Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość alajdsioauasioduasd

Ludzie błagam. W kuchni jestem zielona - jak się robi panierkę do kotletów?

Polecane posty

Gość alajdsioauasioduasd

Tzn. trzeba w osobnej miseczce mieć bułkę tartą a w drugiej? samo jajko? Czy jak? I jak to ma być? jajko - bułka - jajko? Błagam o odpowiedź

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość alajdsioauasioduasd
mąka? ale jaka?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość alajdsioauasioduasd
czyli jak w końcu? bez tej mąki?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość fffffffffffffdfdfdfdfdfdfd
ha ha nie, wystarczy tylko zamoczyc w jajku a potem w bulce... ten drugi sposob: jajko - bułka - jajko tez jest fajny bo bulka sie nie przypali na patelni, ale z drugiej strony kotlet chyba sie zrobi badziej kaloryczny...

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ffffddddddddddfdfd
i wybierz albo bulke tartą albo mąke. A nie razem!! Jeżeli mąka, to: maczasz w jajku, maczasz w mące i na patelnię. Jeżeli bułka to maczasz w jaju, potem w bułce i na patelnię... proste

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Moja wersja mąka -jajko-bułka jest najlepsza :D koleżanki kłamią :D zrób moją wersję zrób zrób ,zrób :D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość alajdsioauasioduasd
Kurczę każdy mówi inaczej ;) Wersja I : mąka - jajko - bułka Wersja II : bułka - jajko - bułka Wersja III : jajko - bułka - jajko I sama już nie wiem. Szczerze mówiąc, o tej mące do kotletów, to pierwsze słyszę...

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość alajdsioauasioduasd
Może i to jest śmieszne, ale ja naprawdę nie wiem jak zrobić te cholerne kotlety.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość cien cienia
tak jak mowi fffddddddddddddddfdf

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Taka jedna Justyna
BEZ MAKI wystarczy JAJKO + Bulka = TYLE

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość koniecznie z mąką
kotlet - sól i pieprz - MĄKA - JAJKO - BUŁKA to jest klasyczny kotlet schabowy wg "Kuchni polskiej"

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość alajdsioauasioduasd
Ok w takim razie zrobię właśnie tak jak mówi ffffddddddddddfdfd Dziękuję bardzo za rady :) Mam nadzieję, że obiad się uda :D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość opisze dokladnie jak
kotlety rozbite przyprawiasz solą, pieprzem, czosnkiem przeciśniętym przez praskę lub granulowanym, mozna dodać wegety. Na talerzu ze zwykłą mąką obtaczasz kotlety, później kotlety z mąki wyciągasz i obtaczasz w innym talerzu tym razem z jajkiem, a na końcu z jajka obtaczasz w bułkce i do smażenia. Do jajka też możesz dodać trochę przypraw

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Dobra, tak serio: Rozklep te cholerne kotlety. Przypraw solą, pieprzem ( tylko niezbyt obficie! zawsze można dosolić na talerzu:)). Zamocz kotlet w misce z rozklepanym jajkiem, a potem obtocz w bułce tartej i na patelnię (oczywiście z rozgrzanym tłuszczem). Voila!!:classic_cool: Smacznego.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość alajdsioauasioduasd
Dzięki dzięki :) Zmykam 🖐️

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość wg Kuchni Polskiej
mąka jest konieczna aby jajo nie odstawało i spływało z kotleta, najpierw kotlety trzeba oprószyć maką, potem jajo, potem bułka tarta to, że niektórzy z LENISTWA nie daja mąki, a inni nawet obtaczają kotlety w kaszy mannej lub płatkach owsianych nie znaczy, że tak nalezy robić :-O

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Bułka to do mielonych. Schabowe tylko w mące.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Gumijagodka
Jak chcesz mieć dobre pierdzonko zjedz dobre jedzonko

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Paul

Topisz w jajku z obu stron tak żeby bułka tarta się lepila i dajesz na rozgrzana patelnię 

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×