Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość panikara_marta

PRZEZIERNOŚĆ KARKOWA - POMOCY

Polecane posty

Gość panikara_marta

Otrzymałam wynik z USG w 13 tyg. ciąży: CRL=68,7 NT=0,5 mm?? To dobrze czy źle? Lekarz nie zechciał mi udzielić konkretnej odpowiedzi... Z góry dziękuję!!!

Witam, po pierwsze: u jakiego byłaś lekarze, że nie chciał ci udzielić PODSTAWOWEJ informacji??? Moim zdaniem: zmień go!!! Jak dla mnie wyniki masz bardzo dobre ale więcej info znajdziesz na str: http://pl.wikipedia.org/wiki/Przezierno%C5%9B%C4%87_karkowa Moje wyniki w 13 tyg to: CRL 68 mm NT 1,9 mm Lekarz stwierdził, ze są ok. Pozdrawiam ciepło :)

Gość panikara_marta
Właśnie się zastanawiam nad zmianą lekarza... Ale czy 0,5 mm to nie za mało?? Czy to jest wogole zmierzalne?

Nie, niebezpieczeństwo istnieje po przekroczeniu progu 2,5mm. Im mniej tym lepiej. Nie masz się czym martwić :) Zmień lekarza bo takie zachowanie jest niedopuszczalne. Pozdrawiam :)

Gość alohaaloha
Ja mialam w podobnym czasie robione usg i tez wyszlo mi NT=0,5mm. Okazało się, ze taki wyniki jest wrecz niemozliwy-uznano wiec,ze to USG zostało wykonane błednie!!! Czasu sie nie cofnie i na dzien dzisiejszy nie wiem faktycznie jakie bylo Nt - zaniepokojana jestm czy oby pomylka byla na korzysc...