Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość srebrna łyżeczka5555

SZANUJCIE SIĘ KOBIETY!!!

Polecane posty

Gość podkladkapodtelewizor
Zauwaz ze jak biora i placa to sie daje, a jak kurwa kaza skakac w przepasc to tez trzeba skakac? Ludzie to ze daja to nieznaczy ze trzeba brac. A jak kupuja to sprzedaje:) Ja jednak uwazam ze to faceci sa gorsi od kobiet. Kobiety to sa cwaniary i wiedza kiedy co a ci kretyni rzeczywiscie wystarczy im podstawic i biora.

Gość mole bambole
nikt sie jej nie uczepil, sama biedactwo pogubila sie w tych swoich dyrdymalach. Ja zadalam jej pytanie o co jej chodzi z tym sznowaniem kobiet to napisala glupie baby hmmmm no to o czym swiadczy ta blyskotliwa wypowiedz Pani zakompleksionej lychy:P Najlepiej na kobiety zwalic ze wredne dziwki sie puszczaja a te biedactwa to niechca ale one tak zmuszaja....zenada i to kobiety na kobiety takie posty pisza.

hheheeheh, juz dawno się tak nie uśmiałem!! :) to była PROWOKACJA, a wy głupie babska jak zwykle łyknełyście jak pelikan ;) Jestem facetem ;) a wy swoimi wypowiedziami tylko udowodniłyście mi,że głupich, prostych kobiet tu nie brakuje :D heheeh

Gość alejajajakberety
Macie z jednej strony rację-po co komuś dogadywać,lepiej zająć się sobą,żeby w swoim życiu mieć "posprzatane"a dopiero później umoralniać...ale...Srebrnej Łyżeczce chyba o to chodziło,że jak już się robi coś nie tak,coś sprzecznego z ogólnie przyjętymi zasadami to lepiej zachować to dla siebie a nie opisywać to na kafe i jeszcze dopisywać do tego ideologię!!To chyba o te kobiety chodzi,te które się Qrwią i jeszcze tym szczycą!!Tylko czemu Srebrna milczy??

Gość mole bambole
lycha ty to masz przerabane w zyciu co? Ale moze kiedys ktos pokaze ci inny swiat pewnej siebie i szczesliwej kobiety ktora nie zadaje sie z byle meskimi odpadami a wybiera naprawde wartosciowych mezczyzn ktorzy maja podobny sposob myslenia i podobna koncepcje na zycie. Zostaw tego frajera co wali cie w rogi i znajdz faceta o ktorym nikt nigdynie powie meska qurwa. A wtedy nie powieszna zadna kobiete ze sie nie szanuje. Gdy zobaczysz ze twoj facet sie szanuje to zadna kobieta nie bedzie w stanie zmusic go do tego czy tamtego. Lycha powodzenia sieroto zyciowa.

Gość mole bambole
hheheeheh, juz dawno się tak nie uśmiałem!! to była PROWOKACJA, a wy głupie babska jak zwykle łyknełyście jak pelikan Jestem facetem a wy swoimi wypowiedziami tylko udowodniłyście mi,że głupich, prostych kobiet tu nie brakuje heheeh tak tak a swistak w te sreberka. Co glupio ci teraz ze takiego babaola nasmarowalas? to fajnie ze zrozumialas blad:)

Gość faktem jest ze w Polsce
kobiety sie nie szanuja. Pozwalaja sie bic, zdradzac, obrazac i probuja to sobie tlumaczyc, usprawiedliwiac, wybaczac. to brak godnosci.

Gość Srebrnałyżeczko wybacz im
kobiety przez wiele wieków nie były szanowane, wmawiano im ze są podludźmi i że maja tylko słuzyć mężczyznom, w wielu do dzis pokutuje ten wzorzec, takie kobiety musza dopiero nauczyć się szacunku do siebie i poczucia godności. Niechlubną rolę w Polsce odgrywa kościół, tam kobieta nadal jest nikim, a na polskich wsiach i w niekształconych rodzinach wciąż słowo księdza ma duże znaczenie.

