważniejszy nie komentują, robią to zwykłe szaraki, które dociekają prawdy. Ja osobiście nie wierze w żadne daty, jak np. 21.12.2012 itp. ale nie mówie, że to się nie może zdarzyć za 5, 10, czy 20 lat... Przecież to co teraz dzieje się z klimatem to jakiś obłęd, nawet w Polsce pojawiają się trzęsienia ziemi (małe ale jednak), coraz potężniejsze huragany itp. Wydaje mi się, że warto spojrzeć na tą sprawę racjonalnie przez pryzmat właśnie fizykii, astronomii a nie przepowiedni Nostradamusa, czy innych "pomyleńców" :)

Powiem tyle- i tak wszyscy umrzemy. :D Co za różnica kiedy. :P Nawet jak będzie ten koniec świata, to tyle dobrze, że umrzemy wszyscy naraz i nikt po nikim nie będzie musiał płakać.

Gość łee...
A słyszałaś o jasnowidzu Filipku (Filip Fediuk) i przepowiednaich związancyh z trzeba siódemkami i trzema dziewiątkami ? Jedna z nich dotyczy daty 09.09.2009 :P czyli dnia jutrzejszego

jestem pewna że nie będzie żadnego końca świata co dekada jest pełno wariacji na temat zagłady, też znam profesora historii i on może opowiedzieć o teoriach końca świata począwszy od 18 wieku w latach 60 siątych ludzie w ameryce oddawali za darmo swoje nieruchomości bo byli pewni że zbliża sie koniec i czekali zawsze każdemu pokoleniu wydaje sie że to oni są ostatni ale świat będzie istniał , my kipniemy ,przyjdą następne pokolenia i będzie rok 2077, 3050 itd póki słońce będzie świecić bo Słońce jest gwiazdą i dzięki niemu mamy światło, fotosyntezę i życie, Słońce ma jeszcze istnieć 4 miliardy lat wiadomo jak wygląda śmierć gwiazdy, ona puchnie i się powiększa więc można domniemać że Ziemia zacznie się wypalać powoli Po całkowitym powiększeniu i spaleniu Wenus wybuchnie, rozsadzi ją Tak kończy każda gwiazda i tak będzie ze Słońcem ale niewiadomo co się stanie, do tego jeszcze 4 miliardy lat

Gość nie wiem sama nie wiem już
podobno bunkry to też trzeba wiedzieć gdzie budować, mogą zostać zniszczone przez ruchy tektoniczne czy tam trzesienia ziemi. Czytałam trochę o tym ale nie wiem co mysleć tak do końca. Niby czuję ze co"wisi w powietrzu" ale nie mogę sobie tego wyobrazić i pogodzić się z tym

Gość nurtujące_pytania
Zupełnie popieram Wasze zdanie na temat przepowiedni, które pojawiają się co jakiś czas, począwszy od XVII wieku jak napisała koleżnanka albo i wcześniej. Ale wiecie ja tu pisze o badaniach, spostrzeżeniach astronomów, widoczne na niebie oznaki (gdzieś miałam zdjęcia Planety X, ale nie mogę obecnie ich znaleść), zmiany klimatyczne. Przcież Ci wszyscy naukowcy potrafią obliczyć, czy owa pleneta "otrze się" o Ziemie, a może pojawi się jakieś silne pole magnetycze, które zmienią bieguny (nie wiem jak to nazwać, nie znam się xD, ale zapewne słyszeliście o tym). Wiem, że kiedyś wszycy umrzemy, ale to takie intrygujące i ciekawe, a może nastanie klęska, głód, epidemie i będziemy umierać długo i boleśnie... Jak zobaczę tą planetę na niebie na własne oczy wtedy uwierze :) Dzięki, że nie obrzuciliście mnie błotem i podjeliście dyskusję :)

Gość znowu ja znowu
tak, ja czytałam, że w polsce będzie klimat południowy, za oknami będziemy mieć banany:) ale tego na pewno nie dożyje nasze pokolenie bo zmiany będą postępowały długo. To nie stanie się za pomocą czarów Niektórzy mają błędne wyobrażenie o koncu świata. To będzie raczej zagłada ludzkości, moze nieliczni przeżyją. W to wierze ale nie wiem co myśleć o tej dacie 2012 czy to będzie wtedy. Ale czuję że jesteśmy bardzo blisko.

Gość chodzik
Bóg postanowił, że karą będzie grzech [sam w sobie] — człowiek żyjący w grzechu sam ściąga na siebie karę. Oczywiście grzeszący zadaje przy tym cierpienie swemu bratu — tak też było z Kainem, który zabił swego brata Abla. Bóg Ojciec wszelkie zło dopuszcza ze względu na wolność, jaką dał człowiekowi, i by przez cierpienie jednego człowieka drugi został zbawiony. Tajemnica cierpienia wyjaśniona jest dokładnie w Nowym Testamencie poprzez całe życie na ziemi Moje i Mojej Matki oraz tych, którzy przy Mnie byli. Bóg dopuszcza istnienie Judaszy; każdy z nich ma szansę [być uratowanym], dopóki trwa jego życie na ziemi. Życie to jest wieczną walką, w której ściera się dobro ze złem. Tajemnica cierpienia zawiera w sobie tajemnicę zbawienia, która pozostaje tajemnicą Boga Ojca.

