Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Przeterminownaaaaaaa

Jak wywolac porod???

Polecane posty

Pierwsze dziecko 'przenosilam'2 tyg. W koncu wywolali mi porod, okropne uczucie, te zele,kroplowki.... Wczoraj mialam termin porodu i nic! Ludzie ciagle wydzwaniaja i pytaja a mnie trafia! Slyszalam,ze seks pomaga i choc nie jestem w nastroju to chyba po prostu sie zmusze. Poradzcie cos dziewczyny, ja chce juz rodzic!!!

Gość natiiiiii
to się zmuś... mi pomogła, fakt, że ja sie nie musiałam zmuszać:)

A ja chodze wsciekla, bez humoru, musze sie nawet zmuszac do tego,zeby normalnie z domownikami rozmawiac...

Wiem ze byla taka mieszanka z oleju i szampana...u wszystkich moich kolezanek to dzialalo w ciagu 24 h . Dostaly to od poloznej. Wiem tez ze seks moze przyspieszyc porod...to chyba najprzyjemniejsza metoda ;) Trzymam kciuki zeby szybciutko poszlo

Gość skocz sobie
z drugiego pietra na glowke;Pnapewno sie zacznie:D

Skocz sobie- spieprzaj, nie jestem w nastroju do durnych tekstow...

z biologi slyszałam ze wlasnie seks a dokładniej jakiś tam hormon ktory się wydziela podczas ograzmu pobudza skurcze macicy ;) ale ekspertką nie jestem :D

Gość prostaglandyny
zawarte w spermie mogą sprowokować skurcze. ale nie zawsze ten sposób działa...

Gość seeeeeeeeeeeeeks
a dokładniej w spermie prostaglandyny, więc niech jedzie do końca:D...a po drugie niech podrażni Ci sutki, sama z resztą możesz nimi pokręcić, podszczypać je no i zobaczymy efekty:)

Gość seeeeeeeeeeeeeks
a i jeszcze masuj i gilgocz brzuch, to robiły mi położne jak skurcz nie nadchodził:)

Gość seeeeeeeeeeeeeks
andzia nie przesadzaj:p chcesz dziewczynę wykończyć? lepiej niech się zabawi z mężem i sutki podrażni niż ma się jej stać krzywda...

sprzątanie , chodzenie po schodach , gorąca kąpiel , a koleżanka mówiła mi ,że wypicie olejku ryzynowego ( podobno stosowano go kiedyś aby wywołać poród , obecnie nie stosuje się już ) tez może wywołać por%

eeej ja tez jestem po jednym terminie wg Om nastepny wg usg mam dopiero za kilka dni,ale nawet niewiecie dziewczyny jak sie usmialam czytajac nie ktore wypowiedzi ;] oczywiscie w pozytywnym slowa tego znaczeniu ;-) Moze ja tez dzis cos podzialam-czop mi odszedl w piatek wiec juz chyba blizej niz dalej-juuuupi!!

no ja wiem kiedy my syna spłodzilismy,wiec wg OM powinnien juz z nami byc,ale ciaza wtedy na poczatku okazala sie wczesna i wg Usg wychodzi zupelnie co innego-tez troche zmartwiona jestem bo sama niewiem ile tak naprawde juz mały ma....

Gość ewelinkaaaaaaaaaaaaaaa
nie chcę Cię zasmucać, ale mi czop odszedł 3 tygodnie temu i nic:p...termin mam na 20ego:p...powodzonka!...a te komentarze ze spermą,sutkami i gilgotaniem brzucha to prawda!

Gość a czy Ty wiesz autorko
ewelinkaaaa- a jaka różnica jest między terminem z miesiączki, a z usg? u mnie to aż 11 dni...niby lekarz każe patrzeć na ten termin z OM, ale coś mi się zdaje, że urodzę sporo później...:)

ja mam termin wg OM na 7 wrzesnia (wiec juz po) a wg USG mam na 20,albo 23 wrzesnia wiec juz zgłupiałam sama...ale na ostatniej wizycie lekarz mi powiedzial ze urodze miedzy miedzy wiec mam nadzieje ze nie bedzie to po 20 bo zaczne sie stresowac ze juz przeterminowane mam dziecko!

nie martw się, po prostu dni płodne musiałaś mieć dużo później niż ustawa przewiduje:p...i dlatego między termin z OM, a z usg jest aż 17dni różnicy...na pewno nie masz przeterminowanego dziecka:p...kontroluj swoje ciało, ale nie popadaj w deprechę:)

Gość marysia_mm
SEX- mi po seksie od razu odszedł czop, o 17.00 następnego dnia byłam już na porodówce.

bierzesz go hehehe:p teraz:p...niech Ci cycuszki possie i daj znać czy już rodzisz hehehe

a ja jestem w 38tc, więc właściwie jeszcze 3tygodnie także do męża się nie dotykam:p...może za 2 tygodnie:p...współczuję mu:p...musi mu wystarczyć moja ręka i usta hehehe:p

Sex,ale taki porządny ma być ! Słyszałam też o ciepłej kąpieli i lampce czerwonego wina. Może też pomóc chodzenie po schodach. Życzę powodzenia !

Gość haaaaaaalo haaaalo
mida- z tą lampką czerwonego wina bym uważała...potem pójdzie fama na porodówce, że matka pod wpływem alkoholu urodziła pijane dziecko:) lepie sex ze spermą do środka, masowanie i gilgotanie brzuszka, drażnienie sutków...jak to nie pomoże lepiej poczekać aż dziecko samo będzie chciało wyjść....

Ja tez sie usmialam czytajac niektore wypowiedzi. No coz, moj maz bedzie dzis w siodmym niebie, bo mu nie daruje:) Co do terminu to wiem,ze wcale nie musze byc w 40-tym tyg. Z pierwszym dzieckiem mialam wywolywany porod w 42 tyg. i znajoma polozna powiedziala mi,ze nie mial rzadnych oznak przenoszonego dziecka... Nerwy jednak sa, kazdy najmniejszy bo czy skurczl to pytanie- czy to juz???

Gość dcfvgb
sex nic mi nie przyśpieszał, herbata z liści malin też nie. U mnie sprawdziło się drażnienie brodawek. Dostawałam lekkie skurcze. Po 3 dniach już rodziłam

Gość Natkaaaaa
Daj mezowi sie ostatni raz nacieszyc waska szparka, juz nigdy nie bedzie taka sama.po drugim porodzie to juz jama bedzie. Hehehehe