Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość marzennna

Za co płacimy po, a za co przed?

Polecane posty

Gość marzennna

Dziewczyny mam pytanie. Moje wesele niestety kosztować mnie będzie aż 30 tys zł. Strasznie drogo, ale innego wyjścia nie było. Mamy jednak odłożone 20 tys. i jeszcze przez rok na pewno coś dozbieramy. Mój ojciec obiecał mi kilka tys zł w prezencie. Jednak dostanę od niego te pieniądze dopiero na weselu, bo mieszka za granicą i dojedzie dopiero w ten dzień. Wiem jaka będzie to kwota i akurat przypasuje nam idealnie do sumy której nam brakuje. Stąd moje pytanie za co mogę zapłacić bez problemu zaraz po weselu, a nie przed. Czy za wszystko trzeba z góry płacić czy można za coś część przed część po. Jak to z tym wszystkim jest. Będę bardzo wdzięczna za wszystkie odpowiedzi.

Gość za sale placi sie
po ;) Za fotografa, bo płaci się od ilości zdjęć ;)

Gość marzennna
Ale za sam czas poświęcony przez fotografa dla nas i pracę chyba też się płaci więc czy nie będzie żądał chociaż jakiejś zaliczki za pracę, a potem za zdjęcia?

Gość elemka
orkiestra, menu ,wynajem samochodu ślubnego(o ile taki będziecie mieć),fotograf ,kamerzysta..... to wszystko w dniu wesela i po...

Gość marzennna
Czyli sobie jakieś poradzimy dziękuję.

Gość elemka
jeżeli chodzi o fotografa to zaliczka jest przy spisywaniu umowy ,a reszta po odebraniu sesji zdjęciowej!! nie możne żądać pieniędzy wcześniej!

Teraz musisz miec wystarczajaco duzo,aby zaplacic zaliczki. Ode mnie wlasciciel hotelu chciala 5 tys zlotych przy podpisywaniu umowy, ale ja mialam tylko 2,5 tys wiec reszte placimy dopiero we wtorek po weselu. Fotograf i kamerzysta z jednej firmy wzieli 500zl zaliczki.