Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zadaniektoregonieumiem

Pomocy...

Polecane posty

Gość zadaniektoregonieumiem

Właśnie wpadły w moje ręce zadania na egzamin na jutro, mam zaledwie 7 godzin żeby je rozwiązać i nauczyć się, nie wspominając o tym, że z matematyki jestem totalnym głąbem. Jeżeli możecie to pomóżcie, od tego zależy moja promocja do następnej klasy... Zad. 1 Wyznacz n-ty wyraz oraz sumę n pierwszych wyrazów ciągu arytmetycznego, gdy: a1= -3, r= -2, n = 13 Zad. 2 Długości boków trójkąta prostokątnego są trzema kolejnymi wyrazami ciągu geometrycznego. Wyznacz iloraz tego ciągu. Zad. 3 Oblicz długość wysokości CD w trójkącie ABC, gdy A= (1, 1), B= (4, 5), C= (2, 8) Zad. 4 Wyznacz równanie symetralnej odcinka AB, gdy A= (3, -8), B= (-5, 10) Zad. 5 Określ średnią asymetryczną, medianę, dominantę, oraz odchylenie standardowe zestawu liczb; 9, 9, 9, 3, 3, 3, 3, 7, 7, 7, 2, 2 Zad. 6 Na lokatę 2 mies. wpłacamy 30 000. Oprocentowanie tej lokaty wynosi 5% w skali roku. Ile wyniesie suma odsetek z tej lokaty po półtora roku? Zad 7. Czy okręgu o podanych równaniach są styczne, przecinają się, czy są rozłączne? (x=5)* + (y-3)* = 16 (x +6)* + (y-3)* = 9 wstawiłam znaczek "*" zamiast do kwadratu Proszę o pomoc...

Gość cien cienia
Moge Ci nieco pomoc w 5 zadaniu: mediana : 3 dominanta: 3 a srednia arytmetyczna: 5,33 a zapomnialam wzoru na odchylenie standardowe niestety