Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość malaEla

czy to normalne?

Polecane posty

Gość malaEla

Jestem z moim chłopakiem od 2 lat, od kilku miesięcy mieszkamy ze sobą. Wszystko jest dobrze, wspaniale nam sie układa. Jes tylko jedna rzecz która mnie niepokoi. Otóż ja zarabiam tyle że po opłaceniu mieszkania i zakupieniu jedzenia nie zostaje mi nic. Z kolei mój chłopak zarabia 3-4 razy więcej ode mnie. Koleżanki mi mówią że to nienormalne że dzielimy się opłatami po równo jeżeli on zarabia o wiele więcej. Studiuję dziennie i pracuję ale zarabiam mało, szukam więc innej pracy. On ani razu nie wspomniał że dopóki nie znajdę innej pracy on mi jakoś pomoże. Z jednej strony chciałabym żeby mi trochę pomógł, sam zapłacił raz za miesiąc za mieszkanie. Ciężko mi bo ledwo co mi kasy starcza, nie mam pieniędzy na żadne przyjemności, nic luksusowego np. wypad na coś do jedzenia z kumpelami itp Dla mnie pięniądze nie są ważne.nigdy nie miałam pieniędzy, pochodzę z biednej rodziny, pracuję od 18 roku życia, zarabiam mało ale tyle że mi starcza na styk. Czy wy też miałyście kiedyś taka sytuacje?

Gość radze szczerze porozmawiac

Gość selllen
zawsze szczery---ale z postu rzuca się to że to ON nie ONA jest materialistą i kasa jest wazna dl aniegoo:O

Gość zalamany81
porozmawiaj z nim bo tak nie powinno byc ja zarabiam wiecej od narzeczonej owszem dzielimy sie oplatami ale zawsze jest tak aby miala na swoje wydatki

sallen, od razu mowie, jesli facet zarabia na tyle duzo, ze utrzyma ich oboje, i przede wszystkim kocha i chce byc ze swoja kobieta, to z cala pewnoscia problem kasy nie istnieje, jednak ja widze co innego w tym poscie i o tym napisalem

Gość niekoniecznie on jest
materialista, moze po prostu on nie zdaje sobie sprawy z jej sytuacji, moze zamiast na forum sie zalic wystarczy rozmowa

Gość ikuhriy48
chlopak sam powinien cos takiego zaproponowac jesli tak nie jest, to pewnie tego nie widzi. Nie radze bys o tym z nim rozmawiala bo w koncu kazdy sam na siebie pracuje, jest normlane ze dzielicie sie po polowie. W tym takze powinny byc koszty jedzenia i wszystko co kupujecie do domu. Zacznij zapraszac kolezanki do siebie, jesli zacznie mu to przeszkadzac bedzie chcial porozmawiac i mozesz mu napomknac o tym. Ale tak to tylko bys sie wyglupila...

Gość selllen
powiedz mu wprost, porozmawiaj i nie miej skrupułów! jeśli on się takzachowuje to tym bardziej wal prosto z mostu! mieszka u ciebie ? a ty płacisz za wszystko, on ma na przyjemności...pięknie :O pogadaj z nim jak najszybciej

Gość jest.materialistką
bo chciałaby chociaż raz w miesiącu wyjść gdzieś z koleżankami? ej sorry ale mógłby jej koleś jakoś pomóc, żeby coś w portfelu jej zostało... człowiek ma uczyć się pracować, ale przyjemności to już mieć żadnej nie może?

Gość malaEla
Właśnie kumpele mi mówią że powinnam mu o tym powiedzieć, że mi ciężko, ale przecież on sam widzi, wie doskonale że po opłaceniu rachunków i jedzenia nie zostaje mi nic. Jest najwspanialszym człowiekiem na świecie ale szczerze, boli mnie to że ma gdzieś to że ja ledwo wiążę koniec z końcem. Ja na jego miejscu sama z sibie zaproponowałabym że będę płacić większość rachunków. Ja nie wiem czy on po ślubie też tak będzie chciał robić że wszystko dzielimy na pół:/ nie chcę mu powiedzieć wprost że może by mi pomógł bo czułabym się z tym źle że go błagam o pieniądze. Liczę na to że szybko znajdę inną pracę albo przynajmniej jakąś dodatkową do tej