Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

toomuchtears

zaburzenia z cyklem - zbyt czeste okresy

Polecane posty

Witam Was mam 20 lat, nie wspolzylam i nie biore zadnych tabletek hormonalnych. Mam pytanie czy któras z Was ma cykle tak co 23 -24 dni , u mnie miesiaczki od ostatniego czasu sa tak czesto przynam ze mnie to niepokoi i fizycznie czuje sie slaba, poniewaz mam bolesne i mocne okresy.Czy mocna miesiaczka ze skrzepami krwi czestymi moze byc czyms niepokojacym. Czy powinnam miec zrobione jakies badania hormonow? mialam robiony hormon testosteron i mam wynik 0,528 ( 0,2-1,2) TSH moj wynik 2,39 ( 0,4- 4,0) Wizyte do ginekolog mam pod koniec miesciaca, na ostatniej wizycie dowiedzialam sie ze mam zaburzenia z cyklami i dostalam luteine, ale nie moglam jej wziac bo dostalam swoj okres.Dziekuje za porady!

Miałam podobnie. Pierwszy lekarz przepisał luteinę, pomogło na jakiś czas, drugi lekarz przepisał Rigevidon, pomogło na jakiś czas. Od lipca nie miałam normalnego cyklu, maksymalnie 23 dni, lekarz zrzucił to na karb... stresów maturalnych ;/ A maturę pisałam przecież w maju... Nie wiem co Ci poradzić i co Ci jest, bo moje zaburzenia podobno są wynikiem nerwów. Problem w tym, że nie mam problemów emocjonalnych, potrafię zapanować nad emocjami, maturą się aż tak nie denerwowałam, poza tym co chwila są stresy w życiu... Ech. Przestałam się tym przejmować, bo od następnej miesiączki mam zamiar brać pigułki, więc będę miała cykl samoistnie wyrównany. Martwię się tylko tym, że mogę mieć problemy hormonalne, tak jak moja Mama, a lekarz mi nawet o badaniach nie wspomniał. Ech.