Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Majsterek

Troche historii

Polecane posty

Pytanie kieruje glownie do ludzi interesujacych sie historia naszego narodu. Czy Jeremi Wiśniowiecki był wg. Was bohaterem? czy zbrodniarzem?

Gość
nie mam zdania w tym temacie acz chcialam przypomniec, ze mielismy isc na jakas wodke🖐️:classic_cool:

Owszem owszem, wciaz czekam na konkrety w tej sprawie, i by podniecic atmosfere dodam ze stawiam.

Gość
wow:classic_cool: myslalam, ze stawiac mial ladaco, ale skoro tak:classic_cool: jeszcze tylko zorganizuje sledzika i jadiemy:classic_cool:

Ladaco postawi nastepny litr:) zaznaczam ze prefruje żołądkową gorzką, lecz nie pogardze bron Boze innym trunkiem.

Gość
ja jako iz poniewaz wodki nie toleruje, zapodam sobie dwa litry czerwonej kadarki, ale spoko, sledz mi absolutnie nie przeszkadza:classic_cool:

Gość
julek, chooy ze mna, wazne, czy tobie nie przeszkadza:classic_cool:

Majsterek-> no toć jestem postacią historyczną, wielkim imperatorem , twórcą potęgi Rzymu :classic_cool: psychiczna , najpierw muszę powąchać jaką odmianą zalatujesz :classic_cool:

Boski cezarze, nie odmawiam Ci boskosci, i wierze ześ jest tak wszechpotezny, by spojzec w przyszlos, i zobaczyc i poznac losy narodu polskiego, wiec powiedz boski, zali Wiśniowiecki byl zbrodniarzem? zdejmij bielmo z mych oczu:)

Zdzira nic z tych rzeczy, spokojnie, dyskusja bedzie kulturalna, a poniewaz bedziesz jedyna kobieta w tym jakze szacownym gronie-nie grozi Ci nuda

Gość
wlasnie slysze: Juliusz Cezar i Wiśniowiecki. Wole pilke nozna:classic_cool:

Gość
ok, bedziemy rozmawiac o historii pilki noznej:D

majster a więc ci odpowiadam , dla mnie jaremi jest ok , jego styl sprawowania władzy mi się podobał , nabijanie na pal itp to takie podobne do mojego koloseum :D :classic_cool: psychiczna-> sorry tego śledzia nie trawię :(

Gość
julk, z bolem serca ale jakos to przezyje😭 ale moze pogadaj ze swoim podszywem, hę?:classic_cool:

wiesz zawsze możesz się umyć i wrócimy do rozmowy:classic_cool: mój podszyw oficjalnie zgodził się zostać moim niewolnikiem noszącym moją lektykę , a z takimi podludźmi nie rozmawiam :classic_cool:

Cezarze, jego metody (min. wbijanie na pal) doprowadzily do rozbratu pomiedzy Rzeczypospolita a Ukraina, byl warchołem i chodzilo mu tylko o jego 'panstwo wisniowieckie' posrenio dzieki niemu doszlo do rozbiorow, bo gdyby nie jego postepowanie w okresie buntu Chmielnickiego Rzeczpospolita obojga narodow zostalaby wielkim mocarstwew zwiazkowym (Polska, Litwa, Ukraina)

subiektywna ocena na podstawie znajomości z kilkoma ukraincami :p 🖐️ wpadnę na ten top póxniej teraz wybaczysz juliusz idzie zrobić to co Rzymianie robili bardzo dobrze , upić się i imprezować :classic_cool: