Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niewiedzaca pytajaca

do jakiego lekarza isc?

Polecane posty

zauwazylam ze moj czteromiesieczny synek lezac w wozku czy tez lezaczku przekrzywia sie na prawa strone, czy to normalne czy powinnam pojsc do lekarza, tylko teraz pytanie do jakiego bo nie mam zielonego pojecia? czy to moze sie wiazac ze skrzywieniem kregoslupa? dodam iz spi na materacu kokosowym i tam lezy prosto;-) spi na pleckach obracajac glowke w rozne strony.

Gość do pediatry albo od razu do
neurologa, a wczesniej tego nie zauwazylas? Bedzie dobrze - rahabilitacja, tylko szkoda ze tak pozno.

Gość do pediatry a on powie co
dalej

Gość do pediatry albo od razu do
aaa, tylko w wózku? No to nie wiem dlaczego...

bylismy niedawno u ortopedy i wszystko bylo oki, na kocyku, w lozeczku czy na kanapie lezy ladnie prosto tylko w wozku czy wlasnie w lezaczku sie delikatnie przekrzywia, zaczyna juz dzwigac sie do siadania i z nasza pomoca ladnie sie podciaga do siadu jednak martwi mnie czemu tak sie przesuwa, moze mu tak wygodnie?

Gość Myślałam że już nie ma takich
kobiet, które podciągają dzieci do siadu, prowadzą zanim dziecko samo zacznie chodzić itp :O Przekrzywianie w wózku pewnie krzywdy mu nie zrobi, natomiast to całe podciąganie i w ogóle przyspieszanie naturalnego rozwoju dziecka to dla niego na bank w przyszłości problemy z kręgosłupem :O Masz dostęp do netu-czemu sobie nie poczytasz czegoś o rozwoju dziecka? :O

czy ktoras z was miala taki przypadek z maluszkiem?

nie sadzam go na isle po prostu podaje rczki a on chwytajac za palce podciaga sie sam, czy to jest zle? kiedy maly sie urodzil przyszla do nas polozna o ona takiego malucha sama podciagala, brala pod paszki i mowila chodz troszke pochodzimy, wiec to chyba powinno byc nienormalne, ale powiedziala ze trzeba cwiczyc maluszka;-)

Gość nie ma to jak kafeteryjne madr
Myślałam że już nie ma takich ---> może wtedy nieś oświaty kaganek i podaj jakieś linki do poczytania, zamiast opierdzielać autorkę

Tak, to jest złe. Chodzisz do ortopedy to zapytaj go, co sądzi o tego typu praktykach :O O położnej się wypowiadać nie będę nawet. Cwiczyć owszem, ale nie przyspieszać na siłe naturalny rozwój dziecka :O

Gość Jeśli przekrzywia się
w literkę "C" to może ale nie musi oznaczać wzmożone napięcie mięśniowe. Najlepiej poradź się dobrego neurologa

Gość położna pewnie odruchy
sprawdzała. zażartowała przy tym, a że ty żartów nie chwytasz...

nie ma to jak kafeteryjne madr- a może niech autorka sama się nieco wysili? Będzie miała świetny trening przed niekończącymi się pytaniami dziecka, na które z nich częściowo odpowiedzi na pewno znała nie będzie. Szukanie, czytanie, pogłebianie wiedzy naprawdę nie boli :P

kochana a po co ja bede grzebala w googlach skoro kafe to najwieksze kompedium wiedzy dotyczace dzieci i ich mam;-) nie przekrzywia sie w c po prostu delikatnie na prawa strone, moze dlatego ze jezdzi w spacerowce (rozkladanej na plasko) i jest zapiety pasami i dlatego, juz sam anie wiem, za kilka dni mamy szczepienie wiec sie zapytam

dzieki za sugestie