Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość celeron

Totalny skandal w szpitalu! Moja historia

Polecane posty

Gość celeron

Wiadomo, że są wyjątki, ale WIĘKSZOŚĆ lekarzy, pielęgniarek, ratowników to jakiś skandal! Moja tragiczna historia: "Budzę się rano w łóżku. Strasznie kołatanie serca, pot, drętwienie rąk, osłabienie, ledwo przytomna. Nie wiadomo co mi było. Wezwano lekarza z przychodni znajdującej się zaledwie 4 min od mojego domu na tej samej ulicy. Czekałam- 30 min. Akurat wtedy było już po "ataku" i lekarz nie stwierdził niczego nieprawidłowego, ale mama widziała mój stan wcześniej i zażądała skierowania. Lekarz poszedł. Mama wzywa karetkę transportową. Rozpoczyna się kolejny atak (takiego bólu nie życzę nikomu, bo w rękach miałam taki ból jak w łydce czasem łapie w nocy, tylko dużo gorszy:O). Czekałam-25 min. Ok, pogotowie jest daleko ode mnie, ale spokojnie w 15 min by sie wyrobili. Przychodzi lekarz, ledwo kurwa obudzony, buty rozwiązane, jakiś cudzoziemiec. Nawet nie chciał mnie zabrać, ale mama nalegała. Jestem już w szpitalu Szpitalu taaa... Sala resuscytacyjna czyli ratunkowa otwarta na szerz, pełno ludzi na SORZE a tam reanimują człowieka. Matki zasłaniają oczy dzieciom, inni ludzie sami się odwracają. Ale dalej jedziemy. Jestem na sali na izbie. Mam EKG, morfologia, kroplówka. Czuję się fatalnie, na lekarza z wynikami czekam 4 godziny! 4, 4, 4 ,4, 4!!!!! Pielęgniarki nie mogły się wkłuć, miałam fatalne siniaki, próbowały nawet w nogę ale nic. Przyszła super pielęgniarka, miła babka i zaaplikowała wenflon jednym bezbolesnym wkłuciem. Na SORZE smród jak na najgorszym dworcu. Śmierdzi moczem, alkoholem. Ściany poobdzierane, drzwi pościerane, jeszcze drewniane niektóre. Jest nawet sala dla tych z zatruciem alkoholowym o ile można to nazwać salą, gdyż zamiast łóżek pijusy leżą tam obszczani na materacach szkolnych. Ogółem- masakra. Brrr....

Gość nie mów że większość
bo niewielu spotkałaś podczas pobytu a jeśli chodzi o pijaków, to myśliesz, że powinni ich położyć na normalnych łóżkach zeby zarzygali pościel? Śmieszna jesteś.

Gość hejkaaaa
now spolczuje ale 4 godziny to nie tak duzo jak na szpital ale wszystko inne masakra, oni nigdy nie chca zabierac do szpitala, trzeba sciemnaic ze sie umiera a tak z ciekawosci, to co Ci dolegalo?

Gość rwretwerwerwer
A czego Królewna chciała ?

Gość pewnie się nawpierdalała
guarany albo jakiejś sesji, tak jak moja współlokatorka, a potem jęczała, że umiera :O

Gość Kochanie to nie jest
żaden skandal. Tylko normalka. Chleb powszedni. Brakuje ci zrozumienia ? Może jakbyś tam pracowała to inaczej byś na to patrzyła.

Gość szpital to nie hotel
A jak chcesz królewskiego traktowania to się ożeń bogato tak jak Victoria Beckham.

Gość celeron
najpierw podejrzewali stan przedzawałowy, a potem arytmia serca plus niedobór potasu grożący śmercią bo norma potasu to 3,5 w organizmie, ja miałam 1,6 a od 1,3 się umiera także ogólnie miałam zagrożenie życia.

Gość celeron
aha i nie żadna królewna ok?! to chyba normalne, że człowiek chory potrzebuje minimum współczucia i godnego traktowania, prawda?

