Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość O Rh -

Konfikt krwi...

Polecane posty

Gość O Rh -

Mam pytanko... Z narzeczonym tydzień temu oddaliśmy krew, dziś odebraliśmy wyniki... Okazało się, że on posiada grupę AB Rh + a ja 0 Rh -. Szczerze mówiąc troche sie przestarszyłam, bo to chyba oznacza konflikt;( Mam problemy natury kobiecej, bardzo boję się jak to będzie podczas starań o dzidzię.. I jeszcze to.. :( Czy to jest bardzo niebezpieczne? :(

Gość kafeterianka pomaranczowa
niekoniecznie musi byc konflikt, bo dziecko moze odziedziczyc Twoja grupe krwi. poza tym lekarze sie na tym znaja, podadza Ci odpowiednie zastrzyki czy tam cos i nic sie nie stanie. pogadaj z lekarzem przed ciaza i nie martw sie na zapas:)

Gość O Rh -
Czyli dzięki temu, że juz wiem jest szansa ze to nie stanie się nic zlego? Taka mam andzieje, bo na prawdę jest mi bardzo smutno;(

Konfliktowi serologicznemu zapobiega się podając zaraz po porodzie, poronieniu, zabiegach, w których może dojść do transfuzji krwi płód-matka, immunoglobulinę anty-D, która niszczy erytrocyty Rh(+), zanim układ immunologiczny matki zdąży zareagować. to z wikipedii, konflikt grup glownych (czyli to, ze Ty masz 0, a dziecko np. AB) jest mniej grozny i rzadziej wystepuje. naprawde nie martw sie, bo przeciez lekarze beda z Toba i beda robic wszystko, zeby nic zlego sie nie stalo.

niewdzieczna suka:O

Gość O Rh -
Dziękuję bardzo :) Hmmm...juz nie na temat ale w wynikach mam tez coa takiego AIAT :26 Nie mam pojecia co to jest:/ Czy ktos wie?

Gość O Rh -
Hmm.. Jak miło :D

Gość RH- u mężczyzn
taki mężczyzna może bezkonflktowo zapładniać kobiety o dowolnym RH,czyli jest uniwersalny natomiast mężczyzna z RH+ powinien mieć tylko kobietę z RH+, chyba, że wkroczy medycyna. Często RH- kobiet jest tak silne, że bezkonfliktowo rodzi dzieci mężczyzn z RH+. Znam przypadek: kobieta RH-, mężczyzna RH+ i trójka bezkonflktowych cudownych dzieci.