Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jvfknbfnb

Tak naprawde to co czyni nas szczesliwymi?

Polecane posty

Gość jvfknbfnb

sama juz nie wiem... kasa? milosc? zdrowie? mnostwo znajomych? wszystko naraz? 1000 nowych ciuchow w szafie? a moze kazdy ma inna definicje szczescia...

Gość zona jednego meza
mnie uszczesliwiloby jeszcze to gdybym miala prace.....poza tym wszystko juz mam....

Moim zdaniem, dla każdego "sczęście" jest czymś innym. Każdy rozumie to w zupełnie inny sposób. Dla mnie osobiście szczęściem jest np. widzieć uśmiechnięte, bliskie mi osoby... A co czyni mnie szczęściwą? Wszyscy dookoła.. zarowno ludzi mi bliscy, jak i tzn "wrogowie". Kazdy z nich uświadamia nam, co tak naprawdę jest dla nas ważne. W pełnie mogę powiedzieć, że jestem szczęśliwą osobą:) Studiuję to co lubie, mam kochaną rodzinę, orzyjaciół, ze zdrowiem nie jest aż tak żle ( zawsze może być gorzej). Więc czego chcieć więcej od życia? :) Może miłości...ale ona zna swój czas i swoje miejsce:)

Gość tja...
szczęśliwymi czynimy się sami. szczęście nie zależy od "warunków zewnętrznych" ja jestem bardzo szczęśliwa, absolutnie zawsze :D najwyżej nie zawsze o tym pamiętam :)

Gość Plumek
to fajny topik .... jest :-)

Gość ja jestem szczęsliwa kiedy
on jest daleko, kiedy nie truje mi dupy, kiedy nie włazi do mojego mieszkania kiedy chce, kiedy nie dzwoni, kiedy nie przypomina o sobie wtedy jestem szczęśliwa kiedy jestem tylko ja i moja córa a on daleko

Tak jak juz gwiazda88 napisala kazdy chyba inaczej rozumie szczescie.Ale moim zdaniem szczescie to miec przy sobie kochajacych ludzi i cel w zyciu.Znac siebie i wiedziec czego sie chce. Znam kogos kto ma wiele rzeczy ktorych inni mogli by mu pozazdroscic, ale nie umie sie nimi cieszyc,bo nie czuje sie szczesliwy sam ze soba.. Takze sami widzicie ;)

Gość samospełnianie się

Gość FiodorDostojevsky88_
Wolność, podróże, poznawanie świata, nieustanne poszukiwanie przygód i wrażeń.Ponad wszystko robienie tego, co się lubi w życiu.

Gość efwef
Mnie szcześliwą czyni 1) POCZUCIE BEZPIECZEŃSTWA 2) DUŻE MOŻLIWOŚCI DZIAŁANIA, ROZWOJU, SPĘDZANIA CZASU WOLNEGO. Daje mi to nie partner (kochamy się), nie dziecko (w drodze i właśnie kopie), nie zainteresowania (siłą rzeczy bardzo ograniczone z braku kasy na ich realizację) ale pieniądze. Dlatego uważam że pieniądze są najważniejsze w życiu bo są źródłem spokoju, radości, prespektyw i wszystkiego co dobre.

Gość kkkkkkkkkk
"pozytywne myślenie" hmmm możliwe że to wystarcza, ale czemu tak często nam go brakuje?

Gość FiodorDostojevsky88_
Ja tam akurat nie sądze, że miłość daje aż tak wielkie szczęście.Jeśli nie ma się szczęścia w swoim życiu, to drugi człowiek wniesie je tylko pozornie.

ale czemu tak często nam go brakuje?" bo często jest nam łatwiej myslec negatywnie

Gość ghgjhgjuhk
Zgadzam sie z Fiodorem. Jezeli nasze zycie jest szare, nie potrafimy sie cieszyc z drobnostek, wiecznie narzekamy, nie mamy pasji, nie lubimy ludzi , siebie nie lubimy to milosc pozornie uczyni nas szczesliwymi...Owszem milosc nam doda energii, zmieni nasze nastawienie, moze znajdziemy jakies pasje...ale jak sie skonczy milosc to nadal stajemy sie zgorzkniali i zrezygnowani....

Gość kkkkkkkkk
tak ,ale trudno myśleć ,że będzie dobrze , jeśli teraz tak nie jest.

Gość kkkkkkk
ha może trzeba zaakceptować fakt że życie to nie bajka i zmienić kryteria szczęścia .... ja zaczynam...od teraz;))))

Gość kkkkkkk
ha może trzeba zaakceptować fakt że życie to nie bajka i zmienić kryteria szczęścia .... ja zaczynam...od teraz;))))

Gość druuuuuuuuu
Szczęście to sposób patrzenia na świat w odpowiedni sposób. Żadna rzecz, ani żadna inna osoba nas nie uszczęśliwi, tylko my mamy szanse dać sobie szczęście, gdy zrozumiemy co jest ważne w życiu.

Miłość i praca. Spokojne sumienie, równowaga umysłu, poczucie bycia potrzebnym innym ludziom, dobre relacje z ludżmi, zadowolenie z tego co się robi. Zachwyt nad pięknem tego świata każdego dnia.:)

Gość aengie
mnie wystarczy, że będę zdrowa. niczego innego mi w życiu nie brakuje, tylko zdrowie ostatnio podupada 😭

Gość druuuuuuuuu
"...miłość nie daje i nigdy nie dawała szczęścia. Wręcz przeciwnie, zawsze jest niepokojem, polem bitwy, ciągiem bezsennych nocy, podczas których zadajemy sobie mnóstwo pytań, dręczą nas wątpliwości. Na prawdziwą miłość składa się ekstaza i udręka."

Szczerze? Kasa i zakupy. Na facetach zawiodłam się tyle razy, że straciłam zaufanie do nich (chociaż ciągle mam cichą nadzieję, że znajdzie się taki, który to odmieni..).

tak ,ale trudno myśleć ,że będzie dobrze , jeśli teraz tak nie jest" więc własnie na tym to wszystko polega ... zmieniasz myslenie = zmiana = fajniejsze życie = jestes szczęsliwa

Gość kkkkkkk

Gość szczescie jest w nas
nawet gdy sie zakochujemy, kupujemy, zarabiamy kase i podrozujemy - nie byloby szczescia, gdyby nas tam nie bylo. Spokoj umyslu gdy wiemy kim jestesmy naprawde jest zrodlem szczescia.