Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Jak nauczyc się..

Jak nauczyc się..

Polecane posty

Gość Jak nauczyc się..

Jak nauczyć się kuć? Ale tak kuć na blachę? Zupelnie nie umiem tego robić;/ Mam 24 lata i dopiero zaczynam studia zaoczne..A powiem szczerze ze nie umiem się uczyć..Umiem nauczyć się 7 stron na pamięć z dziś na jutro,ale pojutrze ich już zazwyczaj nie pamiętam.To taki poziom liceum;/z czego to wynika? Jak poprawić uczenie się i pamięć

Gość rny kto się uczy na blachę
trzeba rozumieć to czego się uczysz, kojarzyć szczegóły z czymś bardziej ogólnym

Gość Jak nauczyc się..
Ale wlasnie te studia to są studia prawnicze..i wiem ze bede musiala się uczyc tez na blachę..Czy macie jakies sposoby

Gość ja rylam na pamiec
jedynie historie w LO, bo nie lubilam. A musialam sie jakos nauczyc :P Pam pamiec wzrokowa wiec kolorowalam sobie wazne rzeczy. Potem zamykalam oczy i widzialam cale strony zapisane. Sciagac sie nie dalo - nie byloby czasu. Cwaniak zawsze tyle zadawal do pisania na klasowce, ze i tak nie dalo sie skonczyc i wszystkiego napisac ;)

ja mam dość czasochłonny i odmóżdżający sposób (kiedy temat mnie mało interesuje). Przepisywanie notatek. Podkreślanie, zakreślanie. I do skutku. Sprawdź jakim typem "ucznia" jesteś. - wzrokowcem - czytanie.. - słuchowcem - powtarzanie na głos, taśmy - uczysz się przez ruch i wzrok - tutaj przepisywanie! - uczysz się przez doznawanie silnych emocji - tutaj skojarzenia i to dość smutne lub wesołe

widzisz ty nie chodzi o uczenie się na pamięć ale tak aby to zrozumieć dlaczego tak się dzieje itp. i kojarzyć co do czego :)

Gość Jak nauczyc się..
Ok ale nie powiecie mi ze osoby ktore ida np na medycyne lubia wszystkie przedmioty na niej? I wtedy jakoś kują? Dlatego własnie mam pytanie jak nauczyc się kuć..

Gość czytaj_kafeterie
tutaj otrzymasz wiedze jakieCi żadna szkoła nie da . . . poczytasz o zdradach, zemstach, rozpadach zwiazkow, niechcianych ciazach, onanizmie, ksiezach, zobaczysz lachony z eNKeja . . . głupich, mądrych . . wszystcy tutaj siedza!!!!!!!!!

Gość Jak nauczyc się..
;) ttaaa ale chcialabym skonczyc studia..