Gość Szanujemy szanujemy...
Do poprzedniego posta - Księża wcale nie mówią, że kobiety są gorsze od mężczyzn, widać, że słaby z Ciebie katolik. W Biblii jest mowa o tym, że i babka i facet są równie ważni, mimo że się znacznie różnią od siebie. Po prostu mają inne predyspozycje, budowę, siłę itp. Czy ktoś kto daje życie może być podczłowiekiem? właśnie że jest to dar... A te skrajne poglądy ciągną się od czasów prehistorycznych, gdy to facet był uznawany za ważniejszego, bo był silniejszy fizycznie. Im był silniejszy, tym lepszą kobietę mógł mieć, bo zapewniał jej pokarm i ochronę całemu "ognisku" przed innymi intruzami. Jakby każdy tak myślał jak jest "po biblijnemu", to wszyscy by się "szanowali" i kobiety i mężczyźni (i wzajemnie z szacunkiem do siebie się odnosili), więc bez takich śmiesznych porównań proszę. Teraz jest więcej możliwości dla kobiet, bo siła człowieka nie opiera się wyłącznie na sile fizycznej, ale też na inteligencji (w tym emocjonalnej), kobiety nie muszą polować na bizony by udowodnić swoją siłę i równość wartości (nie mówię tu o feminizmie)... :]

Gość Zauważcie....
A z racji tego, że ktoś te dzieci musi rodzić, to wypadło na kobiety... i potem one się dziećmi zajmują, bo kto je piersią nakarmi?? Z tego względu mają pełne ręce roboty, czasem godzą dom z pracą, a czasem poświecają się tylko pracy ale nie ma wtedy miejsca na rodzinę. To jest trudny wybór. Faceci nie mają takich dylematów, mogą bardziej poświęcić się pracy. Jak to więc ocenić? Reguły zwykle ustala silniejszy (fizycznie lub umysłowo), a mężczyźni to silna płeć (podobno), więc im niby więcej "wolno", ale w praktyce każdy kij ma dwa końce, a proca nawet trzy...

Gość MODA DLA BOGA
MODA DLA BOGA - LIST DO DZIEWCZYN Drogie dziewczyny! Piszę do was w trosce o naszą god¬ność. Zbyt często myślimy, że ślepe naśladowanie mody w ubiorach czyni nas światowy¬mi, a branie wzorców zacho¬wań z seriali telewizyjnych czyni nas postępowymi. Nic bardziej mylnego! Projektanci współczesnej mody raczej każą nam się rozbierać, zamiast gustownie i ze smakiem ubierać. Nie dajmy się zwariować! Czy nie mamy w domach lu¬ster? Czy nie tęsknimy za tym, aby nas szanowano? Nie pro¬wokujmy złą modą, bo „jak cię widzą, tak cię piszą". Dziew¬czyna „niby ubrana", ślepo naśladująca modę z koloro¬wych tygodników i telewizji, jest przyczyną grzesznych myśli i zachowań ze strony mężczyzn. W Ewangelii Jezus przestrzega nas: „A ja wam powiadam: Każdy, kto pożą¬dliwie patrzy na kobietę, już w swoim sercu dopuścił się z nią cudzołóstwa". Większość młodych mężczyzn nie czuje potrzeby zawierać związków małżeńskich. Dlaczego? Boją się zaufać dziewczynie, która kusi wokoło swoim roznegli¬żowanym ciałem. Popatrzmy, ile z nas i wokół nas jest po¬ranionych wewnętrznie i sfru¬strowanych młodych ludzi, którzy hołdują sloganowi „róbta co chceta". Mimo tej „wolności" coraz mniej jest na twarzach młodych ludzi praw¬dziwej radości i nadziei. Czy mamy być wciąż „pa¬pugą narodów" i nie możemy stworzyć własnej mody god¬nej człowieka? Pismo Świę¬te uczy nas, że ciało niewia¬sty powinno być odkryte tyl¬ko dla męża. Zacznijmy nosić spódni¬ce i suknie. Spodnie to ubiór dla mężczyzny! Odziane w spodnie nie mamy nic wspól¬nego z kobiecością. Nie posia¬damy czaru ani powabu. Nie jesteśmy tajemnicze. W skrytości serca każda z nas tęskni za trwałą przyjaź¬nią, miłością i wiernością. Sta¬rajmy się o czystość obyczajów przez noszenie skromnych i es¬tetycznych ubiorów. Elegancja nie miała nigdy nic wspólnego z nagością. Jak mężczyzna ma odkrywać kobietę? Jak ma ma¬rzyć o niej, być ciekawy jej cia¬ła, zdobywać ją, tęsknić, kiedy ona cały czas chodzi przy nim mniej lub więcej rozebrana, wzbudzając jedynie jego po¬żądanie? Spoglądajmy częściej samokrytycznie do lustra. Nie dajmy się uwieść obcym i złym modom światowym. One niszczą takie cnoty chrze¬ścijańskie, jak: skromność, czy¬stość, wstydliwość. W Kazaniu na Górze Chrystus mówi: „Bło¬gosławieni czystego serca, al¬bowiem oni Boga oglądać będą". Warto zatem walczyć o czystość naszych serc.