Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość taka tam nie wazne..

WEWNETRZNY APARAT NA ZĘBY !!! pomocy

Polecane posty

Czesc.. Moim problemem jest przerwa miedzy zebami. Jestem tak zdołowana tym faktem ze nie macie pojęcia.. Jestem zainteresowana wewnetrznym aparatem na zeby. no i mam pytanie do was moi drodzy. Ile takie cudo kosztuje i czy kazdy dentysta jest w stanie mi go zalozyć..?

czy przeszkadza on w zyciu codzinnym itp

czy ktos mi pomoze??

Gość etfwerygery
Też bym chciała taki aparat, ale on jest chyba bardzo drogi :(

dlatego zamiescilam post zeby sie dowiedziec ale jak widac nikt nie ma ochoty odpisywac

Gość aparat to raczej
ortodonta zakłada a nie dentysta

Po pierwsze: nie założy Ci tego dentysta, a ortodonta. Po drugie: musisz iść na konsultację do ortodonty. Dowiesz się, ile takie coś kosztuje to raz, a dwa że powie Ci, czy w Twoim przypadku w ogóle jest możliwe coś takiego i czy nie trzeba będzie podjąć większego leczenia. Czasem wydaje nam się, że mamy niewielkie wady, a w rzeczywistości jest zupełnie inaczej.

no tak taki szczegół :) nie no powaznie to chcialabym miec tzn wilałabym taki wewnetrzny mam skrzywiony lekko prawie niewidcznie przedni ząb i do tego ta ochydna szpara.. normalnie czuje sie okropnie z tym

Większość ludzi uważa, że jak mają proste zęby albo tylko minimalnie skrzywione, to nie trzeba nic z tym robić lub wystarczy najprostsze leczenie. Problem jest taki, że wiele osób ma nieprawidłowy zgryz, za małe szczęki, ale nie dostrzegają tego i nie wiedzą, że to trzeba korygować! W wielu przypadkach też samo założenie aparatu nie wystarczy. Często trzeba rozszerzać szczękę za pomocą specjalnych aparatów podniebiennych.

tzn powiem ci ze te lekkie skrzywienie nie denerwuje mnie tak bardzo jak ta okropna przerwa... wiec tylko i wylacznie przez nia chce sobie taki wlasnie aparat zalozyc

Gość Tyciproblem
Ten aparat to aprat lingwalny (językowy). Tu masz przykładowy cennik aparatów. Jak widać aparat lingwalny to droga "zabawa" Spójrzcie na cenę takiego Incognito np. :O A szkoda, bo sama bym go sobie założyła :( Ortodoncja Aparat stały metalowy (1 łuk) 1600 zł Aparat stały przezroczysty (1 łuk) 2200 zł Aparat stały kryształowy "ice" (1 łuk) 2600 zł Aparat lingwalny prosty (1 łuk) 4000 zł Aparat INCOGNITO (1 łuk) 8000 zł Wizyty kontrolne od 70 zł Aparat ruchomy 480 zł

Gość zuza345

Hej, odświeżam temat. Chciałabym założyć aparat ortodontyczny, ale niewidoczny. Znalazłam klinikę, w której można założyć lingwalny aparat albo te nakładki Invisalign (Rock Your Smile w Warszawie - mają świetne opinie). I teraz tak - która z tych opcji wg Was jest lepsza? Czy się jakoś różnią? ktoś wie? Konsultację u ortodonty mam dopiero za miesiąc, a ciekawi mnie ta kwestia... Chciałabym wyprostować zęby, ale nie chcę aby aparat był widoczny, rozważę ewentualnie inną metodę, byle by aparatu nie było widać... 

Gość =÷×+%÷×+
17 minut temu, Gość zuza345 napisał:

Hej, odświeżam temat. Chciałabym założyć aparat ortodontyczny, ale niewidoczny. Znalazłam klinikę, w której można założyć lingwalny aparat albo te nakładki Invisalign (Rock Your Smile w Warszawie - mają świetne opinie). I teraz tak - która z tych opcji wg Was jest lepsza? Czy się jakoś różnią? ktoś wie? Konsultację u ortodonty mam dopiero za miesiąc, a ciekawi mnie ta kwestia... Chciałabym wyprostować zęby, ale nie chcę aby aparat był widoczny, rozważę ewentualnie inną metodę, byle by aparatu nie było widać... 

Stały aparat jest zawsze skuteczniejszy.Aparat lingwalny to także duze koszta-bo jest wykonywany indywidualnie do warunków pacjenta przez technika.I jeszcze jedno komfort noszenia tego aparatu jest-wyobraz sobie ze wszystkie zęby masz od wewnątrz oklejone.Zwykly aparat to wyzwanie na mbuej wiecej dwa lata.Lingwalny to wyzwanie do potęgi.Skori jednak kwestia estetyki jest taka wazna-trzeba zapłacić zacisnąć zęby i przetrwac;)

Gość Karo90

Jest fajna forma aparatu, nazywa się invisalign i robią go chociażby w tychach w dental care

Gość johanne32

Aparaty są przeróżne. Kryształowe, metalowe, porcelanowe etc. Sama po 30stce zdecydowałam się na aparat lingwalny, który jest co prawda jednym z droższych ale dlatego, że zamki przyklejane są od wewnętrznej strony zębów więc go praktycznie nie widać. Jestem bardzo zadowolona, że się na niego zdecydowałam. A zakładałam go w Corten Medic w Warszawie. 

Gość Michel

Tanio i bardzo fachowo dostaniesz aparat w Enelmedzie, mają tam masę zatrudnionych ortodontów, można chyba zrobić to od ręki... oczywiście po zapisaniu się, ale tam można zapisać się nawet na następny dzień

Gość sabina88

W Warszawie polecam ROCK YOUR SMILE. Mają świetnych specjalistów szkolonych przez jakiegoś słynnego profesora z Włoch. Mają w ofercie przerożne aparaty, lekarz dobierze i zaproponuje Ci ten najlepszy dla Ciebie. Do tego całą diagnostykę zrobisz za darmo, płaci się dopiero za aparat. Ja akurat mam na raty, super sprawa. Lekarkę mam bardzo fajną, dr Borzymowska Sawicka, świetna specjalistka i miła osoba 🙂 A ząbki pomału się układają w łuku 🙂

Gość Marika

Ja miałam aparat a raczej  nakładki Clear Aligner z  Rojek Dental w Olsztynie. Moim zdaniem taki aparat jest najlepszy dla osób, które jednak chcę ukryć to, że noszą aparat  korekcyjny.