Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość iwetta30

ANTYKONCEPCJA, DZIWNE, POMOCY

Polecane posty

Gość iwetta30

Witam! Biorę tab. yasminelle od 6 miesięcy. Obecnie to 6 opakowanie, w 17 dniu brania tabletek (wczoraj) nagle dostałam brudzenia, plamienia, lekkiego krwawienia i bolą mnie jajniki (ból zbliżony do bólu odczuwanego podczas owulacji). Plamienia miałam tylko w pierwszym miesiącu przyjmowania tabtelek i to tylko przez kilka pierwszych dni, pozniej ustąpiły. 2,3,4 i 5 opakowanie przebiegło super. Bardzo dobrze czuję się po yasminelle, nie odczuwam żadnych tzw. skutków ubocznych. Nie wiem co jest grane. Ginekologa mam dopiero za tydzień we wtorek (kasa chorych) i chciałam się poradzić-może ktoś miał podobną sytuację. Czy może to być oznaka źle dobranych tabletek? Ale tak nagle po pół roku jak wszystko "grało ok"? Dodam że nie pominęłam żadnej tabletki, nie miałam żadnych biegunek ani wymiotów i zawsze przyjmuję tabletki o określonej, stałej porze. Czy antykoncepcja pomimo tego, że założmy tabletka byłaby zle dobrana jest dalej skuteczna?

Antykoncepcja jest skuteczna, ale lekarz przepisze ci pewnie inne pigułki. Plamienia są normalne do 4 opakowania, a późnie świadczą o tym, że lek może być źle dobrany.

wieszz ja tam mialam angle po 8 opakowaniu tych bigulek, ale u mnie to bylo ze stresu...idz do lekarza tak jak mowia dziewczyny i poki co prezerwatywa na wszelki wypadek.

Gość iweta30
no własnie ostatnio mam bardzo dużo stresów-też to podejrzewam..