Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Arleta M

Czy to się da sprawdzić?- firma

Polecane posty

czy da sie jakos sprawdzic ile naprawde zarabia pracownik firmy prywatnej, bo sa tam wielkie przekrety robione. Wiem ze zarabia okolo 8 tys a na zaswiadczeniu do sądu podal 900 zl zeby placic mniejsz alimenty. I jego szefowa jest kochanka . Z powodu jego niskich zarobkow" mam 250 zl alimentow na 8 letnie dziecko. Pomoze mi ktos? A moze tego sie nie da udowodnic?

pomocie mi, bo przeciez tak nie moze byc ze dziecku daje 200 zl a sam ma pare tysiecy...

Gość moze prawnik dobry pomoze

Sama tego nie sprawdzisz, nie masz takiej możliwości. Ale technicznie jest to do sprawdzenia, np w Zusie, który ma nasze comiesięczne dochody, bo każdy zakład zobowiązany jest do wysyłania rozliczenia zarobków każdego pracownika. Tylko Tobie Zus nie udzieli informacji.

Tylko, że On pewnie faktycznie na papierze zarabia te 900,00zł a resztą ''na lewo'' :O więc i do Zus-u idzie zarobek 900,00zł

no tak, ale szefowa zyli kochanka moze mu napisac na zaswiadczeniu te 900 zl a reszte moze mu dawac do koperty prawda? moze miec wszedzie napisane te 900 a zarabiac 5 razy wiecej...:-(

No tak. Możesz zgłosić ( napisać) do sądu, że podejrzewasz iż mąż ukrył faktyczny dochód, bo zarabiając 900 zł zakupił w ostatnim czasie: samochód, był na wycieczce na Majorce, umeblował mieszkanie ( co tam faktycznie zakupił, a na co potrzebne są większe kwoty) i nie jest możliwe, aby za tak małą pensję stać go było na to wszystko. Tylko on wytłumaczy się tym, że ''jego kobieta'' podarowała mu to. I klops. :(

no wlasnie, czyli pozostaje mi polegac tylko na sobie i utrzymywac praktycznie samej dziecko, bo te 250 zl to nawet na jedzenie nie starcza... ale z drugiej strony moze oprzec sie na tym, ze by Sąd wzial jego mozliwosci zarobkowe...? Bo chce dac pozew o podwyzeke alimentow.

??? czy miala ktoras z was taka sytuacje ze Sad podwyzszyl alimenty mimo "niskich zarobkow" ojca?