Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość adelajda25

pytanie apropo religii? jestem ciekawa waszej opini

Polecane posty

Gość adelajda25

dzis ktos tu zamiescil tekst szanowanego ksiedza, zajmujacegio sie egzocyzmami, ksiadz ten jest wlochem, zdarzylo mu sie nawet rozmawiac z papierzem... Zamiescil rozmowe z jednym z demonow... Po przeczytaniu jej mam lęki, wynika z niej ze zeby nie byc potepionym trzeba byc fanatykiem, sekstylko po slubie inaczej jetses Potepiona(aha czyli moja siostra jest potepiona), zadnych wyglupow, muzyka tez namawia do zlego itd itp Jestem osoba ktora wierzy ze Jezus byl synem bozym, jednak od jakiegos czasu nie z pewnych powodow nie chodze do kosciola i nie przyjmuje sakramentow Moglabym sie tym oczywiscie nie przejmowac ale jest i kropka. mam jakies ogromne wyrzuty sumienia,ze nie jestem dobrym czlowiekiem, ze nie mamprawa do ludzkich przywara pzreciez jestem niedoskonala i nawet jesli popelniam bledy to nanwet jesli zaluje to i tak bede je potepaic a gdzie miejsce na Boga milosiernego, rety chyba mam jaks nerwice co wy o tym sadzicie?

Gość adelaja25
niechce mi sie tyle sie napisalam:P

1) wyluzuj 2) trzymając się tego co mówią księża 99% ludzi jest potępionych 3) więc przejdź z tym do porządku dziennego, przestań się przejmować bo masz 2 wyjścia a) zostać fanatykiem b) przejść z rezerwą do tego co mówią w Kk bo inaczej sfiksujesz i poszukać sobie religii gdzie nie ma Boga, który ześle cie na wieczne męki za stosowanie prezerwatyw, seks przed małżeński czy brak spowiedzi (np. buddyzm)

Gość a dlaczego zaraz
No i przede wszystkim zapomnialaś, ze Bóg prezede wszystkim jest miłosierny. Dopiero potem karzący.

Gość adelajda25
od paru lat zyje wedlug opcji 3b, ale jak czytam taki tekst ksiedza, ktory przeciez chyba nie moze zmyslac to troche sie denerwuje