Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sex_bomb_in_da_house

życie bez TV

Polecane posty

Hej. Czy macie w domu telewizor? (głupie pytanie co? Mój mąż i ja mamy po 27 lat i od wielu lat żyjemy bez tv. Ludzie są w szoku, gdy po przyjściu do nas nie widzą nigdzie telewizora My nie wyobrażamy sobie, żeby go mieć a inni żeby go nie mieć. Żyjemy aktywnie, myślę, że dość nowocześnie ale ... bez tv i uważam, że dzięki temu mamy dużo więcej czasu na rozmowy, zabawę z naszym synkiem, spacery, nie myślimy o tym, ze o godzinie "X" leci serial "Y" i musimy na niego zdążyć. Jak Wy widzicie tą kwestię, czy jest wśród Was ktoś, kto również żyje bez TV?

Gość a mnie wkurza
jak ktos mowi pelen dumy "nie mam telewizora", czy tez"nie oagdam telewizji':O teraz jest taki trend. tak,wiem, Ty niemaszod 6 lat-ok. ale ogolnie mozna cos takiego zaobserwowac. a wiecie co sie dzieje na swiecie?jednak tv jest w tym najlepsza-tj w przekazywnaiu info.

Gość prawie w ogole
nie ogladamy telewizji.. telewizor jest, jeden, w duzym pokoju. W sypialni nie ma mowy o telewizorze. Wiecej radia sluchamy, muzyki - relaksujemy sie przy niej.. jesli chodzi o to czy dalibysmy rade zyc bez tv. Pewnie :) bo mowie: prawie w ogole nie ogladamy tv. A jak juz cos wlaczymy to albo discovery albo tvn24. Ale wiem, ze bez muzyki bysmy nie wyrobili :D

teraz internet zastapil telewizor. prawie to samo tylko wieksza interakcja. sprubuj bez tv i komputera zyc. to jest wyczyn

>>>ale ... bez tv i uważam, że dzięki temu mamy dużo więcej czasu na rozmowy, zabawę z naszym synkiem, spacery, nie myślimy o tym, ze o godzinie "X" leci serial "Y" i musimy na niego zdążyć. Jak Wy widzicie tą kwestię, czy jest wśród Was ktoś, kto również żyje bez TV? A będziesz w stanie pokazać dziecku słonia albo płaszczkę w ich naturalnym środowisku? A pokazać jak produkuje się ołówki albo żarówkę? Zabierzesz je do wnętrza Ziemi i krateru wulkanu? Uważasz, że opowiadanie o tym albo obrazek w National Geographic wystarczy? Ja widzę tę kwestię tak... to jest kwestia wyboru, ja bez tv nie wyobrażam sobie życia. Najszybszy i najdoskonalszy przekaz.

Gość kromka chleba ze smalcem
Na ilu tematach zalozysz ten sam topik?? Juz jest jeden na gotowaniu....

Gość ajss88
łeee to norma tyle ze ja studiuje i od 3 lat mieszkam bez tv tyle ze jak zajade do domu to w szoku jestem jak włacze i ogladam reklamy:D ale wiekszosc moich znajomych zyje bez tv na stancjach akademikach itp;) tyle ze bez neta se zycia nie wyobrazam:D

a mnie wkurza A czemu cie to wkurza... ? :D Odpowiedz sobie sama oczywiście. No i ponieważ nie mam tv nie miałem pojęcia że jest taki trend... widzisz nawet bez tv można być na fali. :classic_cool:

Gość A kto powiedział
że w TV lecą tylko sriale i głupiutkie filmy co ????????????? Autorko - szczycisz się tym , ze nie masz telewizora i wydaje ci się , ze jetes lepsza i mądrzejasz co ??? A moge się założyc , ze nie masz o wielu rzeczach pojęcia - niektóre rzeczy poprostu trzeba zobaczyć a nie usłyszeć w radiu !!!!!!!!!!!!!, Telewizor - to jakby nie patrzeć tez skarbnica wiedzy - jest tylke ciekawych programów typu Discavery, Animal Planet, TVp Kultura i wiele- wiele innych . A powiedz widziałaś kiedyś jak jedzie bolid formuły 1, jak siatkarze zdobywaja mistrzostwo itp . - uwierz mi zdjecia to nie to samo, a przeciez nie da sie zoaczyc wszystkiego na zywo !!!!!!!!!!

Gość no chyba ze ktoś
pisze, ze nie ma TV a wszystko oglada przez neta ( nawet seriale ... :-) ) . Bo dla mnie stwierdzenie nie oglądam TV i nie mam - to ogólnie rtezygnuje z oglądaniatylko sucham radio i czytam gazete czy onet itp.

