Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

magnolia2

witajcie

Polecane posty

przy pkazji zapytam... czym mam umyć płytki na ścianie?? są one ubrudzone osadem z fugi. wiecie o co mi chodzi??

Gość ale ze jak
ubrudzone? po kafelkowaniu i fugowaniu zostaly popaprane slady? czy to inny rodzaj brudu?

tak, bo jak on tą fugę nakładał, to sie płytki pobrudziły i potem wycierał gąbką ale zostały mazy

woda ,odrobina płynu i ocet ,śmierdzi ,ale szybko się domyją i ładnie będą błyszczały

Gość ale ze jak
no to teraz jak zaschniete ,to wspolczuje,po fugowaniu od razu sie myje do czysta,tak powaznie to kup srodek o nazwie,,delfin",myje ,nablyszcza,konserwuje. na jakis czas bedziesz miala lsniace kafelki,ja go uzywam do kalelek ,jest bardzo skuteczny,ale uzywam go co drugie pucowanie kafelek. polecam.

ale to co zostało to tylko osad, rozcieńczony:) a delfin nie działa..:-o i ja nie chce ich nabłyszczac bo są matowe...

ocet ocet słonko ,nic się nie zniszczy tylko doczyści ,octu odrobina może z kieliszek a nie pół butli

Jak masz matowe to normalne że ci się nie zabłyszczą :D ocet nadaje połysk rzeczom o takiej właściwości a nie matowym , również dobrze domywa uporczywy brud .

mam takie pytanko ile ty masz lat?? ehh zyc mi sie nie chce:o

Gość ale ze jak
to zrob taka mieszanke; 3 litry wody,pol szklanki octu lub soku cytrynowego,3 lyzki sody oczyszczonej. to jest mieszanka naturalna nie zawierajaca detergentow,wiec przyjazna otoczeniu,bez zadnej chemii,wiec zadne reakcje nie zajda.

zmyje ci tylko osad z płytek ,słaby roztwór z z octu i wody nic ci nie zrobi ,jak sie tak bardzo boisz to wypróbuj na jakies małej powierzchni , jeszcze jedno ,masz płytki z wapienia w łazience a nie są niczym zaimpregnowane ?

ja właśnie nie wiem czy one są z wapienia.. może mają jakieś domieszki.. a jak będę myć osad to nie zmyje mi się fuga???!!

Gość ale ze jak
lo zesz kurwa,zrob ta mieszanke o ktorej ci napisalam. plytki ktore mialyby nie spelniac swojej roli nie zostaly by dopuszczone do sprzedazy. nie zmyjesz zadnej fugii. a tak w ogole,przycinasz w chujki"?

Ta odpadną ci wszystkie kafle razem z tynkiem ,bo on też ma domieszkę wapienia :D Myj kobieto i nie bo żaby ;)

Gość ale ze jak
w chujki lecisz.