Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość emilia0987

termin porodu? pomóżcie

Polecane posty

Gość emilia0987

Ostatnią miesiączke miałam 12.07.2009 lekarz prowadzący twierdzi ze poród ma nastąpić 19.03.2010 ,natomiast z wyliczeń wszystkich kalkulatorów jakie znalazłam w internecie wychodzi ze ma to być 19 ale kwiecień, już nic nie rozumiem, kto sie myli?

Gość PEWNIE LEKARZ
SIE POMYLIL

Gość a na podstawie czego to
stwierdzil? na podstawie USG? jesli tak, to moze mialas jedno krwawienie bedac juz w ciazy i stad ta rozbieznosc

Gość emilia0987
w ksiażeczce wpisał data porodu wg OM

Gość położna+położna
kwiecień jest prawidłowym terminem:)

Gość emilia0987
inny lekarz natomiast u którego byłam tylko na badaniu usg stwierdził ze ciąża jest starsza i pytał czy na pewno ostatnia miesiączka wystąpiła 12.07, więc są niejasności.A ja miałam okres tego lipca natomiast był inny niż zwykle.Trwał tylko 3 dni-bezbolesny, i przyszedł 7 dni wcześniej( zawsze miałam terminowo co do dnia)

Gość czyli to nie mogl
byc okres moze tak byc ze ciaza starsza o miesiac

Gość gruszkakula
Skąpa "miesiączka" o tydzień wcześniej niż zwykle prawdopodobnie była krwawieniem implantacyjnym. Zatem jako ostatnią miesiączkę powinnaś liczyć poprzednią (ostatnią normalną, terminową). Z tego wynika, że to lekarz ma rację i ciąża jest o miesiąc starsza, niż sądzisz.

Gość położna+położna
zwróć na to wszystko uwagę swojemu ginekologowi. Prawidłowo w takiej sytuacji powinien nadal trzymać się terminu z miesiączki ale mieć też na uwadze wynik z USG ( najpewniejsze co do wieku ciąży jest USG wykonane w jak najmniejszej ciąży, na samym jej początku). Są też inne wskazówki sugerujące wiek ciąży, więc powinien to wszystko wziąć pod uwagę