Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość cfgydyhdrxtyhurt

Krzywią mi się zęby!!!!

Polecane posty

Gość cfgydyhdrxtyhurt

Miałam prostowane aparatem ruchomym, ale teraz wyrastają mi ósemki i nie dość, że powróciło do poprzedniego stanu, to jeszcze bardziej mi się krzywią. No cholera, wściekła jestem 😭

Gość usun osemki i zaloz staly
aparat

no juz ktos tu pisal,ze ma taki problem ile nosilas aparat????? zanim zaklada ci go ortodata to robia zdjecia i widac na nich czy wyjda ci jakies dodatkowe zeby czy nie wiec,dlaczego ortadata cie nie poinformowal teraz musisz zakladac jeszcze raz i usunac 8semki mi tez wychodza 2 ale nosze aparat i nie dlugo jke wyrywam

ale miala ruchomy i to bez retencji bylo do przewidzenia

Gość cfgydyhdrxtyhurt
No mam zamiar usunąć ósemki, nosiłam aparat około 2 lata i mi się dużo poprawiło. I przed założeniem miałam robione zdjęcia i mi stwierdziła, że spokojnie się zmieszczą te ósemki! :(

ile masz lat? aparat ruchomy daje efekty glownie u dzieci. doroslym poleca sie staly i retencje tyle samo co nosilo sie aparat wtedy zeby beda na swoim miejscu

Gość cfgydyhdrxtyhurt
Mam 19 lat, ale jak już mówiłam, dużo się poprawiło, tylko, że teraz przez te ósemki mi znów się te zęby ściskają :(

powinnas nosic staly. ruchomy moze poszerzyc szczeke, ale nie zagwarantuje ze tak zostanie.przy stalym nosisz go dlugo, pozniej jest retencja.

Gość o ja też
tak miełąm. Wyprostowałam zęby aparatem górne, na dole zawsze były proste. Ósemki (u góry) wyrosły w poprzek tak, że niewiele brakowało a wyszłyby przez policzek na wierzch - usunęłam. Na dole było za ciasno i mm jedynki, dwójki totalnie pokrzywione teraz... i ortodontka powiedziala, że usuniecie ósemek nic nie da, trza usunąć jeden ząb z przodu i aparat, w moim wieku już stały...

Gość cfgydyhdrxtyhurt
Myślę nad stałym, ale od wewnątrz zębów, niestety nie mam na razie tyle kasy :(

Gość cfgydyhdrxtyhurt
Ja nie mam krzywych zębów, tylko strasznie ciasno ułożone, że niektóre nachodzą na siebie :(