maaartuuusiek 0 Napisano Wrzesień 9, 2009 Mam pytanie i bardzo proszę o odpowiedź. Czy jeśli zaobserwowałam u siebie płodny śluz (tzn. taki przejrzysty, ciągnący się, dający uczucie wilgoci) to mimo to owulacja może w tym cyklu wcale nie wystąpić? Chodzi o to czy śluz jest w stanie poinformować mnie że owulacja wystąpiła. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
maaartuuusiek 0 Napisano Wrzesień 9, 2009 up Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
okoani 0 Napisano Wrzesień 9, 2009 Wyznacznikiem owulacji jest skok temperatury. Płodny śluz może wystąpić, choć owulacji nie będzie, tak samo może pojawić się już po niej. Także pewność wystąpienia owulacji daje dopiero mierzenie temperatury :] Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
maaartuuusiek 0 Napisano Wrzesień 9, 2009 A jeśli do tego śluzu dochodzi jeszcze ból piersi? Może to o czymś świadczyć? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
okoani 0 Napisano Wrzesień 9, 2009 tak jak napisałam wcześniej - pewność wystąpienia owulacji daje pomiar temperatury, ew. specjalne testy owulacyjne. nawet bóle owulacyjne podbrzusza nie są gwarantem pojawienia się samej owulacji. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
maaartuuusiek 0 Napisano Wrzesień 9, 2009 Acha, rozumiem. Dziękuję Ci bardzo :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach