Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Rodowita Warszawianka

Moja Warszawa

Polecane posty

Gość Rodowita Warszawianka

Przed wojną jedno z najbardziej charakterystycznych polskich miast. Zwana Paryżem Północy, miała swój niepowtarzalny klimat, z otwartymi rękami witająca rodaków z reszty kraju. Zniszczona w czasie wojny, wymordowana przez hitlerowców, znękana przez sowietów i komunistów. A dzisiaj? Zlepek przyjezdnych z Krakowa, Poznania, Łodzi, Gdańska, Pcimia Dolnego i Śląska... Znienawidzona przez resztę kraju, chyba dlatego, że ich rodziny już tu są... za pracą i chlebem i urządzających sobie wyścigi szczurów. Oddająca do budżetu państwa więcej niż sama dostaje, utrzymuje nierentowne kopalnie, huty, stocznie i dawne przediębiorstwa PRL-u. Buduje drogi i mosty, szpitale i szkoły, sama cierpiąc na ich brak. Opluwana przez smutnych, szarych i zakompleksionych ludzi, najechana przez dzicz żądną pieniędzy, brzydka szklanymi wieżowcami i zatłoczona przez barbarzyńców. Zaniedbana i brudna przez urzędnikó, polityków i biznesmenów. A mimo to jest coraz piękniejsza, rozwija się, tu nie da się nudzic. Jak Feniks z popiołów powstała i dalej jest stolicą! MOJA WARSZAWA WASZA STOLICA.

A dzisiaj? Zlepek przyjezdnych z Krakowa, Poznania, Łodzi, Gdańska, Pcimia Dolnego i Śląska I oni wszyscy plują na Warszawę. Judasze i żydzi :O Gryzą ręke, która ich karmi. Typowe wredne Polaczki :O

Gość ja tez rodowita
tez jestem z Warszawy. Tez mi sie tu podoba. Mieszkam prawie w centrum i nigdy nie chcialabym mieszkac gdzie indziej. :)

Ja bym tam wolał mieszkać w Dębkach, z dala od tego motłochu z Polski. Niestety w wakacje by sie to bydło zjeżdżało, nad morze, ale przez resztę roku błogi spokój i cudowny klimat. Widziałem nad morzem chamstwo i prymitywizm, prostackich brudasów z powiatu gdanskiego. I tacy przyjeżdżają do Warszawy zamieniając ją w syf.

Gość fbffhfhdfh
Wszystko przez zjeżdżających tu wieśniaków. Skoro tak "nienawidzą" Warszawy, dlaczego nie siedzą w swoich dziurach?

Gość fhhhhffhd
Masz rację, i dlatego ją tak obsmarowywują. Całkiem logiczne. Ale czego wymagać od prostych ludzi ze wsi.

Nigdy nie miałam , nie mam i nie chcę miec nic wspolnego z Warszawą a zwłaszcza z tzw rodowitymi warszawiakami...

Gość obiektywna z innego miasta
ty myślisz ze tylko Warszawa, w każdym większym mieście jest ten problem. Poza tym gdyby wszędzie była praca to nie byłoby masowych wyjazdów, nie tylko do większych miast ale i zagranicę. Więc czyja to wina chyba nie tych ludzi co przyjeżdżają? Nie wszyscy poza tym plują na Warszawę, ja mieszkałam tam kilka lat(całe studia i po) i teraz tęsknię za tym miastem i rozważam powrót chociaż jak jestem tam tęsknię za miastem rodzinnym.

Och jak miło "przyjezdny motłoch" I to własnie wyroznia warszawiakow od innych mieszkancow miast.Nie ma sie czym szczycić.

Gość sdfffsdasdf
To ci rodowici warszawiacy uwazaja sie za lepszych. Mieszkam w duzym Polskim miescie, co prawda nie tak duzym jak Warszawa, ale wiesniakiem nie jestem na pewno. Najpierw zacznijcie od siebie a pozniej pouczajcie innych "rodowite warszawiaczki".

Raczej nic mię w oczęta nie kole. Ja jestem bardzo zadowolona z mojego pieknego miasta i śmiem nawet twierdzić ze stolica mojemu nie dorasta do pięt.

Gość laleczkacucky
wieśniaków? hahahaha- widze ze to wy ejstesce bardziej zaściankowi, niż przyjezdni. Pragniemy kosmopolityzmu i rozwoju? a wy z takimi tesktami wyjeżdżacie?śmiechu warte

Gość sdfffsdasdf
Kurde jak tutaj was nie obsmarowywac skoro kazdy warszawiak ktorego spotkam uwaza sie z niewiadomo kogo a tak naprawde to skonczeni kretyni.

o rany !!!!!!!! to rodowici warszawiacy wsztscy tacy mało rozgarnięci heheh "P.S. "mię" hahahahahaha" to było skarbusiu celowe , ale to chyba zbyt trudne dla niektórych osób. "Po co mi to - to już twoja subiektywna ocena" a chociaz doczytałaś sie o jakim mieście pisze???

A dla mnie to ty już też w tych kilku postach pokazałaś że jesteś własnie takim " każdym warszawiakiem" i taką heh babą z jakiegoś zadupia.

Gość chińska cesarzowa
twoja warszawa hahaha, i ta twoja warszawa sama się po wojnie odbudowała. Masz ciemna kobito nawet napis w centrum wsiawy Cała Polska buduje stolicę. Ty jesteś warszawianka a ja chińska cesarzowa

Gość laleczkacucky
warszawa to nie enklawa;/ gdyby nie rpzyjezdni, to warszawa by sie nie rozrastała, nie rozwijała, dziekuj tym ludziom, bo moze dzieki nim masz prace

Gość ble bleee
ja jestem z Garwolina :-D

Gość ble blee
dlaczego zawsze jak coś napiszę temat umiera??? :O

Gość ble blee
hehe po staremu, nie rozwijamy się zbytnio :-D jedyne kino i biblioteka byly zamknięte całe wakacje :O

>Kurde jak tutaj was nie obsmarowywac skoro kazdy warszawiak >ktorego spotkam uwaza sie z niewiadomo kogo a tak naprawde to >skonczeni kretyni. Sęk w tym, że ci, którzy dumnie głoszą, że są warszawiakami, to nimi nie są. Co najwyżej mieszkają kilka lat. Ja nie jestem warszawianka z dziada pradziada, ale smuci mnie, że w ludziach tyle nienawiści i kompleksów. I nieważne skąd oni są. I tak samo mnie smuci plucie na Warszawę, urodziłam się i mieszkam w niej, ale nie widzę powodu, żeby się tak lżyć wzajemnie. Jeśli ktoś uważa, że warszawiak to skończony kretyn, to ja chyba jestem z Marsa ;) . Nieładnie jest generalizować.