Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość awwup

Urząd Pracy

Polecane posty

Gość awwup

Mam pytanie. Jak się człowiek zarejestruje jako bezrobotny w UP, dostaje kwitek, że może korzystać bezpłatnie ze służby zdrowia i co jakiś czas wyznaczają mu wizyty w pośrednictwie czy jakoś tak. Ale czy przysługuje mu jakaś zapomoga. Biorąc pod uwagę, że nie ma się dzieci, nie jest się niepełnosprawnym? Dzięki za odpowiedzi :)

jesli przed zarejstrowaniem w UP pracowalas min 6 m-cy na umowe o prace to nalezy ci sie zasilek.jesli nie pracowalas to niestety nie.a o zasilek mozesz sie starac w mopsie

Gość wupup
Dzięki za odpowiedź, ale ten staż pracy na umowę o pracę, to jest 6 msc tuż przed zarejestrowaniem się w UP, czy kiedykolwiek w karierze zawodowej? :D

nie jestem pewna ale chyba wogole jesli bylas zatrudniona o prace na min.6 m-cy to bedzie sie nalezal,nie musi byc bezposrednio przed rejstracja w UP

Gość awwup
Dzięki, tak się zapytałam, bo dziś się rejestrowałam i kobieta nic o tym nie wspominała, a ja w nerwach też zapomniałam i nie wiem, czy przy spotkaniu z doradcą mi coś powiedzą, czy sama powinnam wystąpić o to świadczenie. Nic jutro zadzwonię i się wypytam. Dzięki raz jeszcze 🖐️

Gość trele55555555
A jesli ktos pracował 5i pół miesiaca i 2 tygodnie chorował to nalezy sie zasiłek??????????