Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

katasia1234

gdy nie moge rzucić papierosóW!!!

Polecane posty

jestem w 21 tygodniu ciązy,bardzo sie ciesze,a zarazem boje bo palenie jest moją zmorą!!!! wypalam po 8 papierosów dziennie,ograniczyłam się ale nie moge rzucić.Ginekologo sie mnie spytala czy pale bo łożysko jest stare? co to oznacza ze jest stare?

Gość a wiec tak...
To,ze jest zwapniale i moze ci grozic przedwczesny porod oraz to,ze dziecko nie bedzie prawidlowo sie rozwajac,bo lozysko nie bedzie w stanie je odzywic odpowiednio.

Gość marysia_mm
łożysko jest stare, bo powoli przestaje spełniać swoje funkcje. Dziecko może być niedotlenione, źle odżywione. Wiem jak ciężko rzucić, bo ja rzuciłam palenie... Jeśli nie możesz rzucić zupełnie ogranicz ilość do minimum, i przerzuć się na R1.

Gość gfdgdgf
To straszne co robisz. Mnie by zabiły wyrzuy sumienia wobec dziecka.

Gość palaczka śmierdząca
Ja jestem w 6-tym tygodniu i tez nie moge rzucić :( Przed ciążą paliłam ponad 20 dziennie, teraz staram się ograniczać do 8 sztuk,ale to i tak dużo :( Palę najsłabsze ale to i tak zle ze wogóle palę....jestem zła na siebie...

Gość lppopl
dlaczego głupi papieros jest ważniejszy od życia i zdrowia waszego dziecka???

ja rozumiem ze jest c ciężko i ze jestes świadoma ze papierosy szkodza moja kolezanka znalazła na to dośc okropny spsób ale poskutkowała nazbierała słoik petów i za kazdym razem jak musiała zapalic odkrecała go i sie zaciagała robiła to w każdym miejscu obojetnie gdze była ludzie sie dziwnie na nia patrzeli ale wytrzymała i nie paliła cała ciążę może warto spróbowac>

szczerze? Nie rozumie jak można nie przestać palić będąc w ciąży . sama paliłam 16 lat przezd ciążą - duzo i mocna papierosy . Kiedy zobaczyłam pozytywny wynik testu zgasiłam ostatniego papierosa i nie zapaliłam do dzis . I nie zapale . Ciąza a pózniej karmienie to swietna okazja i powód do tego zeby sprobowac rzucic. Ja choc juz nie karmie nadal nie pale . I choc byłam juz w sytuacjach kryzysowych ( impreza, alkohol) nie zapaliłam . Ciesze sie.

Gość serwotka...
Dlatego nie mozna przestac palic poniewaz na forum jest większość wypowiedzi, że dzieci znajomych-palacych, urodziły sie zdrowe :-O, to jakos działa i ma wpływ na matki palące...niestety:-(

Gość gosik062007
moze sprobuj pomyslec jak jest ciezko opiekowac sie niepelnosprawnym dzieckiem. poogladaj o tym jakies filmy, poczytaj wypowiedzi rodzicow chorych dzieci na jakis forach i zastanow sie, czy chcesz, aby w Waszym przypadku bylo tak samo... moge powiedziec jedno-lepiej "pocierpiec" tych pare miesiecy bez papierosow, niz pozniej meczyc sie przez cale zycie