Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość amelie1990

pominiecie 1 tabletki i wspolzycie...

Polecane posty

Jeżeli to była pierwsza tabletka i jej nie połknęłaś, a współżyłaś, to jak najbardziej mogło dojść zapłodnienia.

Gość amelie1990
hej dziewczynki, wybaczcie,ze wam zasmiecam. nie szukalam podobnego watku, bo liczy sie czas. blagam Was o pomoc. przyjmuje tabl. Yaz juz ponad pol roku. Wczoraj pierwszy raz przytrafilo mi sie,ze zapomnialam. Normalnie tabsa biore ok. 18. Dzis obudzilam sie o 7.30 i od razu zazylam zapomnianego ( nie wiem jakim cudem) tabsa,lecz minelo dopuszczalne 12 godz. Wszystko byloby w porzadku gdyby nie to,ze wczoraj ok.16 kochalam sie z facetem. Zaznacze,ze zapomnialam zazyc 14 tabl. ( koniec 2tyg.) Jak widzicie moja sprawe? Byla mozliwosc zaplodnienia? Prosze o pomoc i jeszcze raz przepraszam za ''zasmiecanie'' Pozdrawiam i licze na Was! :)

Teoretycznie mogło dojść do zapłodnienia ale jest to mało prawdopodobne. Wczoraj o 16:00 powinna jeszcze działać poprzednia tabletka. Połknęłaś kolejną z opóźnieniem 13,5 godziny. To dużo, ale niewiele ponad dopuszczalny limit. Myślę że do zapłodnienia nie doszło.

Gość amelie1990
oczywiscie,ze przeczytalam,ale bardzo dawno i juz malo pamietam. poza tym czytalam ''ulotke'' w necie, ale co jesli juz doszlo do zaplodnienia w nocy? wiecie jak to jest. czlowiek drugiemu potrafi doradzic. moze nawet znam odpowiedz na swoje pytanie,ale mysle o najgorszym ( na dzien dzisiejszy) ... wiec jak z tym zaplodnieniem ?

rzecz w tym, że te plemniki mogą przetrwać i przeczekać na ewentualną owulację. czy tak się stało nikt Ci nie odpowie, prawdopodobieństwo jest małe, ale zawsze jest. ulotka podaje, ze ryzyko największe jest na początku i końcu stosowania a Ty byłaś akurat w środku, więc nie denerwuj się za mocno. co zrobić dalej to już w ulotce wyczytasz ;)

Gość amelie1990
Dziekuje bardzo za pomoc. Chlopakowi nowina o mojej ciazy by sie niesamowicie spodobala, bo jest ode mnie starszy i uwaza, ze ''na niego juz czas'' . Szkoda,ze ja mam inne priorytety i marzenia. Mam 19 lat i wlasnie dostalam sie na studia. O dziecince oczywiscie marze,ale nie w tym czasie, chociaz gdyby tak sie stalo to pewnie bym sie cieszyla, bo w koncu kazda kobieta pragnie zostac mama :) . No tak, wiec jeszcze raz dziekuje i pozdrawiam serdecznie.