Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mikusia22221

Jestem w 40 tygodniu i chcę juz urodzić!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Polecane posty

Gość mikusia22221

KOCHANE DZIEWCZYNY JESTEM JUZ W 40 TYGODNIU I CHCE JUZ URODZIĆ ALE NIC NIE POKAZUJE NA TO ZE TO NIE DŁUGO SIE ZACZNIE... CO ZROBIĆ ZEBY SZYBCIEJ URODZIĆ, JUZ NIE DAJE RADY DŁUŻEJ CZEKAĆ, STRASZNIE SIE CZUJE I WSZYSCY JUZ MNIE DENERWUJA JAK SIE PYTAJA CZY JUZ URODZIŁAM. PROSZE POMÓŻCIE

podobno pomaga chodzenie po schodach (ale w góre nie w dół) Jak lezalam na patologii to widzialam te dziewuszki jak chodzily razem z mezami po tych schodach.... ;= A tak serio to powiem ci jak mowil "stary" ordynator" od nas ze szpitala : Dziecko jest jak jablko i spada jak juz dojrzeje :) Widziala Pani,żeby jablko spadlo nie dojrzale? powodzenia:)

Gość mikusia22221
ALE ILE TO MOŻNA JUZ CZEKAĆ???:-( JA JUZ NAPRAWDE NIE DAJE RADY LEDWIE CO CHODZE, CIERPLIWOŚĆ JUŻ MOJA SIE SKONCZYŁA:-(

Gość to pasem szczeniaka to wylezie
;-)

Gość mikusia22221
:-(

Gość dddddddddddddddddd
Ja urodziłam w 42tc, poród był wywoływany bo maluch nie pchał się na świat. Wiem co przeżywasz bo ja miałam doła strasznego i w końcu wyłączyłam telefon po pytaniu ciotki- no czemu jeszcze nie rodzisz, trzymasz tego bobasa w brzuchu i nie chcesz wypuścić? I u mnie nic nie działało- maliny, homeopatyczne granulki, schody, sex, olaj rycynowy, mycie okien i podłóg. Szpital pomógł lekami

Gość mikusia22221
jesteś głupia jak but.... sama jestes głupia i napewno pusta!!! oleju w głowie to ty napewno nie masz a twoje szare komórki dawno zanikły!!! uważaj na to co piszesz!!! i nie ty będziesz oceniać innych, jak nie wiesz wiecej to sie nie wpieprzaj w rozmowe bo takich pustych bab nie pytam sie o zdanie!!! a tak wogóle to współczuje twojemu dziecku takiej głupiej matki!!! z czym ty do ludzi!!!

Oblicz sobie czy oby cykl dobrze określiła Ci ginekolog termin porodu....Ja miałam o 2 tygodnie za wczesnie.....

Gość a jak termin z usg
czy taki sam jak z @ ?? A co do jabłek to przeciez zawsze mozna potrząsnąć drzewem zeby jabłko spadło :P nawet te niedokońca dojrzałe :P

Gość raz na razie
ja jestem tez na pocz 41 tygodnia i czekam na termin porodu ale chyba ciążę przenoszę- tak jak to bywa. Mi nie jest zle. W sumie tak sie boję porodu ze nawet nie robię nic by go przyspieszyć. Jak chcesz to chodż po schodach, wieszaj firanki, myj okna, podłogi ...ja leże i czekam na to co ma byc to samo przyjdzie.

Czesc dziewczyny. mikusia22221 ja tez jestem po terminie.z okresu wychodzil mi termin na 9.09 pozniej wedlug wagi i rozmiaru dziecka mialam urodzic je 3.09a dzisiaj mamy 14ty a u mnie nadal cisza:(:(malenstwo sie rusza,radosnie podskakuje w brzuchu ale o wyjsciu na swiat nie pomysli..ja juz chyba wszystkie sposoby wykorzystalam..dlugie spacery,jedzenie ananasow(to zalecila mi polozna)picie herbaty z malin,wczoraj malenka ilosc wytrawnego czerwonego wina i nic:(:(seks tez mi nie pomaga..aa nawet partyjka gry w kregle poszla w ruch..i tez nic. i czuje to samo co ty-zlosc:( dziennie miliony telefonow,wchodze na gg mase pytan czy ''juz"na NK to samo wsciec sie mozna moje kochanie chodzi poddenerwowany bo nie wie czy barc juz urlop w pracy synek non stop po przyjsciu ze szkoly pyta czy jedziemy do szpitala..i tak codziennie:(:(:( no ale niestety tutaj gdzie mieszkam czeka sie do dwoch tyg.na wywolanie..16tego ide do poloznej moze ona cos przyspieszy pewnie zrobi masaz szyjki macicy a tego chcialam bardzo uniknac:( tak wiec trzymam za Ciebie kciuki i pamietaj-nie jestes sama:):) pozdrawiam i powodzenia.

Gość
Dziewczyny,ja jestem 3 dni po terminie i mnie trafia,więc wyobrażam sobie jak muszą się czuć te,które chodzą "przeterminowane" dłużej. Mój gin przy badaniu w czwartek powiedział "Jutro się może zacząć",ale oczywiście nic się nie zaczęło,weekend bez zmian,dzisiaj również cisza...Na szczęście i on,i szpital,w którym będę rodzić zazwyczaj nie czekają 14 dni przenoszenia,żeby wywoływać...Na patologii leżałam z dziewczyną,którą przyjęli już 1 dzień po terminie, podłączyli pod oxy, bez rezultatu,no to ją przetrzymali kilka dni i wywołali znowu 6 dni później,a ona urodziła w 4 godziny śliczną córeczkę.:) Dodam,że to jej pierwsze dziecko. Także ja już sobie obiecałam,że jak jutro pójdę na ktg,to nie wyjdę,dopóki mój lekarz nie powie mi nic konkretnego.:p Ja wiem,że należy być cierpliwym....ale ja już jestem tak zmęczona,że po prostu o niczym innym nie myślę,jak już tylko urodzić. Jestem z wami,dziewczyny,jakby nie było przy całych naszych 9 miesiącach to już tylko parę dni.:):) Pozdrawiam

Gość mikusia22221
u mnie termin z usg to był 4 dni temu a dzisiaj zaczyna się 40 tydzien z wyliczeń lekarza. dzisiaj myłam okna cały dom prawie wysprzątałam, a może pomoże noc z mężem:-)

mnie tez sie zaczal 40ty tydzien ale nic nie wskazuje na zblizajacy sie porod. co noc bole krzyzowe ale nic z tego nie wynika poza niewyspaniem oczywiscie. :(

dziewczyny uwierzcie mi urodzicie już niedługo, wiem to najlepiej. Sama przenosiłam ciązę o 4 dni, jeszcze rano z ktg nic nie wychodziło a w nocy wody mi odeszły :P rozumiem że już wam ciężko, bo chciałoby się mieć dzieciątko przy sobie, no ale cieszcie się tym stanem cudownym jakim jest ciąża :) naprawdę wiem co mówię, ma się czas na wszystko i w ogóle, a ja teraz mimo że mam taką wspaniałą istotkę-moją córcię- tęsknię za byciem w ciąży :P wiem że to śmieszne może, ale przypomnicie sobie jeszcze moje słowa :P