Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość czy postępuję słusznie

Mam do was prośbę

Polecane posty

Mam 34 lata i 12-letnią córkę. prawie 13 lat temu gdy rozchodziłam się z mężem nie wiedziałam że jestem z nim w ciąży. Gdy to odkryłam postanowiłam zerwać kontakty-nigdy się nie dowiedział że mamy dziecko. Niedawno się przeprowadziłam do dużego miasta a córka poszła do ostatniej klasy podstawówki w nowej szkole. Odprowadziłam ją na uroczystość rozpoczęcia roku gdyż potem miałam spotkanie z dyrektorką gdyż musiałam donieść papiery od lekarza. O mało nie dostałam zawału gy spotkałam męża przy szkole. Kiedy sie zapytał co tu robię nakłamalam mu że odprowadzam synka koleżanki ponieważ ta nie mogła tego zrobić. Po rozmowie wyszło że ma 7-letniego chłopczyka i 5-letnia córeczkę a jego druga żona zmarła na nowotwór 3 lata temu. Córka wie że spotkałam jej ojca gdyż widziała go w szkole jak odbierał synka (córka zna go z fotografii ślubnej-prawie się nie zmienił). Zastanawiam się czy powiedzieć mu prawdę. Pomożecie?

Gość Magdama
Myślę, że powinnaś powiedzieć prawdę. Wiem, że w ten sposób ułożyłaś już sobie życie i nie chciałabyś wiele w nim zmieniać, ale kto wie, są czasem takie sytuacje, że ludzie wybaczają, zostają najlepszymi przyjaciółmi, pomagają sobie nawzajem...czas leczy rany. A może to nie przypadek, tylko przysłowiowe "przeznaczenie?" Myślę, że warto porozmawiać, to nic nie kosztuje.

Gość dfghj
popieram wypowiedź poprzedniczki

Gość popieram poprzedniczki
powiedz mu prawdę,tym bardziej,że córka już wie Może dojsc do sytuacji kiedy ona sama postanowi powiedziec mu,że jest jego córką.Lepiej jeśli zrobisz to Ty.

córka raczej mu nie powie...ma do niego żal. Uważa że zachował się egoistycznie gdyż potem jak zerwałam kontakt nie próbował sie ze mną kontaktować. Zresztą moja siostra naopowiadała jej bzdur. Ale jak mam to zrobić "cześć to znowu ja twoja była żona...przyszłam odebrać NASZĄ córkę"?

Gość Shshwjs
Upupupupupupupupupup

Gość Czy postępuje dobrze
Jeszcze moja córka zosprzeszłościi

Myśle że powinnaś się z nim umówić i porozmawiać - powiedzieć o tym pod szkołą? no chyba nie najlepszy pomysł

Gość sfsgfsgdsgsdg
a ja nie jestem pewna czy mówić. Po co? Jeśli to było jednorazowe przypadkowe spotkanie, to tylko skomplikujecie sobie życie. Inna sprawa jeśli będziecie się częściej spotykać....

Gość no wybacz zerwalas
z nim kontakt, wzielas rozwod a on powinien byl o ciebie po tym zabiegac?! w dodatku nie iwedzac, że jestes w ciaży?! to ty zachowalas sie nie fair wobec corki i wobec niego.

Gość powiedz
Powiedz mu ze ma corke, ma prawo o tym wiedziec. A corka tez w koncu kiedys stwierdzi ze chce poznac ojca, w koncu skoro sie zajmuje dziecmi z 2 malzenstwa to moze to nie jest taki zly czlowiek.