Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mezzatka88

CZY MOGE BYĆ W CIĄŻY ZARAZ PO ODSTAWIENIU TABLETEK

Polecane posty

Gość mezzatka88

od listopada ubr. brałam tabletki diane do lipca br. w lsierpniu miałam zmiane na tabletki jazz po 2 tygodniach odstawiłam za porozumieniem z lekarzem (strasznie źlę się po nich czułam w tym pominelam jeszcze 2)poniewaz 15.08 dostalam lekkiego krwawienia z powodu nie wziecia 2 tab (w odlegl 3 dni) 16.08 wzielam ostatnią tab. postanowiliśmy z mężem że więcej ich brać nie będę i będziemy starać się o dzidzię.Lekarz powiedzial iz zadna przerwa jest nie potrzebna mozemy starac sie odrazu istnieje tylko wieksza szansa na ciąże mnogą co bardzo by nas cieszyło.Od 16.08 nie biorę tabletek do stosunku doszło 24,25,26.sierpnia oraz 1,2,4,5,8 września jaka jest szansa zajścia w ciążę? Robiłam sobie 3 testy co tydzien ostatni wczoraj chwilowo caly czas 1 kreska- czy to jeszcze za wczesnie na jakis wynik? mam dużo białego śluzu(nie jest to infekcja w 100%) i spuchnięty brzuch ale czy to są objawy?Jaka jest szansa na zajście w ciąże już w tym cyklu i kiedy cokolwiek będzie wykrywało?

Gość ffffffffffffffffffffffff
Szanse są, ale jakie to ciężko powiedzieć to indywidualna sprawa a test najlepiej zrobić najwczesniej w dniu spodziewanego okresu

Gość mezzatka88
a czy to prawda ze po tabletkach bardzo latwo i szybko zajść w ciążę? tak mowil lekarz jednakze na forach czytam roznie jakie wy macie doswiadczenia. czy zaraz po odstawieniu mialyscie owulacje?

Oczywiscie od razu po zrezygnowaniu z tabletek mozna zajsc w ciaze , ale dziecko moze urodzic sie z roznymi wadami , bo organizm matki wciaz jest pod wplywem antykoncepcji . Moim zdaniem lepiej oczekac kilka miesiecy zanim zaczniesz sie starac . Nie potrafie odpowiedziec po jakim czasie po odstawieniu tabletek zachodzi się w ciąże bo to bardzo indywidualna sprawa. U każdej kobiety jest inaczej. Nie martw się i nie myśl o tym, samo przyjdzie w odpowiednim czasie. Powodzenia

Gość mezzatka88
trzymajcie kciuki dzis powinnam dostac @ ale poki co go brak ( i oby nie bylo) wczoraj robilam test wieczorem ale 1 krecha... bola mnie jajniki ,piersi,brzuszek twardy jak pilka ,biały śluz i mdli mnie na sosy ktore do tej pory uwielbialam.dziewczyny 3majcie mocno kciuki!

Gość koralikowaa
Ja odłozyłam tabletki w czerwci , tez sie staramy i jeszcze nie zaszlam. Mysle, ze to inwidualna sprawa kazdej kobiety:)

Ja zaszłam w ciążę w pierwszym cyklu po odstawieniu pigułek :) a dni płodne były oznaczone śluzem z domieszką krwi i myslałam, że to końcówka okresu;)

Gość mezzatka88
spacja- a dzidzia urodziła się zdrowa? Kupiłam sobie test ale zrobię go rano-bardzo bym chciała zobaczyc te 2 kreseczki

Gość mezzatka88
aaa dopiero zobaczylam Twoj podpis pod treścią- czyli ur. w listopadzie- a jak do tej pory wszystko okej?

Gość mezzatka88
i gucio bobo test-- 1 kreska- okresu 2 dn brak

ten brak okresu moze byc spowodowany wlasnie odstawieniem tabletek, wcale nie musi oznaczac ciazy. A Ty masz informacje od lekarza i jeszcze pytasz tu na forum, jakby kazdy byl tu nieomylny! :O

Gość mezzatka88
No niestety dostałam dziś @ ale jest to informacja dla wszystkich innych kobiet po antykoncepcji-mimo ze przerwalam branie tabletek w srodku opakowania naturalnej miesiaczki dostalam raptem z 2 dn. opoznieniem czyli jednak organizm moze dobrze pracować po...oczywiscie po miesiaczce ponownie bierzemy sie do roboty.kupilam olejek z wiesiolka podobno jest dobry

Gość ja zaszłam od razu po odstawie

Gość paulina93
tydzien temu w srode27.02.2013 wyjelam krazek nuvaring i postanowililismy z narzyczonym ze staramy sie o dziecko. Okres po wyciagnieciou dostawalam zawsze w niedziele .03.2013 tym razem tez tak bylo. Okres skonczyl mi sie 6.03.2013 to tak normalnie w czasie tego okresu kochalismy sie codziennie. zreszta robimy to dzien w dzien czy to mozliwe ze w nastepnym miesiacu bede mogla sprawdzic czy jestem w ciazy