Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Cisowianka 88

Zepsuta bateria w laptopie, pomóżcie !!!

Polecane posty

Gość Cisowianka 88

Od 1,5 roku mam Asusa F5. Wszystko bylo w porzadku, ale od jakiegos miesiaca zaczela mi sie psuc bateria, tzn. po strandardowym naładowaniu, trzyma mniej niz godzine, mimo ze korzystam tylko z neta, nie ogladam filmow, nie mam wlaczonych mp3 itd. Normalnie czyli na poczatku trzymala 2h. Moze to troche przeze mnie, bo ładowalam ja jak lecialo, tzn. czasami nie do pelnego naladowania, czasami caly czas byl podlaczony kabel. Nie korzystam z kompa Bog wie ile, dlatego dziwi mnie zepsuta bateria po tak krotkim czasie, teraz nie wiem jak ja ładowac, do oporu 2h czy jak, nie chce jej do konca zepsuc. Mozecie mi cos poradzic?

Gość fasdfsadfsa
nic już nie zrobisz. musisz nową kupić bo ta będzie coraz krócej trzymać.

Gość dfdsfed3q2e23
allegro i kup nową :O

Gość rantes
ona nie jest zepsuta tylko po prostu traci pojemnośc to normalne... chyba :D

Gość Cisowianka 88
Nie wiem czy to normalne czy nie, bo nie znam sie na komputerach :P Droga taka bateria ?

Gość fasdfsadfsa
nowe ponad 200 zł

Gość Cisowianka 88
Starej przeciez nie kupie, bo mi ktos wcisnie taki bubel jak moj :P

Gość fasdfsadfsa
raczej tak, dlatego mają tak niskie ceny. możesz jeszcze szukać serwisu co regeneruje baterie tzn. wymienia ogniwa. jeśli dają jakieś markowe np. sanyo i znają się na rzeczy to można spróbować.

Gość depresant23
pare tygodni temu oddawałam laptopa do do www.itvip.pl naprawili

Gość Marcell654
Zepsuta bateria w większośc**przypadków == wymianie. Baterii raczej nie da się skutecznie zregenerować. Ale są takie sklepy jak ten tutaj www.ebaterie.pl w którym będziesz mógł sobie zakupić zamiennik. Będzie śmigał jak nowy.

Gość henk1
na przyszłość,aby się nie zepsuła z tego nowego (np),trzeba poprostu odłączyć jak używasz w domu tzn, jechać na zasilaczu.A po wyłączeniu jak nie będzie baterii to nikt Ci nie odpali komputera ( haker)aby pobuszować.

Gość gość
Największy błąd jaki popełniają ludzie to podłączanie lapka do prądu na cały czas użytkowania. A powinno się naładowac baterię i ją rozładowac używając lapa. Podłączanie lapa czyli de facto ładowanie cały czas akumulatora to dla niego śmierć przyśpieszona.

Gość gość
Ja kiedyś miałam podobnie. Pamiętam, że zaniosłam lapka do serwisu a mianowicie do Enter Serwis w Gdańsku. Mówię o tym bo to jest mój zaufany serwis gdzie zawsze wszystko naprawiam. Panowie tam wymienili mi ładowarkę a na kartce wypisali reguły- co trzeba robić aby nie niszczyć baterii. Kartkę zgubiłam ale można do nich dzwonić i pytać :P

Ja mam spory problem z baterią w lapku i chyba będę zmuszona ją wymienić. Coś słyszałam o tej firmie maxforpower, chyba brat zamawiał u nich nowe zawiasy do laptopa.

Gość Abis
Dnia 7.03.2019 o 02:48, CornyM napisał:

Ja mam spory problem z baterią w lapku i chyba będę zmuszona ją wymienić. Coś słyszałam o tej firmie maxforpower, chyba brat zamawiał u nich nowe zawiasy do laptopa.

Cześć, baterie premium z Maxforpower.pl są bardzo dobre, polecam kupić. Ja wymieniłam fabryczną baterię w moim laptopie na nową z Maxforpower - jest o niebo wydajniejsza.