Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość migotka bez kotka...

Kto zna hiszpański?? trudny do nauki jest?? jak wypada na tle innych języków?

Polecane posty

pod wzgledem trudnośći?

Gość lalalallal
up

Gość szemale_OF_darkness
hiszpanie i włosi tylko polkom w głowach . . . polakami gardzą na rzecz przystojniaków z UK . . . .

Gość ehhhhhhhhh/
Łi dąt noł.

Hiszpański nie jest trudny.Oczywiście zależy jakiego masz nauczyciela.

nie hiszpanie tylko kultura hiszpańska i w ogóle cały kraj jest piękny... chce za rok jechac do hiszpani i nauczyc sie hiszpanskiego ... dla mnie to taki jezyk miłośći:)

Gość frentii
johny bravo, gadasz bzdury, bo akurat hiszpanski, wloski i francuski maja strasznie podobna gramatyke, z tym, ze francuski jest trudniejszy w wymowie. Kazdy jezyk obcy jest trudny i kazdy wymaga systematycznej nauki i zaglebienia sie w niego. Hiszpanski jest dosyc przyjemny, takze jesli bedziesz sie regularnie uczyc z ochota, to szybko zobaczysz rezultaty.

Gość frentii
Owszem, zrozumiec szybka mowe francuska, jak sie nie mieszkalo we Francji jest bardzo trudno, ale zrozumiec Hiszpana tez nie jest prosto, bo mowia oni strasznie szybko i ich zdania to niekoczace ciagi, gdzie trudno rozroznic gdzie jedno slowo konczy, a drugie zaczyna. Gramatycznie jednak jezyki sa bardzo podobne.

angielski, rosyjski i troche liznełam niemieckiego:)

Gość frentii
Migotka, jak myslisz powaznie o nauce, to polecam kurs 'No hay problema'. Jestm bardzo duzo dialogow czytanych przez 'nativow', wiec od poczatku nauki sie osluchujesz i nie uczysz sie 'na sucho'.

hiszpanski bardzo mi sie podoba... jest taki delikatny ...ah piekny i zamierzam go nauczyc:) tylko ze bede to robic sama i nie wiem co z tego wyjdzie bo talentu do języków to ja nie mam za bardzo:P

Aha, jeśli znasz gramatykę, tzn. chodzi mi o terminologię i nie miałaś problemu z fleksją to hiszpański jest naprawdę prosty.Ja np. znam łacinę i nie miałam żadnego problemu z hiszpańskim.Z marszu poszłam na egzamin.Dobra pamięć oczywiście to dodatkowy atut.

Gość fsder
hiszpanski jest łatwy

Gość frentii
Mozesz zaczac juz dzisiaj. Wejdz na strone rtve.es, na dole po prewej stronie masz taka tabelke z radiem. Nacisnij play i juz mozesz zaczac sie osluchiwac.

Samemu ok. ale musisz dużo słuchać, żeby nauczyć się poprawnej wymowy, raz nauczone błędy trudno wykorzenić.

Postaram sie , bo bardzo mi zależy na znajomości tego jezyka:)

frentii -> dzięki:)

Gość frentii
Jak ci zalezy i bedziesz sie uczyc z pasja, to w rok mozesz opanowac cala gramatyke, osluchac sie, a jak wyjedziesz to nauczysz sie bardzo szybko mowic, bo to jest najwazniejsze.

Gość gość
Moim zdaniem najfajniejszy język obcy. Bardzo lekki w nauce. Ja swoją przygodę z hiszpańskim zaczęłam w Villablanca i jakoś tak do dziś to trwa... :)

Gość palomita55
Niee, nie jest trudny, wymowa jest prosta, jest wiele podobnych słów do polskiego, a gramatyka nie jest jakoś przerażająca, zerknij sobie tutaj, spoko porady są http://www.hiszpanskidlapolakow.com/

Gość gość
ja sie nauczylam hiszpanskiego w http://www.question.edu.pl/ i uwazam, ze jakis bardzo trudny jezyk to to nie jest. Takze polecam.