Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość homie

czy to normalne, że po usunięciu zębów nie czuję żadnego bólu?

Polecane posty

Gość homie

gdzie nie wejdę, czego nie przeczytam, kogo nie posłucham zawsze jest to samo - dentysta wyrwał zęby, a ludzie jadą na ketonalu i chodzą po ścianach. zanim poszłam do dentysty wielokrotnie słyszałam, że koniecznie muszę zaopatrzyć się w tabletki przeciwbólowe, bo się zesram z bólu. pozbyłam się dwóch zębów i kompletnie nic nie czuję! czy to normalne? :o słyszałam opinię, że dobrze usunięty ząb nie boli, ale w to nie uwierzę, bo wychodziłoby, że ponad połowa dentystów nie zna się na swojej robocie. wiem, że powinnam się cieszyć i cieszę się, ale czy ze mną w ogóle wszystko w porządku? :P czuję się jak ufoludek, mówię ludziom, że z moją buzią okej, nic nie boli, a ci patrzą na mnie z politowaniem jakbym brak bólu sobie wmówiła.

Gość homie
nikt nie ma zdania na ten temat? czyli chyba naprawdę jestem nienormalna :o

Gość zebowa_wrozka
spoko ja miałam w piatek usuwana 6-stke z mojej głupoty bo bałam sie tego całego leczenia kanałowego co ze mnie za debil zwlekałam tak długo az sie zrobił stan zapalny pełno ropy i duza torbiel i oczywiscie zab do usuniecia;/ samo rwanie bolało jak cholera i trwao 1.5 godziny ale dentysta poiwiedział ze nawet po 10 znieczuleniach bedzie bolało bo mam ten stan zapalny;/ po wszystklim zrzuto mi ta dziure bo była ogromna a i mam jeszcze 8-semke do wyrwania ale juz nie moja wina tak wyszło ;/ co do bolu powiem szczerze ze po całym zabiegu bałam sie ze bedzie bolało i brałam zapobiegawczo lek przeciwbolowy wiec nic nie czułam teraz jestesm szczesliwa ze ładnie sie zagoiło nie dostałam zadnego suchego zebodołu czy innych powikłan;/ ciesz sie ze nie boli:) ktory to zab?? ile masz lat

a i dodam ze prawie nie czulam wyzynajacych zebow madroscich, tylko mnie swedziało iłaskotało dziąsło, a inni to sie nawet kilka miechow męczyli i łazili po scianach :classic_cool:

mnie tez po rwaniu nic nie bolalo,bo i czemu?ot puscilo znieczulenie,a rana sie ladnie goila i tyle..po tygodniu juz bylo ok,ladnie zarosniete

Gość homie
zebowa_wrozka, ja wizytę odkładałam pięć lat, trzy zęby do wyrwania, na szczęście bez stanu zapalnego, więc trwało to dwie minuty. znieczulenie bolało najbardziej :P i teraz uwaga - 20 lat i diagnoza: dwie szóstki do wyrwania i jedna siódemka (została jedna szóstka), o zębach do leczenia nie wspomnę, bo wstyd. dzięki za odpowiedzi, mam przynajmniej dowód dla znajomych, że z moim łbem wszystko gra :D

Gość zeglarz_zza_siedmiu_musz
jak mialem rwana jedna osemke nie wzialem ketonalu choc sobie kupilem i jakos przetrwalem ;) bol byl, owszem, ale postanowilem, ze nie bede sie trul. skoro wytrzymalem po cieciu skalpelem i rozszarpywaniu dziasel i szczeki, to mysle, ze przy normalnym rwaniu byloby zupelnie ok. cieszy mnie, to, bo przede mna niestety jeszcze dwie osemki do wyrzniecia :/ blee, i to za jakis miesiac jak wroce z zeglowania. bedzie ostro, na rentgenie widac ze leza poziomo zamiast stac pionowo. hardkor :)

Gość zebowa_wrozka
szkoda gadac prawie 8 mc ;/ nic mnie nie bolało bo zab był martwy wiec olałam sprawe

Gość zebowa_wrozka
co jakis czas była ropa wyczuwalna w buzi z tego zeba wiem to obrzydliwe:/ odkładałam to jak mogłam potem wstydziłam sie isc do dentysty;/ nie miałam tez na poczatku kasy bo to jest tez koszt 400 zeta teraz zapłaciłam 200 za wyrwanie i kurna teraz mysle ze i te 8 mc temu wykombinowałabym ta cała kase;/

