Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 9 miesiac

rozwarcie na 2 cm - kiedy porod??

Polecane posty

Gość 9 miesiac

Gość zalezy jjak szybko
posunie sie rozwarcie, u mnie 1 dzieckim 14h, 2gim 4

Gość leż spokojnie
poród w grudniu

Gość 9 miesiac
wczroaj bylam u lekrza powiedzil mi ze mam rozwarcie na 2 cm powiedziel zeby zyc normalnie i porzyjechac do szpitala jak zaczna sie regularne slkurcze gdybym za 3 tyg nie urodzila to ma sie zglosic od razu na porodowke chcialabym wiedzeic czy ktos, tak jak ja chodzil z rozwarciem, ale bez akcji porodowej i po jakim czasie zaczal sie porod??

Gość podłączą ci
oksytocyne, zastrzyk w tyłek i urodzisz. bedzie poród wywolywany jak nic sie ni e posunie

Gość sdghshdshsdh
możesz sobie przejrzeć nasze forum wrześniowe. Sporo dziewczyn chodzi i chodziło z rozwarciem. Niektóre od 7 miesiąca... Możesz urodzić za parenaście godzin, a możesz i za 2 tygodnie..... Ja mam szyjkę zgładzoną od około 22 tygodnia, rozwarcia na szczęście brak, ale niektórym tak stan schodzi dopiero na porodówce....

mi się rozwarcie robiło od 8 miesiąca, urodziłam w terminie. Na dwa tyg przed miałam 3 cm.

jak ja miałam na 2 cm to mi powiedzieli ze za 5 godzin bede miala dziecko..miałam za godzine ;)

Gość tak was podczytuję
to was pobiję .. 12 listopada miałam rozwarcie na 2 luźne palce (4-5cm), 30 listopada po prawie 7 h, przebiciu pęcherza płodowego i w końcu podaniu oksytocyny urodziłam synka :P

Gość 9 miesiac
to mnie nie pocieszylyscie - maialm nadzieje ze to szybciej pojdzie a tu jeszcze sobie moge poczekac... a tak bym chciala juz urodzic!!!!! pobolewa mnie mnie w dole brzucha lae to chyba nie skurcze i generalnie cuzej sie b zmeczona...

ja w 35 mialam rozwoarcie na 3 cm i skrocona szyjke i pochodzilam z tym normalnie jeszcze 2 tygodnie :) nawet nie wiem kiedy zrobilo mi sie to rozwarcie :)

co musi byc? rozwarcie ktore oprocz lekarza nikt inny nie widzi czy co? :-D

ja mialam 2 cm juz w 7 m-cu, 2 tygodnie przed terminem (czyli wlasciwie terminowo) urodzilam

Gość gość
wczoraj byłam na wizycie u lekarza i miałam 2 cm rozwarcia ile jeszcze moge czekać na rozwiązanie ??

Gość gość
a czemu nie zapytałaś lekarza? odpowiedzi masz powyżej, nie rozumiem dlaczego tak dużo kobiet zamiast dopytać osoby kompetentnej tzn.lekarza w trakcie wizyty szuka potem odpowiedzi w necie u obcych osób