Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Pomiędzy ślubem a święceniami

Mam narzeczoną, ale czuję powołanie i myśle o pójściu do seminarium duchownego

Polecane posty

Gość jakis łoś z niego
zaczne od tego, ze chcesz isc do seminarium, a nie przestrzegfasz pzykazan tzn uprawiasz sex przedmalzenski...coz....ladny przyklad dajesz i ladnie chces glosik dalej wiare itp....to po pierwsze...po drugie...ja tez tak mialam...tzn wybieralam sie do zakonu i poznalam wtedy mojego terazniejszego narzeczonego....nie wiedzialam co robic, ale spowiednik mowil, ze mam poczekac i zobaczyc co bedzie miedzy mna a chlopakiem, duzo sie modilam...w koncu wybralam chlopaka, choc mialam chwile zwatpienia..teraz wiem, ze dobrze zrobilam, ze to z nim chce byc...ale trzeba sie bardzo duzo modlic, duzo rozmawiac z Bogiem :) \On Toba pokieruje i nie rob nic wbrew sobie bo bedziesz nieszczesliwy...dodam, ze ja z sexem czekam do slubu :) Jak cos robic to robic to dobrze prawda? a nie - chcesz isc do seminarium, ale klamiesz, uprawiasz sex...ehhh astanow sie...

Gość quertytu
:O

Gość proowokejszyn

Gość coś mi się wydaje że Tobie nie
o powołanie a o preferencje seksualne poszło. Skoro Cie brzydzi seks z dziewczyną, zapewne będziesz zadowolony z partnera mężczyzny. Coś z tego jest na rzeczy. Faktycznie w seminarium praktyki seksualne między chłopcami zdarzają się często, lecz nie zawsze za zgodą obu stron. Mój kolega był w seminarium (z powołania faktycznie) uciekł stamtąd z powodu molestowania i zaczął pić, żeby o tym zapomnieć. Teraz jest wrakiem człowieka. Może po prostu znajdź sobie chłopaka, rozstań się z dziewczyną, bo żadna kobieta nie chciała by i tak byc z mężczyzną, który się jej brzydzi. A w tą chęć pomocy jakos trudno mi uwierzyć. Gdyby Cię to faktycznie obchodziło, znalazłbyś wokół siebie mnóstwo potrzebujących. Skoro nie pomagasz do tej pory, nie interesuje Cię ta sprawa.