Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jestem w szoku co za głupota

ciezarna kuzynka zbierała ziemniaki!

Polecane posty

Wczoraj byłam w szoku!Moja kuzynka w 8 miesiacu ciązy zagrozonej zbierała przez 3 godziny ziemniaki!!!!A jej mądry męzus patzył i nawet słowa nie powiedział!Potem głupie baby sie dziwia ze rodza chore dzieci,szok!!!!!!!!!!!!!!1

Gość jak chciała to zbierała
a poza tym to od pracy rodzą się chore dzieci? Pierwsze słyszę...

Gość i co z tegfo ze zbierala
? Kobiety od wieków pracują a kiedyś o wiele wiele ciężej niż teraz i jakos dzieci sie rodza zdrowe i ludzkosc przetrwala :O

Gość hnghjtuit7u
ale chyba pisze autorka ze kuzynka była w ciązy zagrozonej?czy to nie zmienia istoty rzeczy?

Gość jak chciała to zbierała
a co to kuzynka autorki nie ma własnego rozumu? nie ma języka w buzi? Jak chciała to zbierała, widocznie jej nie zależało i nie przeszkadzało, że ma ciąże zagrożoną :O

Gość teraz jestes w szoku
ale języka w gębie ci zabrakło, zeby wtedy zwrócic na to uwagę?😴

od tego dzieci nie choruja ale moze przedwczesnie urodzic, troche glupota wg mnie ale to juz jej problem. a nie moglas jej zwrocic uwagi? moze jej do glowy nie przyszlo jezeli jest przyzwyczajona do ciezkiej pracy

Gość Clara Veritas-to mój nik
Teraz wszystkie ciaże zagrozone:-P, wszystkie na Fenoterolu.

Gość Odnoszę wrażenie
że teraz "trendy" jest być w "ciąży zagrożonej"! :O

Miałam "zatwardzenie" :-P w ciązy,jeden dzień,niefortunnie powiedziałam o tym lekarzowi- zagrożona-od 4-go miesiaca na zwolnieniu

ja do 9 msc ciązy doiłam krowy:P jeździłam z córką na rowerze, nosiałam ją i wszytsko było ok:) ciąża przebiegała super, żadnych globółek ani tabletek urodzona dokładnie dzień przed terminem:)

Gość no no teraz
to jest trendi. Trzeba bylo sobie blonnik kupić, na zatwardzenie nikt nie umarl ani nie poronil.

no no teraz-racja!!!!!;-), wysmiałam lekarza jak mnie skierował na Izbę Przyjęć:-D ,, wyszłam na trzeci dzień bo NIC MI NIE BYŁO!!!!!!!!;-), dostałam L4 i tak 5 miesięcy oradałam biedny ZUS i nasze kochane Państwo;-)

Gość co za idiotka z ciebie
a gdzie ty wyczytałaś, że ciąża to choroba,. Co niektórym babom odwala, jeżeli choroba to po zachodzicie.Moja babcia 5 dzieci praktycznie urodziła na polu i co, wszystkie zdrowe.

Gość no i co z tego zazdroscisz jej
pewnie bys chciala zeby poronila wiem jakie sa kuzynki:))) a ona donosi szczesliwie i wtedy bedziesz wiedziala ze nie trzeba bylo tu pisac, kiedys baby mialy ciaze zagrozone i robily w polu i dzwigaly wode ze studni....

nie odezwałam sie bo chyba to jej sprawa ale a swoje zdanie mam i tak własnie o tym mysle bo co innego normalnie funkcjonowac,isc do sklepu,ugotowac obiad,czy posprzatac w domu a co innego zapierdzielac w polu przez 3 godziny w pełnym słoncu .A co jakby urodziła wczesniaka?Czy takie malenstwo przez wczesny poród nie moze miec jakiejs wady?Moze i własnie dlatego uwazam to za głupotę!!!!

zeby poroniła w 8 miesiacu?Troche poczytaj do którego tygodnia są poronienia

Gość zbieranie ziemniaków
to nie jest ciężka praca. poschyla się, pogimnastykuje i tyle. ty byś pewnie wolała żeby chodziła na "modne" gimnastyki dla ciężarnych a ona ma swoje metody. poza tym trzeba było jej pomóc jak się tak przejmujesz

Gość nie chłopak
ale przykucając przy zbieraniu ziemniaków ćwiczy mięśnie które potem będzie wykorzystywać podczas skurczy partych, przecież w każdej szkole rodzenia tak uczą :/