Gość a ja chyba jestem
uzależniona od tv :( Wydaje mi się, że jak go z domu wyrzucę, to moje życie zubożeje, choć tak naprawdę w tv nic praktycznie nie oglądam, tylko mam włączony non-stop.

""A powiedz widziałaś kiedyś jak jedzie bolid formuły 1, jak siatkarze zdobywaja mistrzostwo itp . - uwierz mi zdjecia to nie to samo, a przeciez nie da sie zoaczyc wszystkiego na zywo !!!!!!!!!!"" nudy - ogladanie sportu w tv tylko dla wapniakow. lepiej w tym czasie samemu zagrac w siate

Ja nie pytam czy TV jest złe czy dobre, potrzebne albo nie. Ja nie mam i nie odczuwam takiej potrzeby. A co do szeroko pojętych filmów naukowych, edukacyjnych, itd, itp typu National Geographic to mamy ogromne ilości filmów przyrodniczych, książek, są kina 3D, muzea, ogrody zoologiczne, wystawy no i oczywiście internet. Jak będę chciała dziecku coś pokazać to nie ma problemu ale wszystko wymaga od rodzica więcej poświęcenia niż wybranie odpowiedniego kanału i posadzenie dziecka w fotelu. Nasz syn jest jeszcze mały ale zawsze rano biorę go na kolana i oglądam z nim jakiś odcinek "krecika" lub "bolka i lolka" im będzie starszy, tym więcej świata będziemy mu pokazywać. A słonia może zobaczy w naturalnym środowisku ale nie przez szybkę siedząc w domu bo może Pan Bóg da nam pojechać do słonia :)

Gość LadyMorgana33***
kiedyś przez pół roku wynajmowalam mieszkanie i nie mialam tv bo mi bylo szkoda kasy zeby płacic, mialam radio, dvd , opróxz tego ksiązki czytałam wieczorami.Mozna się obejsc bez tv bo i tak nic ciekawego nie ma

Gość gruszkakula
Nie mamy telewizora, od kiedy się wyprowadziliśmy od rodziców, więc zaledwie dwa lata. Ale nie dlatego, że jest taki trend, zawsze wiedzieliśmy, że nie będziemy go mieć. Nie czujemy w ogóle takiej potrzeby. Wielu znajomych jest zaskoczonych, ale raczej na plus, z jakiegoś powodu wzbudza to podziw:-p Informacje czerpiemy z internetu, filmy oglądamy na kompie. Nie żal nam: sportu, programów informacyjnych, seriali, "tokszołów", "realityszołów" i innych "szołów", a nade wszystko nie żal nam reklam :-) W wolnym czasie chodzimy na spacery, jeździmy na rowerze, spotykamy si8ę z przyjaciółmi, czytamy książki, z rzadka chodzimy do teatru... I jest nam bosko z tą telewizyjną ignorancją:-D

Gość gruszkakula
Choć muszę się przyznać, czasem za National Geographic i Discovery zatęsknię, bo tam przynajmniej można coś ciekawego zobaczyć... Ale na pewno nie jest to dla mnie powód, żeby TV kupować...

Gość nie chłopak
oczywiście, że mam, gdzie indziej podłączyłam moje ukochane wii?

Gość No to trzeba było
odrazu napisac - ze wszystko oglądam tylko nie reklamy, seriale i głupiutkie programy. Rany boskie - ja mam telewizror i co - tez oglądam tylko dobre filmy i cieawe programy - to co tez sie moge szczycić , ze nie mam telewizora a co ;-) ;-) :-) ;-)

Siatkówka mnie nie interesuje ale jak mamy ochotę na sport, to po prostu idziemy na mecz piłkarski albo jedziemy na lodowisko na hokej. Może bolidów nie widziałam ale podczas wakacji w Budapeszcie oglądaliśmy zawody lotnicze nad Dunajem, naprawdę nie sądzę, żeby moje życie było uboższe, niż kogoś kto ma tv. I ludzie, zastanówcie się co piszecie!!! Ja nikogo nie dyskredytuję za to, że ma tv ani nie wywyższam za to, że nie ma, niczym się nie szczycę. Po prostu pytam, zastanawiam się, rozmyślam, dyskutuję. Nikogo ze znajomych nigdy nie namawiałam, żeby wywalili telewizor a za niedługo to będziecie chcieli mi wmówić :( Po prostu pogadajmy o plusach i minusach i tyle...