Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Patka987123

Zrobię zdjęcia w plenerze na terenie Rzeszowa

Polecane posty

Gość Patka987123

Witam serdecznie interesuje sie fotografią szczególnie robioną w plenerze. Oferuje zrobienie zdjęć na terenie Rzeszowa i bliskich okolic za symboliczną kwote. Wszystkie zdjęcia poddaje retuszowi (niedoskonałosci skóry). Robilam zdjęcia znajomym i cieszą się uznaniem. W razie pytań proszę o maila. Mogę przesłac parę zdjęć zrobionych przeze mnie.

Gość retyy
Jeśli bierzesz kasę to musisz sie opodatkować bo inaczej pracujesz na czarno. Sama konkurencja ta uczciwa namierzy ciebie i będziesz miał kłopoty. Jeśli chcesz robić zdjęcia usługowo to się zarejestruj i ryzykuj tak jak robili to inni.

hmmm mozna to dwojako rozumiec bo nie podałam konkretnej kwoty wiec moze sie okazac ze przy zrobieniu zdjec nie wezme zadnej gotowki :) badz drobny upominek :) wiec rejestrowac sie nie musze jak na razie. Pozdrawiam

Gość ano..
ano moja droga musisz się zarejestrować. Musisz też spisywać z młodą parą umowę która będzie gwarantowała młodej parze że zjawisz się na ślubie i ze zdjęcia będą takie jak obiecałaś. Nie mając zarejestrowanej działalności nie możesz spisywać umowy. Umowa to gwarancja wykonania przez ciebie usługi i w niej musisz się zrzec wynagrodzenia. Żadna para normalnie myśląca nie podejmie ryzyka aby wynająć fotografa na buzie. Ślub jest raz w życiu i wątpię aby ktokolwiek podjął ryzyko takiej usługi. Następna sprawa że i tak nikt ci nie uwierzy że robisz to darmowo a najbardziej konkurencja która płaci podatki i inwestuje w świadczone usługi sporo kasy.

Rozumiem ale przepraszam gdzie ja napisałam że robie zdjęcia ślubne bądź ceremonii?? Wydaje mi sie ze nigdzie, jestem młodą studentką, która lubi bawić się fotografią. Robię zdjęcia parom badz pojedyńczym osobą, które chca miec ładne zdjęcia w swojej kolekcji i po paru latach spojrzec i przypomniec sobie młode lata :) Potwierdzam robie zdjecia na weselach jak i komuniach ale jedynie bardzo bliskim znajomym bądz tuteż rodzinie i nie biorę za to pieniedzy bo uczestniczę w trakcie wesela bądź zabawy . A jeżeli chodzi o moja ofertę napisałam już nie jest napisane ze musze wziąść pieniądze może być to upominek. To bedzie zalezec jak sie spodobają zdjęcia.

A tak już chce skonkretyzoważ żeby nie było wiecej jakiś niejasności :) robię zdjęcia w plenerze parom, młodym matkom z dziećmi i osobą pojedyńczym. Chcę aby były to zdjęcia artystyczne z duszą które beda urzekac :) pozdrawiam

Gość to ja może się zainteresuję
zaraz napiszę do Ciebie na maila. :)

Gość wtopka
patko strasznie kręcisz. To co ostatnio napisałaś całkowicie nie pasuje do twojego pierwszego posta. Po drugie jesteś pierwszą osobą która kontaktuje się ze swoimi znajomymi poprzez forum. Czy nie lepiej znajomym oferować robienie zdjęć poprzez kontakty osobiste lub telefoniczne.

Gość wierrka
O jezu, czepiłyscie się jej - jak nie chcecie, to nie musicie korzystac z jej usług i tyle. Ja to rozumiem tak, że dziewczyna lubi robic zdjecia i rozwija sie w tym kierunku, ale nie może zagwarantowac, ze zdjęcia spełnia wszelkie oczekiwania, więc chce na tych osobach poćwiczyć, a jak zdjęcia będa fajne, to może taka para czy osoba jej jakaś niewielką kwotę zapłaci - tak żeby dojazd i zużyte materialy pokryć. Jakbym miała ślub, to bym nie miała nic przeciwko temu, żeby taka osoba mi zrobiła zdjecia - dodatkowo oczywiście do fotografa "pewnego", z którym się spisuje umowę itd. Np. Plener tydzień po ślubie - nie widzę przeszkód. Ona też musi gdzies te swoje zdjecia i doswiadczenia zbierać

Gość Dajcie spokój
TAK, TAK i fotograf ten zawodowy całkowicie pozwoli aby mu ktoś przeszkadzał i podpatrywał jego styl pracy. Pewnie jeszcze ten zawodowy poprosi aby ta uczennica pojechała razem z nim na zdjęcia plenerowe.... Strasznie śmierdzi ten temat wyciąganiem klientów. Gatki szmatki o nauce, lubieniu zdjęć itp.....

Gość taktak.
tak tak na podstawie Kiku zdjęć całkowicie można wyrobić sobie opinie o fotografie. Życzę powodzenia. Po co oglądać te kilka zdjęć. Lepiej zobaczyć siebie na tych zdjęciach. Do dzieła i zamawiać...

A to cię zdziwie kiedyś dostałam propozycję od profesjonalnego fotografa który ma swoja firmę abym była jego asystentką i jeżdziła z nim na plenery bo podobało mu się moje pomysły niezdecydowałam się bo mieszka 150km ode mnie. Ale to mniejsza o to. Wydaje mi sie ze troszke za bardzo na mnie naskakujecie bo ja nic złego nie robię ani nikomu pracy nie zabieram a zrobienie paru fotek osobą które się na to zgadzają hmm.. pozostawie to do oceny innym. A jezeli sie ktos zdecyduje pozniej napisze opinie. A ja nie kontaktuje sie ze swoimi znajomymi poprzez to forum bo każdy z moich znajomych zna moje fotografie bo na nich uczestniczyli. Ale zawsze znajdzie się ktoś kto będzie krytykował więc trzeba to przyjąć z godnością ale dziękuje za miłe komentarze. Pozdrawiam

Gość Czytający temat
Nie wyobrażam sobie aby fotograf profesjonalny sam hodował na swoim karku konkurencję. Nic się tu nie zgadza. Myślę ze chodzi tu o pozyskiwanie klientów wykonując zdjęcia na lewo.

Wierz albo nie proszę bardzo, nie bede cię przecież przekonywać. Powiedz mi to jak rodzą się nowi fotografowie chyba ktoś musi ich uczyć ktoś daje im ciut zaufania ale istnieją jeszcze tacy jak ty aby człowieka zdołować ale ja chce robić to co lubię może ktoś się znajdzie kto właśnie mi zaufa i mam nadzieje ze się nie zawiedzie. Ae drogi kolego-kolezanko pisz co chcesz i tak nie wyprowadzisz mnie z równowagi a nic nie krece tylko pisze jak jest. Pozdrawiam