Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pomozcie prosze

obraczki biale zloto nierodowane. jak sie zachowuja ??

Polecane posty

Gość pomozcie prosze

bo wlasnie odebralismy obraczki z bialego zlota ale nierodowane. perscionek zareczynowy byl rodowany wiec po roku robi sie kolor taki slomkowy. ladny jasniutki. a obraczki sa takie ciemne. jak takie zloto nierodowane bedzie potem wygladalo?jasnieje? tak samo jak rodowane?

Gość truskawka_w_szampanie
Z tego, co mi wiadomo, to nie. Nierodowane białe złoto nie zmieni już barwy, na pewno nie zjaśnieje. W ogóle białe złoto to po prostu klasyczne żółte złoto i dodatkiem rodu, które je rozjaśnia i nadaje mu kolor słomkowy. Im więcej dodatku rodu, tym jaśniejszy stop. Biżuteria rodowana stopniowo się ściera, ale chyba nie aż tak, żeby mieć kolor złota nierodowanego.

Gość ja mam pierscionek z bialego z
zlota nierodowanego, dosyc szeroki wiec zachwouje sie podobni jak obraczka- mam go juz prawie 3 lata i nic sie z nim nie dzieje - ani nie ciemnieje ani nie jasnieje, mocno błyszczy ale kolor ma bialy, z takim ledwo wicoznym zoltawym odcieniem

my tez kupilismy z bialego nierodowanego. ale nasze sa jakies ciemne w porownaniu z pierscionkiem zareczynowym ktory byl rodowany i teraz przybiera kolor slomkowy bo sie sciera. natomiast obraczki sa ciemniejsze . to co pisza ze nierodowane maja lekko zoltawy odcien to chya jakas ciema. osobiscie owszem wolalabym aby byly jasniejsze. moze je zarodowac?