Gość no i co z tego zazdorscisz jej
ty bylas w ciazy autorko wogole? jesli nie to po co tak piszesz, jest w 8 miesiacu sama wie co robi, a jakby urodzila dzdzia bylaby zdrowa my mamy wczesniaka w rodzinie z 6 miesiaca i maly ma sie dobrze, nie panikuj i nie udawaj ze sie martwisz o kuzynke a jak sie czula po zbieraniu ziemniakow, moze robila to jako przyjemnosc, i pewnie zazdoscisz jej meza:PPP

Gość ja termin mam na sobote
a od miesiaca dzien w dzien zapierniczam na nowym mieszkaniu by wprowadzic sie jeszcze przed narodzinami lub zaraz po. codziennie szoruje, skrobie, czyszcze bo zaraz znowu jest syf i brud. nie wspomne juz o tym ze wyfugowalam cala lazienke, wymalowalam pol mieszkania, wszystkie rzeczy najpierw popakowalam do przewiezienia pozniej wypakowalam i poukladalam na swoim miejscu. niby nic trudnego i nic ciezkiego ale w zaawansowanej ciazy to nic przyjemnego ciaze tez mialam zagrozona ale jakos nie marudzilam rybki albo akwarium

Gość przeciez zbieranie ziemniakow
nie jest ciezka praca :o co innego jakby te ziemniaki nosila w workach ale nie uwierze ze tak bylo :o glupia jestes i tyle

Gość idiotkaa
a dawanie chlopowi w ciąży to jeszcze większy wysiłek niż zbieranie ziemniaków, to co najmniej jak wyrzucanie obornika, i zadaj tu pytanie, która w ciąży nie daje, 99,9 % odpowie ci, że daje i z tego powodu nie umiera.

mhm masz racje zazdroszcze jej meza strasznie,a mi sliny lecą na jego widok.własnie mam zamiar wziąsc rozwód z moim i wziąsc soie za me za kuzynki ha ha

Gość teraz ciezarne chca byc
traktowane jak jajka ktore mialy by sie zaraz rozbic. sama jestem w ciazy ale czesto widze jedna czy 2 wpycha sie bezkarnie do kolejki obladowana po uszy zakupami. zrozumiala bym to ale jak mi mowi ze ona zle sie czuje, ze slabo jej i jest j ciezko to smiac mi sie chce. w koszyku potrafi nosic po 15kg zakupow i latac od polki do polki po sto razy a juz poczekac az 3osoby kupia to nie ma bidulka sil.

Gość Głupie jesteście
Autorka ma rację, mogło się coś stać. A do tych co pisały, ze kiedys kobiety ciężej pracowały i ludzkość nie wyginęła dodam tylko, ze kiedyś kobiety nie mialy wyboru. teraz możemy same desydować o sobie, kiedyś traktowano nas jak murzynów, więc nie pierdzielcie głupot. I to kobiety takie głupoty piszą? Założe, sie ze nie macie dziec i

Gość nie wytrzymamm
jakie Wy niemądre, niedojrzałe jesteście. Do kolejki sie wpycha... Nie kazdy sie tak dobrze jak Ty czuje

Gość mam dylemat
Co do ostatniej wypowiedzi (zakupy w marketach) to się zgodzę z tymi proszącymi o przepuszczenie - ja już od połowy ciąży gdzieś mam duże problemy ze staniem. Chodzic albo usiąśc ok, ale stac to koszmar - niestety w kolejce jest się na to skazanym co najwyżej można kucnąc, ale w zaawansowanej ciąży to czasem gorzej niż stac. Choc osobiście zawsze się oprę o barierkę czy coś i jeśli nikt nie zaproponuję to o łaskę nie proszę czekam na swoją kolejkę.

Gość do głupie jesteście
Cyt; " Autorka ma rację, mogło się coś stać. A do tych co pisały, ze kiedys kobiety ciężej pracowały i ludzkość nie wyginęła dodam tylko, ze kiedyś kobiety nie mialy wyboru. teraz możemy same desydować o sobie, kiedyś traktowano nas jak murzynów, więc nie pierdzielcie głupot. I to kobiety takie głupoty piszą? Założe, sie ze nie macie dzieci" To kuzynka zadecydowała o sobie i poszła zbierac te ziemniaki, chyba nikt jej nie kazał. Nikt jej na smyczy chyba nie zaciągnął. Ja mam dziecko ale co to ma wspólnego z tematem? Jakbym była w ciązy zagrożonej nie zbierałabym ziemniarów. I tyle.