Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kasienkaKKKJj

drugi poród

Polecane posty

Gość kasienkaKKKJj

chcialabym was zapytać kobietki które dwa razy rodziły,jak to jest? Rodziłam 12 godzin pierwsze dziecko,czy to prawda ze drugi poród jest lżejszy? Czy możliwe jest że bede rodzić tak jak moja mama która jest mojej postury.pierwsze rodzila 13 godzin a drugie czyli mnie tylko godzine? wypowiedzcie sie!!! boje sie zostawic na minimum 3 dni mojego synka jak bede w szpitalu,ja chyba umre z tesknoty!!!!

Gość ja rodzilam drugie 2 tyg temu
1. porod dlugi bolesny, myslalam ze umre, 22h od poawienia sie skurczy, 14,5 godz męk-ostrego bolu, 2. duzo lzejszy, skurcze mnije bolesne, równiez myslałam ze umrę, ok 5 godz od chwili poawienia sie skurczy do porodu, tlko ze 2,5 h ostrego bólu

Gość mam_ma
A jaką przerwę miałyście między tymi porodami? Podobno jak nie za duża np 1,5 czy 2 lata to drugi poród lżejszy, a jak długa to niekoniecznie...

ja mialam 1,5 roku. lezalam na sai z kobieta ktora rodzila 3godz - odstep 2,5 roku, a poprzednio lezalam na sali z kobietami ktore rodzily: 30 min -odstep 6 lat, druga 40 min odstep 1,5 roku

Gość kasienkaKKKJj
to narazie wynika z tego że rzeczywiscie drugi jest lżejszy,napewno psychicznie. mam_ma moja matka rodzila dzieci z przerwa 15 lat :) TO CHyba nie ma różnicy i drugi porod trwal godzinke :)

Gość kasienkaKKKJj
bosheee ile ja bym dala tak rodzić 30 min :) MARZENIE :)

Gość mam_ma
rzeczywiście chyba nie ma to znaczenia co do psychicznej strony, to dla mnie będzie gorzej niż za pierwszym razem, trauma pozostanie na długo....

ja psychicznie bylam nastawiona na najgorsze, na męki takie jak za 1 razem, wiec gdy sie ból nasilał to sobie myslam ze boli cholernie ale to jeszcze pikus w porównaniu z tym co bedzie, a tu lekarz mówi ze pełne rozwarcie, głowa wychodzi :-) więc drugi poród to przy 1 byl pikus, pan pikus :-)

Gość mam_ma
ja chciałabym cesarkę, ale chyba na zawołanie się nie da

pod koniec ciąży tez chcialam cesarke tak sie balam, ale bylo juz pozno, lekarz do ktorego chodzilam cesarek nie robi na zyczenie, urodzilam naturalnie, wiesz cos za cos, boli w czasie porodu,ale po porodzie mniej, szybcie sie wraca do normalnosci. jak masz mozliwosc to wez znieczulenie, u mnie w szpitalu dają, ale najpierw robia badania krwi, moje nie zdążyyły dosc, rodzilam w nocy, laborant spal :-/

Gość ja tak włąśnie miałam
aha odstęp między dziećmi 8 lat

Gość mam_ma
ja rodziłam ze sporymi komplikacjami, swoją drogą gdyby dzidzia była zdrowa to pewno byłby pryszcz, bo akcja dość szybko postępowała, niestety skonczyło się kleszczami bez żadnego znieczulenia, byłam tak porozrywana, że chyba ze dwa miesiące dochodziłam do siebie dlatego myślę że po cesarce dłużej rekonwalescencja by nie trwała