Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kaska025

pobieraczek /

Polecane posty

Gość kaska025

Otrzymałam takiego maila: "Dnia 27.03.2009 z komputera o adresie IP 79.184.63.82 zamówił Pan na stronie Pobieraczek.pl naszą usługę i do dnia dzisiejszego jeszcze nie została ona należycie opłacona. Z uwagi na to, że poprzez rejestrację na stronie zawarł Pan z nami umowę o świadczenie usług Usenet na podstawie ustawy z dnia 18 lipca 2002 roku o świadczeniu usług drogą elektroniczną (Dz. U. Nr 144 poz. 1204), doręczamy Panu niniejsze wezwanie do zapłaty. Jednocześnie informujemy, iż dalszy brak uiszczenia należnej kwoty spowoduje poważne konsekwencje prawne. Następstwem wszczęcia przez nas przeciwko Panu stosownych czynności prawnych mających na celu wyegzekwowanie należności wraz z ustawowymi odsetkami za każdy dzień opóźnienia - będą dodatkowe koszty postępowania windykacyjnego, sądowego a następnie komorniczego. W stosunku do osób uchylających się od terminowej zapłaty możliwe są następujące kroki prawne: - przekazanie sprawy profesjonalnej firmie windykacyjnej, - przekazanie sprawy profesjonalnej kancelarii prawnej, - postępowanie sądowe, - komornicza egzekucja należności, - Wpis do Krajowego Rejestru Długów - www.krd.pl, który wiązać się może m.in. z odmową udzielenia kredytu lub leasingu a nawet całkowitą utratą wiarygodności w kontaktach handlowych. W związku z tym wzywamy Pana do dobrowolnej zapłaty należnej kwoty w wysokości 94,80 PLN w ciągu 5 dni od dnia otrzymania niniejszej wiadomości. Istnieją dwa sposoby opłacenia należności: 1. Poprzez usługę Dotpay dostępną po zalogowaniu na stronie www.pobieraczek.pl (w prawym górnym rogu strony). Prosimy postępować zgodnie z instrukcją wyświetlaną na ekranie. 2. Poprzez przelew bankowy na następujące dane: Nazwa odbiorcy: Eller Service S.C. Numer rachunku: 36 1600 1303 0004 1002 2832 0150 Tytuł przelewu: Opłata za usługę Pobieraczek.pl W razie pytań prosimy o kontakt z biurem obsługi klienta pod adresem bok@pobieraczek.pl Z poważaniem, Zespół Pobieraczek.pl" W pierwszej chwili jak go przeczytałam pomyslałam , że to głupi żart , nie przypominam sobie, ani ja, ani mąż żebyśmy rejestrowali się na tej stronce, więc odpisałam,że nie mam zamiaru za nic płacić ponieważ nie korzystam z tej usługi. Na to dostałam taką odpowiedź: "Niniejszym informujemy, że sprawę przekazujemy naszemu działowi windykacji. Dział windykacji skontaktuje się z Panem drogą elektroniczną bądź przekaże od razu sprawę naszej kancelarii prawniczej, która wyśle Panu stosowny pozew na podany adres. Jeżeli się okaże, że adres jest nieprawdziwy albo, że to nie Pan zarejestrował się w serwisie, wówczas zostaną powiadomione właściwe organy ścigania o fakcie popełnienia przestępstwa. Przypominamy, że podawanie fałszywych danych osobowych mających na celu wprowadzenie w błąd drugiej Strony umowy stanowi przestępstwo oszustwa zagrożone karą pozbawienia wolności od 6 miesięcy do 8 lat. Adresy IP, z którego nastąpiło złożenie zamówienia oraz prowadzona była korespondencja zostały zapisane razem z dokładnym czasem tych czynności. Usługodawcy internetowi mają obowiązek protokołowania, który z klientów o danej porze korzystał z danego adresu IP. Sprawa, więc zostanie w trybie przyspieszonym wyjaśniona, a sprawcy pociągnięci do odpowiedzialności karnej. W razie dodatkowych pytań proszę odpowiedzieć na tego emaila. Dziękujemy za współpracę. Z pozdrowieniami, Zespół Pobieraczek.pl" I teraz się zastanawiam, czy może napewno nikt z nas się tam przypadkiem nie zarejestrował. Mąż mówi, zeby zapłacić, bo może jednak był na tej stronie i nie pamięta .....a ja nie chce dać się wkręcić oszustom. Bo to jest normalne wkręcanie ludzi. Wchodząc na tą stronke widzimy wileki komunikat: testowanie przez 10 dni za darmo, a troszke niżej: " Podczas 10-dniowego darmowego okresu próbnego przysługuje prawo do pisemnego wypowiedzenia zamówienia Po upływie 10-dniowego okresu próbnego ważność umowy od 3 miesięcy i koszt od 7,90 PLN miesięcznie." Nawet jeśli bym się tam zarejestrowała to pomyslałabym , że dopiero po 10 dniach testu jeśli będe miała ochote nadal korzystać z usługi wtedy dopiero jest ona płatna. Co dalej robić?

Gość olej ich oni kase wyludzaja
ja bym na policje zglosila probe wyludzenia

masz Neostradę lub jesteś w sieci osiedlowej? (ewentualnie czy masz połączenie gdzie masz zmienne IP?)

Gość kaska025
mam neostrade a co to ma do rzeczy??

Neostrada ma zmienne IP czyli kiedyś ktoś mógł się zarejestrować na tej stronie i po rozłączeniu miał już inne IP a serwer Neostrady to IP na którym była rejestracja przypisał tobie stąd e-mail został wysłany do niewłaściwej osoby. Może się na to powoływać aby uniknąć zapłaty.

Gość borovik
"pobieraczek" to znana od dawana strona do wyłudzana pieniedzy:o ponoc wielu juz z nimi sie procesowalo i nic nie wskórali:p tam jest taki regulamin i korzystajac z ich uslug musisz go zaakceptowac.. a ze ludzie akceptuja bez czytania to pozniej maja problem

Gość mialem problem taez przez
na nic sie nie trzeba powolywac , przeryj internet co trzeba robic , dzwon do UOKiK

Gość ewelinciaaaa
to maz sie logowal na tej stronie, przypomnialo mu sie..;/ zrobil to, bo szukal jakiegos filmu czy czegos tam i trafil na ta dziwna strone ;/ podobno mial dostac maila z jakims haslem ale nic takiego nie dostal i zapomnial o calej tej sprawie.. po jakims czasie zaczeli przesylac te maile.. na szczescie lub nieszczescie nie podal prawdziwych danych.. jestem troche przerazona.. moze lepiej zaplacic zeb sie odczepili?? co prawda dla nas te 100zl to dosc spora kwota, tymbardziej ze spodziewam sie dziecka, ale dla swietego swietego spokoju moze lepiej zaplacimy.. co myslicie??

daj sobie dziewczyno spokój sprawa jest od dawna znana i szeroko omawiana w internecie , to są naciągacze ich maile nie mają żadnych podstaw prawnych i nie są wiążące , spokojnie możesz je kasować albo zgłaszać jako spam . .

Gość ewelinciaaaa
DZIEKI TAK ZROBIE :)