Gość zebowa_wrozka
szkoda ze mnie ten zab nie bolał naprawde załuje;/moze dzisiaj miałabym ta 6-stke i nie nacierpiałabym sie tak jak nacierpiałam sie na tym fotelu dentystycznym ;(

Gość koooooooooooooo
ja mysle tak jak ktos napisał na poczatku rwałam dwa raz i raczej nie cchce tego wiecej przechodzic a cykor jesttem mega ogromny co do zębologa ( jak wspaniał by nie był) chodziłam do stomatologa ( swietna lekarka ) leczyła mi żeby no i był jeden do wyrwania z którym zwlekałam oczywiscie wdało sie zapalenie spuchłam ale najpierw kobieta mnie podleczył antybiorykiem upuscila troche ropy z torilela i dopiero jak zapalenie sie zmniejszyło wyrwała nie bolało nic ani w czasie rwania ani po zagoiło sie szybciutko i ja przekonałam sie ze nie taki diabeł straszny nawet chetbie zaczełam chodzic do dentysty a nie jak na ściecie no ale miałam jescze jednego brzydaka który tez był do rwania i zaczął boliec w momencie gdy moja wspaniała pani wyjechała na 2 tyg na wakacje a ja mialam wyjechac niespodziewanie na 3 miesiace za granice i co przeciez z dziurawym bolącym zaczynającym puchnąc zebem nie pojade poszlam do dentysty ktory zaproponowała mi dentystka pracująca w gabinecie kolo mojej lekarki oczywiscie poszłam to był hardkor baba z wygladu wygladala juz jak monstrum i od drzwi powiedzial ze jak zaczne panikowac to lepiej zebym jej glowy nie zawracała dała mi znieczulenie i kazała czekac a potem to juz tylko po prostu katorga jak wyszlam z gabinetu to nie wiedzialam co sie dzieke a moj mąż jak mnie zobaczyl to nie wiedzial czy mnie zawiesc na pogotowie bo tak wyłam ze nie moglam az tchu złapac a babe to myslalam ze rozwali w pol wiec uwazam tak jak ktos wczesniej wspomnial jak lekarz sie zna i wie jak to robic to nie bedzie bolała a jak ktos jest konowałem to ketanol i antybiotyki przez cały tydzień a jedzenie przez rureczke pozdrawiam i moja rada dbajcie o ząbki bo nie warto potem przezywac katorgi na wlasne zyczenie

Gość zebowa_wrozka
dobrze ze nie jestesm jedynym debilem na swiecie jesli chodzi o sprawy zebowe;/ ale jakos mnie to nie cieszy

Gość zebowa_wrozka
a własnie mam pytanie co do tej 8-semki wiec nie wyrzneła sie do konca widac jedynie fragment zeba bol nie był silny ale wkurzajcy raczej takie łaskotanie w srodku hmm...spuchł mi wezeł chłonny pod tym zebem myslicie ze juz koniecznie jest do wyrwania?? niechciałabym znowu przez to przechodzic ale mowy nie ma o odwlekaniu czegokoliwiek;/ myslałam o leczeniu tego zebka

wrozka a dlaczego byl martwy? jesli pisałas to niedoczytałam, własnie mnie wystrachałas z tym wyrwaniem, bo ja ma do kanałowego jedynke :O i to juz bedzie 2 lata od tego momentu kiedy powinnam isc go wyleczyc:O ale wiecie, o jedynke to kazdy by sie normalny bał, jeszcze dochodziły mnie słuchy ze czasami sie wdawało zakazenie w zebie po kanałowym a zab i tak trzeba było wyrwac, moja jedynka jeszcze mnie boli, ostatnio jak sie niechcacy puknełam w niego łyzeczka to myslałam ze sie posram z bolu, zdrowy oczywiscie nie jest taki wrazliwy

a o zabki to dbami i wkurzaja mnie teksty typu "widzisz nie byłoby tego gdybys je myła" :O ja jako dziecko miałam najzdrowsze zeby i w całej klasie i w przedszkolu bo jako jedyna nie dostawałam od rodziców słodyczy a zamiast tego jakies serki itp, problemy sie zaczely jak ktos mnie poczestowal cukierkiem, ale i tak przez cale zycie miałam najzdrowsze i nic nie musiałam wyrywac do momentu wypadku, przez który jeden zab musiałam usunac a wczesniej byl 5 razy leczony ale chooj.... drugi do dzisiaj lecze bo dentysci to takie kaleki i nie potrafia porzadnie zakleic dziury :O kilka trzonowców lekko mi sie skruszyło ale niz im nie jest, a jedynke mam chora od dziecka czyli juz taki mi wyrósł to znaczy ząb ze skazą jak to kiedys mi tlumaczyl dentysta jak bylam mała i powiedział ze w pozniejszym zyciu bede miec z nim problemy

