Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Helle_stelle

Dlaczego faceci zrzucają na nas całą odpowiedzialność????

Polecane posty

Gość Helle_stelle

Czytam sobie i czytam i mam dość! Dlaczego faceci uwarzają, że antykoncepcja to tylko i wyłącznie nasza broszka??!! Dlaczego jak facet sie postawi, że gumek używac nie będzie to jest ok, a jak kobieta nie chce truć sie tabletkami, zakładac spiral itd to jest tragedia? Dlaczego za wpadkę całą odpowiedzialność zrzuca się na kobiety. Do jasnej cholery przecież to faceci zostawiają w NAS plemniki a nie my w nich komórki jajowe!! To oni sa płodno 24/24 przez całe życie a my tylko 48h w miesiącu! Dlaczego antykoncepcja to nasz problem? Bo jesteśmy tylko workami na spermę i dac doopy musimy? Co za średniowieczne myślenie!

Gość joozio
masz problem znaczy sie.. przestan dawac dupy debilom to zobaczysz ze jest inaczej

TYlko że z drugiej strony, w pułapkę to wpadają potem oni. DAjmy na to taką sytuację: dziewczyna jest biedna, spotyka bogatego faceta, śpi z nim. Mówi mu, że się zabezpiecza. Ale w rzeczywistrości tak nie jest . On zostaje ojcem. Robi mu badania genetyczne, i gosc musi płacic na dziecko do momentu aż skończy nawet 25 lat....

Gość 1234567.......
to zależy na jakiego faceta trafisz w moim związku nigdy nie było z tym problemu przed ślubem i aż do urodzenia pierwszego dziecka to mąż dbał o antykoncepcję czyli prezerwatywy ja nie brałam nic ....później wspólnie zdecydowaliśmy że założę spiralę ale nie po to żeby na moich barkach teraz spoczywała sprawa antykoncepcji ale dla pewności że nie będzie kolejnej ciąży ...teraz biorę tabletki a mąż i tak czasem boi się skończyć w środku i najchętniej założył by prezerwatywę :) więc jak widzisz nie ma reguły kwestia znalezienia odpowiedniego faceta :)

Gość powiec facetowi że........
jak nie załorzy gumki to nie bedzie ciupciania

heh w końcu to nie faceci rodzą dzieci ale jak wymyślisz środki anty dla facetów żę nie będą produkować plemników to zostaniesz miliarderką ;)

Gość Helle_stelle
Nie nie mam problemu, bo od razu powiedziałam, że ja sie nie truje, chce bzykać niech myśli o zabezpieczeniu. Tylko nie mogę pojąć dlaczego 99% facetów uważa ze to nasz problem! Że skrobiemy się bo nie potrafimy sie zabezpieczac! Co mysli sobie facet, który puka panne na imprezie i nie zakłada gumki? Że co? Że napewno bierze tabletki a jak nie to jej problem?

Gość ewed
pupa1977 TYlko że z drugiej strony, w pułapkę to wpadają potem oni. DAjmy na to taką sytuację: dziewczyna jest biedna, spotyka bogatego faceta, śpi z nim. Mówi mu, że się zabezpiecza. Ale w rzeczywistrości tak nie jest . On zostaje ojcem. Robi mu badania genetyczne, i gosc musi płacic na dziecko do momentu aż skończy nawet 25 lat.... I jaki z tego wniosek? Gdyby facet sam dopilnowal antykoncepcjim problemu by nie chcial

Gość no jaaaaaaaa
kochani panowie w PL legalna jest sterylizajcja męzczyzn - ale nie .. rodzic mamy same , pchać spirale w doope same , faszerować się same - ale jak chcemy sterylizacji to co? panowie się boja a panie nie moga hahahhaha

Gość joozio
///Co mysli sobie facet, który puka panne na imprezie i nie zakłada gumki? Że co? Że napewno bierze tabletki a jak nie to jej problem?/// mysli - brzydka i nachlana, ale zawsze jakas dziura. jutro i tak nie bedzie pamietac z kim

Gość 1234567.......
dokładnie zgadzam się faceci powinni być tak samo odpowiedzialni jak i kobiety i dziwie się że jakiś facet który ma ochotę bzyknąć jakąś panienkę na imprezie nie pomyśli o prezerwatywie i nie ważne czy ona bierze tabletki czy nie są jeszcze choroby weneryczne

Gość hella_stella
i wlasnie takie podejscie jak Levviatan mnie doprowadza do szału!! JEST ANTYKONCEPCJA DLA MĘŻCZYZN! ZASTRZYK NP! nie wspominając o gumce! Ale nie to przecież panna rodzi a waszego udziału w tym przecież nie ma prawda? debilem jestes tyle ci powiem.

Gość a jak sie bierze
pigułki to gówno ich obchodzi, że to też kosztuje i wcale niemało, a jak już nie daj Boże i tak będzie wpadka to wtedy krzyki, że się umyślnie zapomniało wziąć

Gość no jaaaaaaaa
hella o co biega z ty zastrzykiem bo nie slyszałam?

Gość joozio
hella_stella - sama jestes glupia. z takimi sie facetami zadajesz to masz problem

Gość no jaaaaaaaa
ok juz mam thx

hella_stella przyznaje się pierwszy raz słyszę o tym... możesz wytłumaczyć co to jest i jak działa? lub dać linka do strony z opisem tego środka?

Gość hella_stella
środek ten jest jeszcze w polsce niedostepny, ale dostepny jest w czechach> wstrzykuje się go w penisa. Srodek blokuje wypływ plemników przez 10 lat. Nazwy nie pamiętam, bo mówiła mi o tym moja pani ginekolog przy okazji tego, że masa kobiet wyjeżdza sie sterylizować do czech.

Antykoncepcja w związku to nie jest sprawa tylko kobiety!!!!! Dla mnie oczywiste było od 1 razu że trzeba się zabezpieczać Nigdy nie uprawiałem seksu bez zabezpieczenia. Przez pewien czas moja dziewczyna (a obecnie żona) brała tabletki ale to też była wspólna decyzja. Po tabletkach się źle czuła więc wróciliśmy do prezerwatyw. Teraz mamy już tyle dzieci ile chcieliśmy więc poddałem się wazektomi i to też wyszło ode mnie Bo jaki sens miało by ewentualne branie chemii przez żonę albo Sprawdzanie za każdym razem czy gumka jest cała lub czekanie na okres bo mimo założonej spirali się spóźnia. Oczywiście seks bez gumki jest przyjemniejszy, jest więcej doznań ale na Boga to podstawa zabezpieczenia nawet na imprezie żeby ktoś ci gratis do przyjemności AIDS nie dorzucił. Do pewnych decyzji trzeba dorosnąć i nie mam tu na myśli wieku tylko to co się ma w głowie. WAZEKTOMIA to zabieg który ma na celu sprawienie by mężczyzna był bezpłodny. Można go odwrócić operacyjnie. Nie mylcie Wazektomi z kastracją bo to dwie różne sprawy. Kobiety facet który zrzuca całą odpowiedzialność za antykoncepcje na kobietę to śmieć którym nie warto sobie D... zawracać