Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zasilek rodzinny

zasilek rodzinny

Polecane posty

Gość zasilek rodzinny

Złożyłam wniosek,ale za kilka tygodni idę do nowej pracy.Ciekawa jestem czy jak pójdę do pracy i nie powiadomię ich o tym mogą mnie sprawdzić ?Czy wogule to sprawdzają?

mysle, ze jak sie dowiedzą to sie wkurwią i oskarza Cie o zatajenie informacji :] a potem kazą oddac to co Ci dali :)

Gość samaewusialat44
w ogóle!!!!!!!!!!!

Gość sociolożka
w sumie z tym zasilkiem to dziwna sprawa bo musisz miec dochody za zeszly rok a potem ciagle cos donosic bez sensu

Gość składająca
Dla mnie dziwne jest,że trzeba być biedakiem aby dostać ten zasiłek.Nie wspomnę już o ilości papierków,które trzeba załatwić i wypełnić.

Gość też jestem ciekawa

Gość lezka kap kap...
Tobie sie nawet nie sni jak oni o tym szybko sie dowiedza, ze znienila sie twoja sytuacja materialana. Dosc jest zyczliwych ludzi w kolo... A kary jakie sa za zatajenie, to nie opyla ci sie ich nie powiadamiac, mniej stracisz na poinformowaniu ich, ze pracujesz.

Gość oleandder
jesli nikt nie doniesie to sami z siebie sie nie dowiedza

Gość a może wypowie się jakaś
pani która przyjmuje wnioski na rodzinne

Gość oleandder
ja pracuje w urzędzie skarbowym i na 5 lat pracy mialam raptem 3 zapytania o dochody kogoś starającego się o pomoc spoleczną ... i nie byly to zasilki rodzinne. Tym samym mogę mniemać, że nikt tego nie sprawdza, albo baaardzo rzadko, bo us jest jedynym miejscem gdzie można sprawdzic ile ktoś zarabial

Gość dzięki oleandder

Nie masz powodu do obaw,tego nikt nie sprawdza.Przy skladaniu podania o zasiłek rodzinny wymagane jest zaświadczenie o dochodach za rok poprzedni a nie bieżący,wiec nie ma znaczenia czy teraz pracujesz i czy pracę podejmiesz za miesiącz czy pół roku.Jestem ciekawa ile milionów zł zaoszczędzi państwo w tym roku.Najniższa krajowa od stycznia 2009r. poszła w górę ale próg tych 500 zł z groszami dochodu netto przy przyznawaniu zasiłku rodzinnego nie ulegl zmianie:)

Gość zasilek rodzinny
anabellaa ma znaczenie podjęcie pracy w czasie pobierania zasiłku rodzinnego.Składając wniosek musiałam napisać,że gdybym podjęła pracę mam ich powiadomić.Zresztą na decyzji o przyznaniu zasiłku też jest to samo napisane.

Gość no no ciekawe