Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

brzydkizapach

Brzydki zapach z buzi. Co ja mam robić???

Polecane posty

Od 3 klasy podstawówki sie z tym mecze, aktualnie mam 17 lat. Czesto lapie mnie depresja, uswiadamiam sobie wtedy ze nigdy nie mialem i raczej miec nie bede dziewczyny, nawet takiej przyjaciółki prawdziwej, kontakty z kolegami pourywane, teraz glownie spedzam czas przy kompie, staram sie unikac rozmow z ludzmi z bliska. Co do stanu zebow, mam 1 do wykonczenia, ale to na szczescie nic powaznego, jest zaklejony. Zęby nie sa biale, ale powiedziano mi, ze nie mam kamiena nazebnego, ale to w sumie niczego nie zmienia. Zapach z przed rozpoczecia leczenia a teraz w ogole sie nie zmienil, smierdzi dalej jak kiedys, ja juz nie wiem kompletnie co robić, zeby praktycznie w pelni wyleczone, te ktorych sie nie dalo wyrwane, a dalej cuuuuuuuchnie. Kupuje gumy ale i tak nie rozmawiam z ludzmi w szkole, bo wiem ze dalej smierdzi, zdarza mi sie czesto myslec o zabiciu sie, ja wiem, ze to wydawac sie moze glupie ale tak jest, przez ten zapach wszystko ;//prosze o pomoc, co mam z tym zrobic??

do lekarza ogólnego i dietetyka! do od żołądka najczęściej idzie zaoach z ust (jeśli zęby lub dziąsła nie są chore). jedzienie jakie jemy ma duże znaczenie dla oddechu,.

Przedewszystkim myć zęby rano wieczorem i po każdym posiłku. Aby zneutralizować brzydki zapach z ust należy rekularnie pić sok z marchewki, zieloną herbatę i mietę. Na rynku dostępne są gumy do żucia i odścierzacze do jamy ustnej, płynu do płukania jamy ustnej