Gość sesdfsdfsdfsd
Jesteś rozkapryszoną gówniarą,której wydaje się że jak ja paluszek boli to cały świat bedzie skakał dookoła niej,tak jak jej ukochana Mamusia

Gość sesdfsdfsdfsd
a tak poza tym to wyjadam pacjentom z basenów :classic_cool:

Gość celeron
od mojej Mamusi to się trzymaj z daleka kapciu jebany chyba nie wiesz co piszesz. miałam zagrożenie życia i nieprawidłowości praktycznie w każdym badaniu. co ty możesz wiedzieć.

Gość sesdfsdfsdfsd
skończyłam gimnazjum dużo wiem

Gość sesdfsdfsdfsd
Mamusi nie tykam - "dookoła niej,tak jak jej ukochana Mamusia" to jedynie opis twoich oczekiwań od świata, o Ksiezna Pani

Gość pewnie podłączyli ci mieszankę
polarną i dobrze było , a ta już by umierała.

Gość sesdfsdfsdfsd
a teraz ida oporządzić moje świnie i wypasać bydło na pole

Gość celeron
rzeczywiście z gimnazjum się wynosi bardzo wiele. dziecko ja jestem już dorosła a moja mama to starsza osoba. a tak dla ciebie: mądrość nie wynika tylko z tego ile książek wkułaś na pamięć. liczy się to co przeżyłaś, mądrość życiowa, czego ci brakuje :O

Gość to zmien prace stara klempo
Kochanie to nie jest żaden skandal. Tylko normalka. Chleb powszedni. Brakuje ci zrozumienia ? Może jakbyś tam pracowała to inaczej byś na to patrzyła." odezwala sie ze sluzby zdrowia nastepna

Gość jA nie jestem pracownikiem
sł użby zdrowia lecz pacjentem a chodziło mi o to że punkt widzenia zależy od punktu siedzenia.

Gość z tym potasem to trzeba uważać
moja znajoma też o mało nie zeszła przez niedobór, ale w szpitalu od razu jej podali potas zanim jeszcze mieli wyniki.

Gość mieszankę polarną nie sam pota
s bo by zeszła od razu.

Gość w służbie zdrowia
pracują sami lenie śmierdzący

Gość niesciemniaj
z tym potasem,bo pracuję w sł zdr i nigdy nie spotkałam takiego wyniku :0 wciskasz jakiś kit ,ze poziom potasu był 1,6 ,jak chyba reszta tego topiku to wyssana z palca bzdura !!!!!

Gość celeron
szkoda że ci nie mogę wysłać ci wyników to proszę wytłumacz mi co to jest hipofosfatemia? Podejrzewali też u mnie guza mózgu. A lekarze sami byli osłupieni, że mam 1,6 potas

Gość celeron
to też miałam: Zbyt niski poziom potasu czyli tzw. hipokaliemię rozpoznaje się, jeśli stężenie potasu w surowicy krwi spada poniżej 3,5 mEq/l. Objawami hipokalemii są: niepokój oraz osłabienie lub wiotkość mięśni. Często występują bolesne skurcze mięśni (dokuczliwe zwłaszcza w nocy) i drżenia mięśniowe. Poza tym może dojść do porażenia mięśni oddechowych i niewydolności oddechowej lub porażenia jelit czyli niedrożności jelit. Zdarza się też nadmierne wydzielanie moczu i wzmożone pragnienie. Niedobór potasu odbija się również niekorzystnie na pracy mięśnia sercowego i może być przyczyną komorowych lub przedsionkowych zaburzeń rytmu oraz bloków przewodnictwa przedsionkowo-komorowego.

Gość to jest spadek fosforanów
poniżej 0,9 mmol/L a Ty mówiłaś, że miałaś 1,6 więc nie chrzań

Gość celeron
hipofosfatemia to coś innego weź sobie popatrz;/

Gość to po co o niej piszesz
?