Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Marika*****

Pytanie do wszystkich rodaków za granicą !!!

Polecane posty

Gość Marika*****

Czy w chwili obecnej opłaca się wyjazd za granicę? Mam spory dylemat. Mój chłopak chce wyjechać bo ma dość niskich zarobków i bycia "dziadem" w garniturze. On zarabia 1 500,00zł a ja 1 600,00zł. W planach mamy ślub i chcemy kupić lub wybudowac dom....ale to tylko marzenia. Nie mamy nic odłożone i żadnych perspektyw. Jak uwarzacie? Przewrócić życie do góry nogami i wyjechać? Bardzo Was proszę o poradę. Z góry dziękuję!

Gość ollllllo
a znacie angielski, jestescie obrotni, macie okreslone zawody?jesli tak to naglia stoi otworem dla ludzi z glowa , zeby nie dziadowac tylko zyc i odkladac

Gość Marika*****
Znamy angielski. Jesteśmy obrotni. Ja skończyłam studia "Administrację" więc za granicą moje studia niezbyt się przydadzą a mój chłopak studiuje "Stosunki Międzynarodowe". Gdzie szukać pracy? Jak? Gdzie najlepiej? Proszę o opinie. Bardzo!

Gość ollllllo
najlepsze sa male miasta, a moze twoj chlopak by zrobil prawko na tira, oni bardzo dobrze zarabiaja, bo po takich kierunkach tylko fabryka was czeka, na poczatku oczywiscie

Gość aaaaaaasss
prace szukajcie przez agencje lub bezposrednio u pracodawcy , trzeba chodzic i sie pytac

Gość ollllllo
jak najszybciej po przyjezdzie wyrobcie sobie home office-jak bedziecie juz pracowac i nin

Gość Marika*****
a co to jest home office? Ale czy uważacie że warto tu wszystko zostawić i wyjechać? Czy Wy nie żałujecie że wyjechaliście? Trudno mi to wszystko sobie wyobrazić- rzucić pracę, zostawić rodzine i znajomych i jechać....w jedną wielką niewiadomą. Tyle się teraz słyszy, że z praca w Anglii nie jest już tak jak np. 2-3 lata temu. Że trudniej znaleźć. Pracuję w banku, na ważnym i odpowiedzialnym stanowisku ale za gówniane pieniądze.I co mnie czeka ?! Praca w fabryce?!

Gość ollllllo
jezeli planujecie wyjechac to poczytaj co to home office itp, jestem po biotechnologii a maz po marketingu, w polsce nawet nie szukalam pracy bo po co sie osmieszac za 1200zl, za to zrobilam podyplomowe w czasie gdy maz juz wyjechal, dodam ze mielismy juz jedno dziecko w czasie studiow. wyjechalismy 2 lata temu i nie zalujemy.maz jezdzi tirem bo dzieki temu ma 15funtow na godzine a ja opiekuje sie dwojka dzieci a jak podrosnal to ide do pracy do labu za wiecej niz w polsce:).na poczatku bylo trudno, nie mielismy pomocy z nikad i male dziecko ale teraz jest super.stac nas na wszystko i odlkladamy na dom.jezeli myslicie dlugoterminowo to polecam prawo jazdy a od fabryki to kazdy zaczyna, tu w banku cie z checia wezma tylko za njanizasza krajowa, ale z mozliwoscia awansu, los jest w waszych rekach, podejdzcie do tego z glowa

Gość Marika*****
Wydaje mi się ,że jak wyjechać to już nie wracać. Zgodzisz się ze mną? Jechać tylko na rok czy dwa to nie ma sensu bo po powrocie do Polski będzie mi jeszcze trudnej znaleźć pracę z taką przerwą w zatrudnieniu. To poważna decyzja. Ciągle o tym myślę. Tez mam już dosyć klepania biedy ale boję się jednego: że za granicą nam się nie powiedzie i wtedy będzie jeszcze gorzej!

Gość ollllllo
a co to znaczy nie powiedzie?jesli macie jakis znajomych to moze wam pomoga na poczatku, jakis pokuj pomoga znalezc i moze wskaza agencje, a tak serio to w necie wszystko jest, fora miast w uk tez

Gość Marika*****
a na jakich stronach są te fora?

Gość ollllllo
na jakich stronach?? wpisz w google miasto ktoro cie interesuje, np coventry czy birmingham

Gość ollllllo
jest tez kilka ogolnych for np moja wyspa czy gb