Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Ankuu

Nadżerka ! Co to i czy wypalanie boli ?

Polecane posty

Tak jak w temacie :) czy po wypalaniu mogą wystąpić jakieś powikłania ? Jak wygląda zabieg ? Czy po nim się krwawi ? I czy przez 6 tyg nie można współżyć ? Pomóżcie.

Ja miałam wypalaną, takim płynem zawierającym kwas o nazwie Solcogyn. Na płyn dostałam recepte (60zł) i z zakupionym już poszłam na zabieg do gina. Sam zabieg nie bolał, jedynie co to, że gin musiał się dostać do nadżerki ktora była dość głęboko na ściance szyjki macicy i bolało gdy użył wziernika, ale samo wypalanie nie. Po zabiegu oduczwałam bóle w podbrzuszu identyczne jak podczas okresu- lekarz powiedział, że to normalne i po paru godzinach przeszło. Potem miałam dziwny śluz i troche plamień i po ok tygodniu wyleciał ze mnie taki jakby opatrunek- wyglądal jak ścięte białko jajka (to też normalne) no i bez seksu przez 2 tygodnie po tym czasie na kontrole. Ogolnie to nie jest nic strasznego :)

Gość tokio Ice
Wypalanka boli jak cholera! A dodatkowo zostawia blizny, ktore ( jak to blizny) nie rozciagaja sie przy porodzie.

ojej :( blizna ? ale na czym ? tam w środku ? :( to możliwe ? ja bede miała robiony zabieg na kase chorych więc nie wiem jakim sposobem będą mi robić... boję się strasznie...:(

Gość tokio Ice
A nie da sie wyleczyc nadzery farmakologicznie? Zapytaj. Tak, blizny zostaja TAM w srodku.

Gość mamusia kotusia
ja też męczę się z tym problemem:-(Kiedyś już miałam nadżerkę i ginka wypaliła mi ją. Bolało jak nie wiem co. Teraz już chodzę do innego lekarza, który powiedział, że przed urodzeniem dzieci najlepiej tego nie robić bo powstaja wspomniane już bliZny na szyjce macicy, które mogą doprowadzić nawet do problemów z donoszeniem ciąży. Wg niego nadżerkę, która nie daje uciążliwych pbjawów nalezy kontrolować i zostawić. W przypadku upławów i bólu wypala się chemicznie. Ale na NFZ wypalą ci normalnie a to najgorsze co może być.

mnie wypalanka nie bolala, jedynie zapach nieprzyjemny. potem ok. tygodnie do dwoch bol jak przy miesiaczce. Nie wolno nic dzwigac, bo moze dolsc do krwotoku. A wspolzyc nie wolno od 9- 12 tygodni.

A propos blizn, tez taka mam, dosc duza, wlasnie 5 miesiecy temu urodzilam dziecko - bez problemow wiec nie ma co demonizowac. Jednak drugi raz chyba wybralabym inna metode usuniecia nadzerki, na szczescie nie musze.

Gość czarpoma
nie słuchaj bzdur.wypalanka nie boli bo miałam .czujesz w srodku takie ciepło.śmierdzi dymem ale nic nie boli!!takm nie ma czucia.dzien po miałam ból brzucha jak na okres i leciutkie krwawienia i to wszystko

kurcze... nie wiadomo w co tak naprawdę wierzyć, bo każda wypowiedź jest inna.

Gość mamusia kotusia
hahaha! Tam nie ma czucia. To ciekawe czemu poród boli, albo czemu boli brzuch w czasie miesiączki? Mnie bolało jak nie wiem co i nigdy tego nie zapomnę a blizna może powodować problemy ale nie musi a to jest różnica.

Zdania są mocno podzielone... nawet znajome mówią ze boli i nie boli.... a co do blizny to dowiedzialam się dopiero od was kobiety. sama nie wiem co o tym myśleć. mam nadzieję że specjalnie mnie nie straszycie... bo mi się ten zabieg po nocach śpi i strasznie się denerwuję :(

Lepiej idzcie na wypalanie...ja zwlekalam no i dla mnie jest juz za pozno....bardziej w raczka juz mi sie wdaje....a rozne metody sa...wypalanie,zamrazanie........i tez roznie slyszalam.....ale z tego co mi kolezanki mowily ...to nie boli....tylko baaardzo ....hm ...smierdzi:)......a trwa pare minut .pozdro

Gość doświadczona_____
mnie tam bolało jak cholera, może to zależy od tego jaki kto ma próg bólu, w kazdym razie wybtrałabym lepszą metodę, lepiej zaplacic i miec komfort. A na NFZ to stosują takie metody, że szkoga gadac, jak kroliki doświadczalne

Farmekologicznie leczy sie wtedy jak jest jeszcze mala....ale sie nawraca ....dlatego sie wypala......a wiadomo ze przez jakis czas nie mozesz wspolzyc bo to jednak ranka jest. Po wypalaniu wiem ze to sie jeszcze oczyszcza i jakies pudry sie stosuje ,,,,czy cos takiego ,no i jest jeszcze niemily zapach;)........................................leczcie te nadrzerki poki mozecie ...bo bedziecie potem wycinane czy coo......ja zaluje teraz ze tego nie zrobilam pare lat temu .....chodzilam z nadrzerka 7 lat?!....bo sie balam isc :(

kami strasznie mi przykro. Wcześniej jak byłam u innego gina dał mi jakies tabletki i powiedział że po tym nadżerka zniknie. A jest większa... No i nowy gin zalecił mi wypalanie, zgodziłam sie...ale się boję... Ile po tym nie można mieć dzieci ? I znacie to coś na oczyszczanie i jak to się stosuje ? A wypalanie to najgorszy sposób ?

Gość gośćgosia
Ostatnie dziecko urodziłam 22 lata temu rzekomo mam nadrzerke nie wysłałam jestem po menopauzie dobrze się czuje i nadal zastanawiam się czy mam nadrzerke

Gość gośćrrrr
Ja miałam dziś wypalanke i naczytałam się strasznie ze boli i ze dają znieczulenie poprzez zastrzyk w pochwę . Nie prawda ! Bolało troche ale bol jak przy okresie i zabieg trwal 5 min . I po strachu .

Gość gość
Czy dużą nadżerkę można zlikwidować w inny sposób niż wypalanka, a jeśli nie czy można dostać znieczulenie?