Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość madlena..

Moi tesciowie są całe pokolenie starsi od moich rodziców. boje sie ze

Polecane posty

Gość madlena..

nie bedą mieli o czym rozmawiac. moja mama ma 40 lat, tata 43 a rodzice mojego narzeczonego: mama 64, tata 66 wydaje mi się ze jest to spora róznica. nasi rodzice znają sie już ale nigdy nie rozmawiali ze sobą dłuzej. teraz wląsnie chcemy zorganizowac takie spotkanie w zwiazku z zareczynami i boje sie ze nasi rodzice sie nie dogadają. są zupełnie w innym wieku, nie wiem czy bedą miec wspolne tematy i czy bedą miec wogóle o czy rozmawiac

Gość efqwefe
Jeżeli tylko twoim rodzice i jego są w stanie porozumieć się jakoś w jednym języku w pracy, z sąsiadami, w sklepie, w rodzinie to i na tym spotkaniu się dogadają.

Gość pamietaj ze dyskusja nie zalez
od wieku rozmowcow ale od charakteru i temeramentu. u mnie bylo na poczatku dretwo, ale kilka kieliszkwo wina i ja z narzeczonym nie moglismy dojsc do slowa :D

Gość madlena...
tak wiem tylko własnie boje sie ze bedzie sztywno. wiadomo panie w jednym wieku zawsze znajdą temat na ploteczki, a w tym wypadku moja mama mogłaby byc córka mojej przyszlej tesciowej

Gość 30-to latka
A moja mama ma 49 lat, a mój mężczyzna ma 61, jak myślicie, jak zareaguje?? :)

mam ten sam problem moja mama 42 lata tesciowa 59 tesc 62 moja mama tez za bardzo nei ma z nimi o czym gadac, zreszto ona jest taka bardziej nowoczesna, no i pali papierosy czego moi tesciowie nie tolerują:P hehe tesciowa ma zal ze ona nei zaprasza ich na imieniny (mimo ze ich imieniny sa pierwsze i oni jej nigdy nei zapraszali) no a moja mama jest tylko 3 lata starsza od ich najstarszego syna wiec co sie dziwic :P

Gość no ale nie rozumiem
o co Ci chodzi. Czy Twoi rodzice nie stykają się na co dzień z osobami w tym wieku? Jakie to ma znaczenie że są starsi czy młodsi? Po Waszym ślubie będą w pewiem sposób rodziną i też sie nie będą spotykać? Moi rodzice i rodzice mojego męża są w podobnym wieku, ale są zupełnie inni, mają inne sposoby życia, spędzania czasu i utrzymywania kontaktów z ludźmi. I też się stresowałam przed pierwszym ich spotkaniem, ale jakoś poszło i teraz się zapraszają na imieniny, a poza tym spotykają się u nas i zawsze tematy do rozmowy są, chociaż przed tym pierwszym spotkaniem myślałam, że będzie drętwa cisza, bo o czym mogą ze sobą rozmawiać tak różni od siebie ludzie? Nie ma się co stresować, jakoś to będzie.

Gość noninonita
No więc może być klapa, że się nie dogadają i będzie drętwa cisza. U mnie tak było, mam podobną sytuację, rodziców, którzy pracują, mają swoje hobby, wyjeżdżają i często się gdzieś bawią ze znajomymi i rodziców męża, dwójkę nudnych emerytów, którzy siedzą w swoim wielkim domu i nic nie robią. Porażka. Problem rozwiązał się sam- ja uznałam, że w sumie to mam w nosie i nic na siłę robić nie będę- otóż: nie spotykają się. Proste, niekonfliktowe, łatwe do zrealizowania.

U mnie była podobna sytuacja - bo teściowie są w okolicach 70 a moi rodzice ledwo skończyli 50. Jakoś się dogadali - choć było trochę drętwawo. Na szczęście potem pojawiła się moja babcia, która jest niewiele starsza od teściowej i dogadywały się świetnie.

Gość ko............................
róznica wieku o niczym nie świadczy, prędzej mentalność.

Gość alfabetagama
sadze ze niemasz sie co martwic.u mnie wiekowo sytuacja tez tak wyglada,tyle ze to moi rodzice sa starsi a mojego narzeczonego mlodsi.byly juz 2 spotkania i dogadali sie swietnie.tematy jak tokiedys bylo,jak kiedys robilo sie wesela,a po za tym nasuwalo im sie mnostwo innych,co mnie az zaskoczylo.wiec nie martw sie na zapas!`