Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Zatroskana z Mazowsza

Mam ogromny problem, pomóżcie prosze.

Polecane posty

Witajcie, mam straszny kłopot. Mój brat został eksmitowany z mieszkania po tym jak spędził prawie rok w szpitalu psychiatrycznym, ponieważ groził sąsiadom. Wykryli u niego urojenia paranoidalne, lecz ostatnio mu się poprawiło i wypuścili go z psychiatryka, ale gdy nie bierze lekarstw nadal jest groźny. Ponieważ jego dzieci nie chcą go do siebie zakomunikował mi, że ponieważ mam wielki dom on od poniedziałku zamieszka ze mną. Ja mam wnuki, które mieszkają ze mną i boję się o nie, poza tym nie chcę się opiekować psychicznie chorym. Z drugiej strony on dobrze wie, że mam jeden pokój niezamieszkały. Ja go zwyczajnie nie chce u siebie, mam pietra. Co mam zrobić, jeśli w poniedziałek stanie przed drzwiami z walizkami?

błagam, pomóżcie

Gość wpusc go i pilnuj
to twoj brat jest :O

Gość a jego żona
?

żona się z nim rozwiodła dawno temu, z bratem nie mam wcale kontaktu od 20 lat, ponieważ był alkoholikiem i zawsze nasze spotkania kończyły się awanturami, że mojego męża nie znosi i wtrącał się do wszystkiego, nawet miał obiekcje co do tego, jak gotuję. Kłopotliwy człowiek. Pilnować go nie mogę, ponieważ chodze do pracy na 3 zmiany i często się zdaża, że w domu przez kilkanaście godzin nikogo nie ma. Zresztą ja nie chcę z nim mieszkać, bo wiem, że będą awantury, to bardzo skomplikowany człowiek i do tego nie chce brać leków. Pytam się też, gdzie są jego dzieci?