Gość chodzik
to nie będzie koniec Tylka kara zginie trochę ludzi i to wszystko a filipek muwił inie dacie tylko o trzech 9 obok siebie w dacie Jezus: — Tak, nie są przygotowani, ale ludzkość nigdy nie chciała przygotować się dostatecznie, by oczyścić swoje dusze z brudu. Poza małymi wyjątkami, jak Noe czy Moi święci, będący już na ziemi świętymi. Całe ich życie należało do Boga, więc zwyciężyli, mimo iż każdy z nich pełnił swoją posługę, jak chociażby królowa Jadwiga (spójrz Anno, dziś obchodzi swoje święto). Widzisz, że wtedy można było rządzić państwem i służyć święcie Bogu, a dziś...? Korupcja goni korupcję, Boga zastąpił pieniądz — złoty cielec. Mówiłem ci o tym w pierwszej książce. Nie chcą odczytywać znaków, które delikatnie dopuszczam, by ludzkość się opamiętała. Przyjdą następne i następne. Odstępy czasu między nimi, teraz dłuższe, będą się zmniejszały, kataklizmy z większą częstotliwością będą nawiedzać ziemię. Pomimo tego ludzkość nie opamięta się. Przyjdą o wiele większe i cięższe do zniesienia, na przemian woda i ogień. Woda, by zmyła cały brud, ogień, by wypalił wszelką zarazę. I tak będzie rodził się Nowy Świat. Krew ludzka będzie musiała być obficie wylana, by zrodziła nowego człowieka, w pełni świadomego, że Bóg Ojciec jest jego Stworzycielem (ludzie o tym zapomnieli, odwrócili się całkowicie od Mego Ojca). Zbyt wiele zła, zbyt wiele zaległo ziemię. Ludzkość prawie całkowicie zaprzestała walki z pokusami. O, jak mało dusz walczy z pokusami... Tak, Moja córko, zbyt mało. Przyjmuje się teraz wszystko, co jest — patrząc z zewnątrz — łatwe, ładne i przyjemne, a co jest ułudą i kłamstwem księcia ciemności, zaś w środku — swąd i spalenizna, spustoszenie (odkształcenie) dusz, wypaczenie sumień. Nawet wśród tych, których sobie wybrałem na posługę do pasania Moich owieczek. Wygodne życie wielu nie pokrywa się z Moim Słowem, które głosiłem na ziemi i zostawiłem w Księdze Słów Mego Ojca. Teoria nie pokrywa się z praktykowaniem cnót i z dawaniem świadectwa własnym życiem. Nie obudzi się świat, dopóki Ojciec Mój nie wkroczy, pozwalając na to, by miecz ognia spadł na ziemię. Czasu jest mało, zbyt mało. Ziemię pogrążoną w letargu i śnie zastanie kataklizm, który spadnie na ludzi upojonych grzechem, siedzących przed telewizorami. Wtedy będzie już za późno, sprawiedliwość Boża wypełni się do końca. Trzeba będzie w to wszystko włączyć „gorliwe" prześladowanie Moich wiernych: kapłanów, apostołów i ludu wiernego. Oni będą najbardziej znienawidzeni i prześladowani. Anna: — Czy to orędzie dotyczy Polski, czy całej ziemi? Jezus: — Całego globu, Moje dziecko, całego globu. Polska też będzie miała swój udział w dźwiganiu krzyża, ale tylko po części. Polskę umiłowałem szczególnie, bo mimo prześladowań jakie znosiła, ziemia ta wydała wielu mężów świętych. Także wiele Polek, córek Moich, uświęca Mój tron w Niebie. Dla ich świętości, dla świętości tych, co nieznani (ukryci dla świata), co nie zapominają o Mnie, o Mojej Matce — ze względu na tych świętych i ich cierpienia, które znoszą w pokorze przez lata całe — większość połaci ziemi polskiej będzie nietknięta (uratowana).

Gość chodzik
wszystko na temat daty 2012 http://www.vismaya-maitreya.pl/rok_2012.html ALE OSTATECZNY POTOP NADEJDZIE GDY TRZY DZIEWIĄTKI STANĄ OBOK SIEBIE - WÓWCZAS I LEW KŁODZKI PYSK W WODZIE UMOCZY... Najbliższa taka data to 09 09 2009 roku. A lew? Otóż kłodzki lew znajduje się trzydzieści metrów wyżej niż wspomniana wcześniej płaskorzeźba wilka. Jeśli przepowiednia Filipka ziści się, będzie to prawdziwa klęska. Cała Kotlina Kłodzka znalazłaby się wówczas pod wodą. Skóra cierpnie na myśl, że naukowcy z kraju i z zagranicy są zgodni co do jednego - położenie i ukształtowanie ziemi kłodzkiej wskazuje na to, że jest to jak najbardziej możliwe! Przepowiedział on również trzecią wojnę światową. Ostrzegał, że po jego śmierci nadejdzie kolejna, najstraszniejsza wojna, a nawet stare panny bez dzieci będą mobilizowane. Ten niepozorny z wyglądu człowiek stał się prawdziwą wyrocznią. Do maleńkiej i cichej niegdyś wsi zjeżdżały się kolumny samochodów. Tysiące ludzi (w tym wysłanników wielu instytucji) przybywało by poradzić się jasnowidza, którego sława rosła coraz bardziej. Jednym się to udało, innym nie, gdyż Filipik pomagał tylko wybranym. Nigdy jednak nie odmówił pomocy mieszkańcom Waliszowa. Mało kto wie, że przepowiedział on karierę Przemysławowi Salecie! Zdarzyło się bowiem, że krewna boksera zawitała do Waliszowa ze zdjęciami Salety i jego brata. Jasnowidz powiedział wówczas, że jeden z chłopców będzie bardzo sławny. Nie minęły od tej chwili dwalata, a młody Saleta osiągnął swój pierwszy znaczny sukces. a ten Filipek to nawet własna śmierć przepowiedział http://www.paranormalium.pl/775,8,artykul.html

Gość chcesprawiedliwosci
a ja nie bede musiała szukać pracy, mam nadzieje ze wyginą lapówkarze i stado polityków i wszystkich co niszcza ten kraj