Gość koooooooooooooo
ja sbie zaniedbałam ale tylnie cholera troche żałuje ale dalej jestem niekonsekwentna i zamist chodic regularnie to od przypadku do przy[adku i sa potem skutki mnie to najpierw na leczenie głowy a potemn reszty

Gość zebowa_wrozka
opowiem od poczatku okropnie mnie bolała ta 6-stka tak ze dosłownie tak ze promieniowało na inne zeby naprawde uwierzcie ja mam dosc wysoki prog bolu ale to cholernie bolało;/ poszłam do dentysty ktory zrobił zdjecie tego zeba i okazało sie ze sa 3 kanały i ropa w zebie włozył trutke w zeba i kazał przyjsc za tydzien z 4 stówkami lub wyrwanie ;/ niechciałam wyrywac po tym całym zatruciu nie czułam nic absolutnie miałam tylko wywiercona dziure w zebie i w jej miejscu załozony ten opatrunek mysle ze nie boli wiec poczekam i uzbieram kase i tak odwlekałam misiac dwa trzy jako ze nic nie bolało olałam to potem bylo mi głupio wrocic do tego dentysty i wstyd tez dbam o zeby myje 3 razy dziennie płucze listerinem;/

Gość zebowa_wrozka
a to moze powiem tez czemu sie wstydziłam isc do tego dentysty wiec wiem jestesm pewna ze krzyczałby na mnie juz nie raz słyszałam teksty dziewucho czemu ty nie myjesz tych zebów:/ totalny brak profesjonalizmu ps.zeby myje ale okropnie lubie słodycze wrecz nałogowo i mam konsekwencje;/

Gość zebowa_wrozka
no coz ludzie traca konczymy i musza z tym zyc a to tylko zab a i ciekawostka implant zeba kosztuje 7 tysiecy fajnie nie?

Gość taaaaak
normalne, że cię nie boli, mnie też nie bolało

ty mnie tu nie strasz o implantach i w dodatku tak drogich 😭 😭 przez tego topa tak sie wystrachałam ze teraz juz na bank ide do dentysty z tym zebolem i sie modlcie zeby nie orzekł "no coz z nim sie juz nic nie da zrobic" :O:O 😭

Gość zebowa_wrozka
morski patrolu mozesz załozyc sobie mostek cena około 1500- 2100 poczytaj na internecie i lec do dentysty

Gość rwalam osemke
Od poczatku... Jeszcze w szkole mialam wyrywa trojke, bylo male zapalenie, ropa. Bolalo i dentystka sie na mnie darla wiec to byl koszmar. Nie pamietam co bylo potem ale bolalo mnie chyba tylko troszke. Ostatnio poszlam do cudownej dentystki. Specjalizuje sie w osemkach. Konkretna kobieta, zabrala sie do rzeczy i w pol godziny bylo po wszystkim :) Nigdy nie probowalam Ketonalu ale powiedziala zebym w razie czego kupila mocniejsze przeciwbolowe. Wiec od razu do apteki, spanikowalam bo sie naczytalam i nasluchalam jakie to okropne i bolesne wiec wzielam od razu 1 tabletke. Potem juz wzielam jeszcze 1 po ilussss tam godzinach w razie czego. Mysle, ze to czy boli nas czy nie zalezy i od sposobu rwania i od naszego uzebienia

Gość kkkkkkkkkooooooooooooo
ile macie lat czy tylk ja młoda i .....

kurde ja tez znam wredne dentyski, kilka normalnych i jedna super git ktora w dodatku wyglada jak anioł i ma bardzo fajna asystentke, do takiej to bym odrazu poszła z tym zebem ale z czasem zaczeła sie wyprowadzac do roznych miejscowosci a ja za nia...:D az w koncu przepadła gdzies daleko..wiecie taka to wszedzie chcą:(

Gość zebowa__wrozka
22 rowniez:)